Stredoškolák Juraj odpálil nielen dvoch homosexuálov, ale aj mentálne skratky

❚❚

Bratislava 15. októbra 2022 (HSP/Foto: Twitter)

 

V stredu večer stredoškolák Juraj zastrelil dvoch ľudí (Juraja a Matúša) v podniku Tepláreň v centre Bratislavy, ktorý je známy tým, že sa v ňom schádzajú najmä homosexuáli

Juraj K.
Na snímke Juraj K.

Keďže obeťami boli „iba“ dvaja ľudia, polícia pracovala nielen s verziou, že išlo o zločin z nenávisti namierený proti komunite homosexuálov, ale aj s verziou, že páchateľom mohol byť homosexuál a išlo o nezvládnuté vzťahy.

.

Juraj zrejme nebol psychicky v poriadku, ako by aj pri takom skutku mohol byť?

Páchateľ o udalosti tvoril tweety a nakoniec sa zastrelil.

.

Pomerne rýchlo sa zistilo, že otec páchateľa kandidoval za Harabinovu stranu Vlasť, čo u mnohých odpálilo predvídateľné skratky.

Mnohí komentujúci inkluzivisti kvôli tejto udalosti obviňujú konzervatívnych či národných politikov a podsúvajú im to ako ich spoluzodpovednosť. Najprv by si ale mali zvážiť, či sa cítia spoluzodpovední za všetky trestné činy vrátane vrážd a znásilnení zo strany imigrantov, ak verejne schvaľujú či podporujú imigráciu do Európy.

Viniť však slovenskú spoločnosť či jej konzervatívnu alebo národnú časť je absurdné aj vzhľadom na ideologické ukotvenie páchateľa Juraja. Manifest, ktorý zanechal, hovorí o jeho hodnotovom ukotvení jednoznačne.

Náboženstvá ho skôr odpudzovali. Pre jeho silný antisemitizmus kresťanstvo nevynímajúc.

Jeho myšlienky a skutky sformovalo hlavne americké podhubie tzv. militantného akceleracionizmu. Podľa historika a odborníka na pravicový extrémizmus Mateja Medveckého ide o ideológiu, ktorá sa snaží vyvolať v spoločnosti chaos pomocou vrážd či terorizmu s cieľom, aby padol aktuálny systém a mohol vzniknúť nový poriadok založený na rasovej čistote.

.
heger, dúhová vlajka
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) s dúhovou vlajkou pred pochodom za odsúdenie nenávisti voči LGBTI komunite

Len tak pre zaujímavosť, Juraj odsudzoval Putina i učenie Alexandra Dugina. Kvôli tomu, že biely svet vrhajú do spojenectva s Aziatmi. Z vraždy Duginovej dcéry sa vysmieval ešte o niečo cynickejšie ako „liberálny“ poslanec Krúpa. Podľa jeho príspevkov na sociálnej sieti Twitter sa tešil aj z útoku na Kerčský most.

V manifeste použil Juraj symbol „čierneho slnka“, aký má v logu ukrajinský Azov, ktorý bol v poslednej dobe pre prozápadné médiá pomaly varený-pečený.

Ako sa nám ten svet komplikuje, všakže?

Keď vezmeme Jurajov odpor k náboženstvu, Putinovi či Duginovi, jeho ideologických spojencov by sme mohli vidieť skôr pri ľuďoch ako Jaroslav Naď či Juraj Krúpa. Samozrejme, je to rovnako absurdné, ale teda rozdávajme karty „spoluzodpovednosti“ férovo.

Mnohí sa v súvislosti s týmto zrejme prvým dokonaným teroristickým činom na Slovensku vyjadrujú o Slovensku ako o krajine, ktorá sa nachádza v stredoveku či rovno ako o čiernej diere (predseda PS Šimečka). Opäť tým ale odkrývajú iba vlastné predsudky či komplexy.

.

Čo potom Nórsko, ktoré má Breivika, ktorý zavraždil 79 mladých ľudí? Čo USA, kde sa takéto útoky dlhodobo a najčastejšie dejú?

Podľa ich logiky asi tieto krajiny patria potom do praveku. A ich vzory by, naopak, mohli byť Maďarsko či Bielorusko, kde sa podľa mojich vedomostí takéto tragédie zatiaľ neodohrali.

Ako sa nám ten svet komplikuje ešte viac, všakže?

Prezidentka Zuzana Čaputová zanechala na svojom Facebooku dojímavú fotografiu, ako objíma prívrženca LGBT. Bolo by to pekné a milé, ak by sme rovnaké vizuály videli od nej aj s rôznymi obyvateľmi obcí, v ktorých rómski osadníci zabili nejakého seniora kvôli pár eurám. V opačnom prípade je to selektívna pozornosť jednotlivým tragédiám a prispieva to polarizácii, ktorú tak rada kritizuje.

Terorista Juraj absurdne obviňoval homosexuálov a Židov za problémy bieleho sveta.

Mnohé hlásne trúby rovnako absurdne obviňujú za problém extrémne sporadického teroristického činu väčšinovú konzervatívnu či národnú časť spoločnosti.

A tu si treba uvedomiť tragédiu toho celého. Že akí sú si mentálne podobní, pričom rozdiel medzi Jurajom a nimi je iba v extrémnosti ich skutkov.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali