Tatar a Jurčo s asistenciami, Halák s čistým kontom

Tatar a Jurčo s asistenciami, Halák s čistým kontom

New York 25. novembra 2014 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Tatar, Jurčo prispeli k víťazstvu, Halák zaznamenal tretie čisté konto v sezóne

Slovenskí hokejoví útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo zaznamenali v nočnom zápase zámorskej NHL po jednej asistencii a prispeli tak k víťazstvu Detroitu Red Wings nad Ottawou Senators 4:3.

Reklama
Na snímke center Sean Couturier (14) z Philadelphie Flyers strieľa na brankára Jaroslava Haláka z New Yorku Islanders počas zápasu zámorskej NHL

Brankár Jaroslav Halák zaznamenal tretie čisté konto v sezóne, keď zlikvidoval všetkých 21 striel Philadelphie a domáci New York Islanders priviedol k tesnému triumfu 1:0 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Slovenského gólmana vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. V drese “ostrovanov”, ktorí vyhrali už štvrtý duel v rade, nechýbal ani obranca Ľubomír Višňovský. Boston, stále bez kapitána Zdena Cháru prehral s Pittsburghom 2:3 po predĺžení. Druhú prehru v rade zaznamenali hráči Floridy, ktorí nestačili na Minnesotu 1:4.

Halák natiahol svoju osobnú sériu víťazstiev už na sedem zápasov. V súboji s Philadelphiou zaznamenal 21 zásahov, pričom neinkasoval počas 65 minút a ani v nájazdoch, v ktorých zlikvidoval pokusy Scotta Laughtona a Clauda Girouxa. Divákov zdvihol zo sedadiel najmä jeho zákrok proti kapitánovi Flyers. Giroux spravil perfektný blafák, ale Halák prečítal jeho úmysel a v páde chytil jeho strelu parádnym spôsobom do lapačky. Islanders boli lepším tímom a brankár Steve Mason bol podstatne zamestnanejším mužom ako Halák.

Reklama

“Ostrovania” ho zasypali 46 strelami, ale prekonali ho až v nájazdoch Frans Nielsen a John Tavares. “Chytal perfektne a takmer nám ukradol bod,” pochválil Halák brankára Flyers. “Taký je však niekedy hokej. Myslím, že sme robili všetko dobre, chalani výborne korčuľovali, strieľali, len to tam jednoducho nepadlo. Napokon však máme dva body a som rád,” povedal Halák, ktorý v prvej tretine zneškodnil sólový únik Seana Couturiera v oslabení. Višňovský bol na ľade takmer 19 minút a zaznamenal tri strelecké pokusy. Islanders vyhrali deviaty z posledných desiatich duelov a držia sa na 2. mieste v Metropolitnej divízii v tesnom závese za Pittsburghom.

Detroit zdolal Ottawu 4:3, k čomu prispeli aj slovenskí útočníci. Štvrtú asistenciu v sezóne zaznamenal Tatar, ktorý síce neskóroval prvýkrát po troch dueloch, ale bodoval už v šiestom zápase za sebou. Po jeho strele dorazil v úvode druhej tretiny puk do bránky Riley Sheahan a zvýšil na 2:1. Svoju piatu asistenciu zaznamenal aj Jurčo, ktorý to stihol len za 8 minút a 41 sekúnd na ľade. Hviezdou zápasu bol Stephen Weiss, ktorý sa vrátil do tímu po zranení a aj pôsobení na farme a len vo svojom druhom stretnutí v sezóne, no prvom od 18. októbra, strelil dva góly. V druhej tretine sa presadil dvakrát v priebehu piatich minút a napokon bol jeho posledný gól aj víťazný. Tridsaťjedenročný center skóroval v NHL prvýkrát od 14. októbra 2013. V minulej sezóne absolvoval operáciu slabín a odohral len 26 zápasov. “Ten chlapec dosiahol viackrát v kariére 60 bodov v sezóne a to nie je náhoda. Zranenia dokážu poriadne človeka zabrzdiť a cesta späť je veľmi náročná. Dnes ukázal, že je to strelec a verím, že získal späť stratené sebavedomie,” povedal na adresu Weissa tréner Mike Babcock.

Pittsburgh prerušil dvojzápasovú sériu prehier, keď o víťazstve “tučniakov” na ľade Bostonu rozhodol v predĺžení svojím druhým gólom v zápase Jevgenij Malkin. Najväčšiu radosť však mal brankár Marc-Andre Fleury, ktorý chytil 27 striel domácich, dosiahol 300. víťazstvo v kariére a výrazne sa zapísal do histórie NHL. Stal sa tretí najrýchlejší (547 zápasov) a tretí najmladší (29 rokov a 361 dní) brankár, ktorý dosiahol tento míľnik. Rýchlejšie to dokázali pred ním len Jacques Plante a Andy Moog, v mladšom veku sa na hranicu 300 víťazstiev dostali Martin Brodeur a Terry Sawchuk. V historických tabuľkách okupuje Fleury 30. miesto spoločne s bývalým spoluhráčom, českým brankárom Tomášom Vokounom, ktorý odchytal 700 zápasov a má na konte rovných 300 víťazstiev. “Som veľmi hrdý a šťastný, že som to dokázal. Ešte si to ani poriadne neuvedomujem,” povedal v televíznom rozhovore Fleury a od jedného zo spoluhráčov dostal pred kamerami do tváre porciu krému na holenie. Zobral to s humorom. “Mal som šťastie, že som v dobrom tíme a vždy som mal dobrých spoluhráčov,” dodal.

Zraneniami sužovaný Boston prehral druhýkrát po sebe, predtým ťahal sériu troch víťazstiev. Na predzápasovom tréningu sa prvýkrát od 23. októbra objavil na ľade aj Zdeno Chára, ktorý nehrá pre zranenie kolena, ale jeho návrat do zápasového kolotoča je podľa trénera Clauda Juliena ešte v nedohľadne. Svoj prvý gól v NHL strelil obranca Bruins Jon Morrow.

Na duel medzi Floridou a Minnesotou bolo zvedavých len 8426 divákov, ktorí napokon videli prehru svojich miláčikov. Panthers si vylámali zuby na brankárovi Nicklasovi Bäckströmovi, ktorý zaznamenal 29 úspešných zákrokov. Prekonal ho len tvrdý muž Shawn Thornton, ktorý úspešne tečoval strelu Dmitrija Kulikova a zaznamenal svoj prvý gól v sezóne. Z útočníkov Floridy, ktorí hrali viac ako 10 zápasov, už neskóroval len Tomáš Kopecký. Tridsaťdvaročný slovenský hokejista odohral 19 zápasov, na súperových brankárov vyslal 27 striel, ale ani jedna zatiaľ neskončila v bránke a na konte má len tri asistencie. So slabou produkciou klesá aj jeho čas na ľade, v súboji s Minnesotou odohral len 11 minút a 11 sekúnd.

Reklama

 

Sumáre:

BOSTON – PITTSBURGH 2:3 pp (0:1, 2:1, 0:0 – 0:1)

Góly: 22. Lucic (Eriksson, Söderberg), 23. Morrow (Hamilton, Gagne) – 4. Crosby (Adams, Letang), 30. Malkin (Letang, Crosby), 61. Malkin (Crosby, Letang). Brankári: Rask – Fleury, strely na bránku: 29:33, 17.565 divákov.

NY ISLANDERS – PHILADELPHIA 1:0 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 1:0)

Reklama

rozh. náj. Nielsen. Brankári: HALÁK – Mason, strely na bránku: 46:21, 12.409 divákov.

DETROIT – OTTAWA 4:3 (1:1, 3:0, 0:2)

Góly: 17. Nyquist (Zetterberg, Krönwall), 23. Sheahan (TATAR, Howard), 34. Weiss (Quincey, DeKeyser), 38. Weiss (Helm, JURČO) – 6. Turris (Karlsson, Ryan), 43. Karlsson (Turris, Cowen), 60. Neil (Hoffman, Smith). Brankári: Howard – Anderson, strely na bránku: 43:26, 20.027 divákov.

FLORIDA – MINNESOTA 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 26. Thornton (Kulikov) – 6. Zucker (Koivu), 18. Niederreiter, 38. Zucker (Koivu), 59. Parise (Pominville, Suter). Brankári: Luongo – Bäckström, strely na bránku: 30:39, 8426 divákov.

 

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 14:21 0 1 1 0 4 2

Tomáš Jurčo (Detroit) 8:41 0 1 1 2 3 0

Ľubomír Višňovský (Islanders) 18:44 0 0 0 0 3 0

Reklama

Tomáš Kopecký (Florida) 11:11 0 0 0 0 2 0

Jaroslav Halák (Islanders) 65:00 0/21 100,0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

ml

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali