V Zápase hviezd triumf Gáboríkovho tímu nad Hossovým, cenu MVP získal Hickmott

V Zápase hviezd triumf Gáboríkovho tímu nad Hossovým, cenu MVP získal Hickmott

Trenčín 20. januára 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Víťazom exhibičného Zápasu hviezd hokejovej Tipsport ligy sa v nedeľu popoludní v Trenčíne stal tím pod vedením Mariána Gáboríka. Nad mužstvom Mariána Hossu triumfoval 16:14, do celkového skóre sa počítali aj góly dosiahnuté v súťažiach zručností. Najužitočnejším hráčom zápasu sa stal kanadský útočník Banskej Bystrice Jordan Hickmott, ktorý sa v zápase zaskvel hetrikom

Spoločná fotografia po zápase All Star víkend Tipsport Ligy Zápas hviezd

Diváci na Zimnom štadióne Pavla Demitru dlho na úvodný gól nečakali. Už po 17 sekundách sa strelecky presadil najlepší kanonier súťaže Marcel Haščák, ktorý strelou z ťažkého uhla prekonal trenčianskeho Mateja Tomeka. Ten kapituloval aj o tri minúty neskôr po góle Václava Stupku, ale tímu Mariána Gáboríka sa ešte do prestávky podarilo vyrovnať. Dvakrát sa presadil kanadský útočník Jordan Hickmott pôsobiaci v Banskej Bystrici.

Reklama

Do druhej tretine išli vo vedení 8:5 hráči tímu Mariána Gáboríka, ktorí lepšie zvládli súťaže zručnosti. V nich sa až o päť gólov, ktoré sa pripočítavali k celkovému skóre, postaral zvolenský útočník Brock Trotter. Ten sa dvakrát presadil v nájazdoch trojíc a premenil všetky tri strelecké pokusy ponad postavené autá. V súťaži tvrdosti získali oba tímy po jednom bode, pretože Mitch Versteeg aj Martin Štajnoch trafili puk rýchlosťou 149 km/h.

Po druhej desaťminútovke viedol tím Mariána Gáboríka 13:8, ale Hossovci dokázali v súťažiach zručností znížiť na 13:15 z ich pohľadu. Darilo sa im najmä v samostatných nájazdoch, kde strelil o tri góly viac než ich súper. V záverečnej tretine sa obe mužstvá už pozornejšie strážili a tím Mariána Gáboríka si udržal víťazstvo o dva góly (16:14). Po zápase bol vyhlásený za najlepšieho hráča duelu Jordan Hickmott.

Reklama

 

Výsledok – Zápas hviezd Tipsport ligy 2019/2020 – nedeľa:

Tím Gáborík – Tím Hossa 16:14

Góly: 6. Hickmott (Tomek), 7. Hickmott (Southorn, Abdul), Trotter (nájazdy trojíc), Trotter (nájazdy trojíc), Štajnoch (tvrdosť strely), Trotter (strela ponad auta), Trotter (strela ponad auta), Trotter (strela ponad auta), 12. J. Sukeľ (Kozák, Chovan), 12. Michal Chovan (Kozák, J. Sukeľ), 18. Hickmott (Trotter, Tomek), 19. Trotter (Vandas), 20. Alderson (Southorn), Zigo (presnosť streľby na terč), J. Sýkora (strela spod strechy štadióna), 26. Zigo (Alderson) – 1. Haščák (Starosta, Abdul), 4. Stupka (M. Versteeg, Košarišťan), M. Versteeg (tvrdosť strely), Mikyska (strela ponad autá), Mikyska (strela ponad autá), 11. Haščák (Starosta, Abdul), 13. A. Kollár (Corrin), 13. M. Versteeg, Mikyska (samostatné nájazdy), Mikyska (samostatné nájazdy), Haščák (samostatné nájazdy), Abdul (presnosť streľby na terč), Hossa (strela spod strechy štadióna), 30. Stupka (Lalancette), 6150 divákov.

 

Reklama

Zostavy:

Tím Gáborík: Tomek – Southorn, Štajnoch, Kozák – Alderson, Zigo, Trotter, Hickmott, Vandas, Sýkora, J. Sukeľ, Michal Chovan

Tím Hossa: Košarišťan, Beskorowany – McCormack, Starosta, M. Versteeg, Corrin – Mikyska, Abdul, Haščák, Jääskeläinen, Lalancette, Stupka, A. Kollár

 

Reakcie:

Reklama

Marián Gáborík (manažér víťazného tímu): “Bol to vynikajúci zážitok a prvotriedna šou. ´Chalani´ sa bavili na ľade a tiež zápas mal svoju úroveň. Videli sme krásne akcie a tiež treba poďakovať starším hráčom, ktorí sa zapojili do súťaží zručností. Stále to ešte majú v rukách. Ja som si zápas maximálne užíval a myslím si, že všetci si prišli na svoje. Klobúk dolu pred organizátormi, pretože to celé bolo na profesionálnej úrovni.”

Marcel Haščák (autor troch gólov Tímu Hossa): “Chcel som zápas vyhrať. To sa síce nepodarilo, ale som rád, že bolo vypredané a diváci boli spokojní. Sme z toho nadšení a dúfam, že bude ešte veľa takýchto akcií. Veľmi som si to užil. Vždy rád hrám v Trenčíne, diváci mali opäť skvelé pokriky. Akurát ma mrzí, že nikto nerozbil to auto v súťaži, bolo by to veľmi zábavné.”

Matej Tomek (brankár víťazného tímu): “Myslím si, že celý víkend aj dnešný zápas bol skvelý. Som rád, že som si to mohol užiť aj s niektorými spoluhráčmi z reprezentácie. Padlo veľa gólov, diváci videli veľa pekných akcií, takže sa to dá hodnotiť iba pozitívne. Určte som nechcel prehrať a tiež som sa chcel vytiahnuť proti spoluhráčom z Trenčína.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali