Top 7 rusofóbnych výrokov o nákupe vakcíny Sputnik V-yberte víťaza: Smatana: „Sputnik je Putinova propagandistická zbraň.“ Soltész: „Matovič je užitočný idiot Kremľa. Dúfajme, že nepozval ruskú armádu“ Šimečka: „Vyzeráme ako bizarný diktátorský pidištátik”

Top 7 rusofóbnych výrokov o nákupe vakcíny Sputnik V-yberte víťaza: Smatana: „Sputnik je Putinova propagandistická zbraň.“ Soltész: „Matovič je užitočný idiot Kremľa. Dúfajme, že nepozval ruskú armádu“ Šimečka: „Vyzeráme ako bizarný diktátorský pidištátik”

Bratislava 2. marca 2021 (HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Po dovoze ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko sa v liberálno-rusofóbno-proamerickej bubline strhla búrka kritiky, konšpirácií a nárekov. Prinášame vám top 7 rusofóbnych výrokov a konšpirácií na adresu ruskej vakcíny. V komentároch pod článkom môžete vyjadriť svoj názor, ktorý z týchto výrokov je podľa vás absolútny top – najbizarnejší, najkonšpiratívnejší a najrusofóbnejší

Sputnik V
Slovensko nakúpi dva milióny kusov ruskej vakcíny Sputnik V. Premiér Igor Matovič (OĽANO) o tom informoval z košického letiska, kde priviezli prvú dodávku. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) potvrdil, že očkovanie vakcínou bude dobrovoľné a bez obmedzenia veku. Začať by sa mohlo najskôr o dva týždne. Košice 1. marca 2021

 

Reklama
1. Ondrej Dostál: “Úspech propagandistických hier Putinovho Ruska

Je paradoxom, že kritika voči nákupu ruskej vakcíny ide najmä z radov vládnej koalície. Prvým nominovaným je vládny poslanec Ondrej Dostál, ktorý je v poslaneckom klube strany SaS, no je tiež predsedom strany OKS:

“Občianska konzervatívna strana (OKS) odmieta dnešný dovoz vakcín Sputnik V na Slovensko a považuje ho za úspech propagandistických hier Putinovho Ruska, na ktoré po Viktorovi Orbánovi naskočil aj Igor Matovič. Je hanbou, že sa tak deje na prvé výročie parlamentných volieb, v ktorých bola porazená garnitúra Roberta Fica a Andreja Danka poklonkujúca Rusku a spochybňujúca príslušnosť Slovenskej republiky k Západu.

Reklama

Rozhodnutie o dovoze a použití vakcíny Sputnik V, ktorú neregistrovala Európska lieková agentúra (EMA), je vecne nesprávne, podkopáva dôveru verejnosti v očkovanie a spochybňuje autoritu odborných inštitúcií. Udialo sa za cenu porušenia štandardných pravidiel registrácie vakcín, poza chrbát vlády aj rezortu zahraničných vecí. Takýto postup poškodzuje dôveryhodnosť Slovenskej republiky. OKS sa preto od konania premiéra Matoviča dištancuje a považuje ho za hrubú chybu,” napísal Dostál na sociálnej sieti.

 

2. Neznámy slovenský diplomat v EK : (Rusi) používajú tú vakcínu ako hybridnú zbraň, ktorou rozleptávajú európsku jednotnosť

Ultraliberálny denník N oslovil slovenského diplomata v Európskej komisii, ktorého meno však utajili. Ten sa k nákupu Sputniku V vyjadril takto:

“To, že sme kúpili Sputnik, to je prvá vec, ktorá sa ráno riešila v Bruseli,“ povedal Denníku N vysokopostavený diplomat v Európskej komisii.

Podľa neho sa teraz mnohí na „slovenských politikov pozerajú ako na užitočných idiotov”. „Dôvod, prečo sa Sputnik neregistroval, je rozleptávať európsku jednotnosť. Používajú tú vakcínu ako hybridnú zbraň. Orbán vedel presne, čo robí, Matovič ani len netuší, aké to bude mať konzekvencie,“ hovorí slovenský diplomat. „Ukazujeme sa ako nespoľahlivý kamarát do zlého počasia. Sme za Úniu, keď idú veci dobre, ale sotva sa ukazuje nejaký problém, tak sa na nás nedá spoľahnúť,“ dodal ešte diplomat.

Reklama

 

3. Arpád Soltész: Matovič sa zaradil medzi užitočných idiotov Kremľa. Dúfajme, že neuzavrel tajnú dohodu o pomoci ruskej armády

Novinár Arpád Soltész na portáli noviny.sk zverejnil článok s názvom “Matovič sa zaradil medzi užitočných idiotov Kremľa,” v ktorom napísal okrem iného aj tento skvost: “Igor Matovič prisľúbil dve rozhodnutia, ktoré navždy zmenia Slovensko a sľub dodržal už tajným výletom do Moskvy. Zostáva dúfať, že tým druhým nie je tajne dohodnutá zmluva o pomoci ruskej armády pri kontrole dodržiavania lockdownu, napísal Soltész a dodal:

“Sme ideálnym terčom ruských vplyvových operácií. Kremeľ nepomáha Slovensku, ale Matovičovi. Z rovnakých dôvodov, pre ktoré pomáhal Donaldovi Trumpovi do Bieleho domu.”

 

4. Novinár Michal Havran opísal situáciu jednou vetou:

“Sputin V je prvá vakcína, ktorej vedľajší účinok sa prejaví pred jej podaním.

Reklama

 

5. Michal Truban: Zbytočná nadpráca pre Putinovu propagandu

Bývalý neúspešný predseda ultraliberálnej strany Progresívne Slovensko Michal Truban to vidí takto: “Predseda vlády SR dnes spravil veľa zbytočnej nadpráce pre Putinovu propagandu. Veľkolepo a dramaticky nechal pristaviť vojenské lietadlo s ruskou vakcínou na palube a postavil sa pred neho. Chýbali už len čestná stráž a fanfáry. Takto sa nechal zneužiť a poškodil povesť Slovenska u našich najbližších spojencov iba preto, že je kvôli vlastnej neschopnosti v zúfalej situácii a potrebuje to nejako prekryť.”

 

6. Michal Šimečka: Vyzeráme ako nejaký bizarný diktátorský pidištátik

Europoslanec zo strany Progresívne Slovensko, Michal Šimečka sa tvrdo pustil do premiéra: “Potajme v noci pošleme vojenské lietadlo do Ruska, aby premiér mohol písať tajomné statušteky. V celom príbehu ešte figuruje aj Andrej Danko. Fakt potom vyzeráme ako nejaký bizarný diktátorský pidištátik.

 

7. Juraj Smatana: Je mi úplne jasné, že vakcínu Sputnik používa Putin ako propagandistickú zbraň

Bývalý “lovec konšpirátorov” Juraj Smatana sa podľa očakávaní taktiež pustil do ruskej vakcíny: “Som presvedčený o účinnosti vakcinácie. Nedal by som sa zaočkovať ruským výrobkom Sputnik V., pretože nemá ani certifikát Európskej liekovej agentúry, ani slovenského Štátneho ústavu kontroly liečiv. Je mi úplne jasné, že vakcínu Sputnik používa Putin ako propagandistickú zbraň.

Keďže je však dnes štátnym tajomníkom na ministerstve životného prostredia, ktoré má v portfóliu strana OĽaNO, Smatana sa nákup ruskej vakcíny snaží zľahčiť:

“Práve preto si myslím, že ak Sputnik V bude použitý len pre ľudí, ktorí si ho dobrovoľne vyberú, bude to pre mňa a ľudí s podobnými názormi dobrá správa. Stačí si urobiť racionálnu, utilitárnu analýzu sveta takého, aký je, a nie takého, aký by sme si priali mať.”

Smatana síce smutne priznáva: “Áno, bude to plus pre Kremeľ,” no dodáva:” ale väčším plusom pre Kremeľ by bolo, keby mohol Danko vykrikovať, že on vakcínu dohodol a vláda to z ideologických dôvodov sabotovala. Ruský zemný plyn predsa hreje bez ohľadu na to, že sa ho Putin snaží používať ako propagandistickú zbraň. Zachránime ľudské životy.”

Na záver to všetko zosumarizoval: “Suma sumárum: ak na Slovensku prijmeme kalkulované riziko použitia neoverenej vakcíny Sputnik, v našej hodnotovej skupine vo všetkých prípadoch plusy prevažujú nad mínusmi,” tvrdí exlovec konšpirátorov a súčasný štátny tajomník Juraj Smatana.

Reklama

Samel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:36

Rusko uviedlo, že v noci na nedeľu nad viacerými západnými oblasťami krajiny zostrelilo dovedna 17 ukrajinských dronov. S odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva obrany o tom informovala agentúra AFP.

08:35

Bývalého hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina hospitalizovali v sobotu po jeho návrate do väznice v New Yorku – krátko po tom, čo tamojší najvyšší súd zrušil rozsudok z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov.

08:34

Ekonomické prínosy členstva Slovenska v Európskej únii (EÚ) sú významné. Integrácia do EÚ prináša priemernému občanovi SR dodatočný blahobyt v objeme 4000 eur a štvorčlennej domácnosti približne 16.000 eur za obdobie piatich rokov. Jedna tretina tohto príspevku k blahobytu však závisí od toho, ako efektívne sa dostupné prostriedky v ekonomike využívajú. Poukázali na to analytici Národnej banky Slovenska (NBS) v štúdii venovanej nadchádzajúcemu 20. výročiu členstva v EÚ. Slovensko do únie vstúpilo 1. mája 2004.

08:00

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamasu v Pásme Gazy.

08:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odsúdil v sobotu neskoro večer ruské útoky na plynárenskú infraštruktúru krajiny.

07:59

Múzeum Louvre v Paríži začalo s francúzskym ministerstvom kultúry diskusiu o zlepšení podmienok vystavovania slávneho portrétu Mony Lisy od Leonarda da Vinciho. Ako jedna z možností sa uvádza aj vystavenie tohto obrazu v samostatnej miestnosti. Ako podľa agentúry AFP to v sobotu uviedla riaditeľka múzea Louvre Laurence des Cars, takáto zmena by návštevníkom poskytla lepší umelecký zážitok.

07:52

07:31

Päť ľudí prišlo v sobotu o život a ďalších 33 osôb utrpelo zranenia pri vyčíňaní tornáda v juhočínskom meste Kuang-čou (Kanton). Okolo 15.00 h miestneho času (09.00 h SELČ) tornádo zasiahlo štvrť Paj-jün. Predbežné zistenia ukázali, že malo intenzitu tretieho stupňa na päťstupňovej škále.

07:30

Iracký parlament schválil v sobotu zákon o boji proti prostitúcii a homosexualite, ktorý ukladá tresty odňatia slobody za vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia v trvaní až do 15 rokov.

07:14

Za 1,175 milióna libier (približne 1,4 milióna eur) vydražili v sobotu na aukcii vo Veľkej Británii zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili milionárovi Johnovi Jacobovi Astorovi, najbohatšiemu pasažierovi potopeného zaoceánskeho parníka Titanic. Ich novým majiteľom sa stal súkromný zberateľ z USA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali