SaS povedie do parlamentných volieb Sulík, Mistrík neprijal ponuku strany. Kiššová: Myšlienky modernej liberálnej pravice majú na Slovensku svoje miesto

SaS povedie do parlamentných volieb Sulík, Mistrík neprijal ponuku strany. Kiššová: Myšlienky modernej liberálnej pravice majú na Slovensku svoje miesto

Bratislava 22. júna 2019 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:SITA-Alexandra Čunderlíková)

 

Stranu Sloboda a Solidarita (SaS) povedie do nadchádzajúcich parlamentných volieb jej súčasný predseda Richard Sulík. Miesto predsedu strany a líderské miesto na kandidátke ponúkol Robertovi Mistríkovi. Ako uviedol Sulík v sobotu na Kongrese strany SaS v Bratislave, ten to však odmietol

Na snímke predseda Richard Sulík

“Robert Mistrík dostal ponuku a rozhodol sa ju z osobných dôvodov neprijať,” povedal Sulík. Jeho odmietnutie neprijal Sulík s radosťou ani smútkom, ale ako fakt, na základe ktorého považuje debatu o volebnom lídrovi za ukončenú. Poznamenal, že do najbližších parlamentných volieb povedie stranu ako jej predseda on. “Dovtedy čakám, že sa strana zomkne za jej predsedom a volebným lídrom,” poznamenal Sulík.

Reklama

 

Sulík počas tlačovej konferencie potvrdil, že o rok končí jeho funkčné obdobie predsedu strany a na túto funkciu bude opäť kandidovať. “Je možné, že budem mať protikandidáta alebo protikandidátov. Je možné, že členovia si zvolia niekoho iného. Toto budem, samozrejme, plne rešpektovať, ale takisto budem k dispozícii, keby mali členovia pocit, že mám ďalšie funkčné obdobie viesť stranu SaS,” povedal Sulík.

Reklama

Predseda SaS poukázal na to, že všetko je v horšom stave ako v roku 2006, kedy prevzal krajinu Smer-SD. Podľa neho strana pozná problémy ľudí a má aj riešenia, ktoré sú podľa neho “poctivé a funkčné”. “Máme odhodlanie spraviť našu krajinu lepšou. Všetko sme si museli oddrieť,” poznamenal Sulík.

Predseda liberálov počas príhovoru uviedol, že strana bude bojovať, aby čím viac z ich riešení dokázali aj presadiť. “Na to sme vznikli a desať rokov sa pripravovali,” povedal Sulík. Ako doplnil, zloženie kandidátky strany do parlamentných volieb by chcel zostaviť z členov strany. Poukázal aj na to, že s riešeniami pôjde strana medzi ľudí.

“Do volieb zostáva niekoľko mesiacov a musíme znovu dokázať, že myšlienky modernej liberálnej pravice majú na Slovensku svoje miesto,” povedala podpredsedníčka strany Jana Kiššová. Verí, že sa strane vráti dôvera voličov, ktorých stratili a postupne strácajú. Poukázala aj na to, že v súčasnosti sa prehodnocujú chyby strany. “Musíme sa zmobilizovať a zomknúť sa okolo idey, na základe ktorej sme vznikli a vyvarovať sa chýb, o ktorých vieme, že chybami sú. Verím, že budeme mať silu aspoň interne ich pomenovať,” uviedla Kiššová. Podľa nej osobitná zodpovednosť leží na predsedovi strany.

Mistrík vo svojom prejave SaS poradil, že ak sa chce strana posunúť dopredu, musí meniť optiku a otvárať aj nové témy. “Kto nenaskočí v politike na ducha doby, je odsúdený na zánik,” vyhlásil Mistrík. Ako doplnil, “na rozdiel od iných otcov zakladateľov Richard nie je na stoličke prilepený a odchod pre neho nie je tabu.”

Podpredseda strany SaS Ľubomír Galko počas tlačovej konferencie na otázku, či by sa chcel stať predsedom strany, nevedel odpovedať. Podľa jeho slov v prípade, že by sa tak rozhodol, dozvie sa to najskôr jeho najbližšie stranícke prostredie, členovia strany a až potom médiá. Podľa Kiššovej je Sulík “správne na tom mieste, tak ako je.” Ako doplnila, to však neznamená, že sa v strane nemôže hovoriť o problémoch.

Reklama

Delegáti v sobotu počas kongresu zvolili aj troch nových členov Republikovej rady SaS. Ide o Branislava Gröhlinga a Romana Foltina. Nahradili Michala Brósku a Luciu Ďuriš Nicholsonovú, ktorým sa končí funkčné obdobie. Radoslav Pavelka bol za člena zvolený opätovne. Republiková rada je najvyšší orgán medzi kongresmi, má 13 členov.

 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Dnes výročný kongres @sloboda_a_solidarita 1️⃣0️⃣ rokov ? . . Aká je Vaša sobota? ? @branislavgrohling #kongres #slobodaasolidarita #výročie #kolegovia #10rokov

Reklama

Príspevok, ktorý zdieľa Lucia Ďuriš Nicholsonová (@lucia_duris_nicholsonova),

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:55

Zmeny, ktoré prináša vládny návrh novely zákona o verejnom obstarávaní, zásadným spôsobom znižujú transparentnosť a férovú súťaž. Z tohto dôvodu môžu Slovensku hroziť pokuty alebo zastavenie platieb pri zákazkách financovaných z eurofondov. Vyhlásila to opozičná poslankyňa Veronika Remišová v reakcii na novelu z dielne ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorú parlament v utorok prerokoval v prvom čítaní. Ak ju poslanci na ďalšej schôdzi definitívne schvália, zmeny začnú platiť od júla.

13:52

Nemecká mládež je čoraz viac nespokojnejšia a pravdepodobne by volila stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD). Vyplýva to zo štúdie zverejnenej v utorok.

13:51

Švédskym colným úradom sa minulý týždeň v prístave hlavného mesta Švédska Štokholmu podarilo zadržať historicky najväčšie množstvo kokaínu. Policajný zdroj v utorkovom vysielaní švédskej televízie uviedol, že skonfiškovali približne 1,4 tony tejto drogy.

13:32

Ak chce daňovník poukázať podiel zo svojej zaplatenej dane za rok 2023 vybranej neziskovej organizácii, nadácii či občianskemu združeniu, má čas do konca mesiaca. Darovať 2 % alebo 3 % tretiemu sektoru je možné len na predpísanom tlačive v lehote do 30. apríla. Upozornila na to Drahomíra Adamčíková, hovorkyňa finančnej správy.

13:21

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku.

13:12

Národná diaľničná spoločnosť slávnostne začala raziace práce na 1,8 kilometra dlhom tuneli Okruhliak. Je súčasťou rýchlostnej cesty R4 Prešov – severný obchvat, II. etapa.

13:11

Už len stiahnutie aplikácie čínskeho online trhoviska Temu do mobilného telefónu môže predstavovať bezpečnostné riziko. Upozornila na to spotrebiteľská organizácia dTest, podľa ktorej si aplikáciu stiahlo viac ako 100 miliónov ľudí po celom svete. Populárnou sa stala aj na Slovensku, kde si tiež ľudia objednávajú tovar za výhodné ceny.

13:10

Aktivita v súkromnom sektore eurozóny zaznamenala tento mesiac najvýraznejší rast za takmer rok, k čomu prispel najmä vývoj v kľúčovom sektore služieb. Zotavenie v tejto oblasti umožnilo vykompenzovať prehĺbenie poklesu aktivity vo výrobnom sektore.

13:09

Investičné podvody sa zameriavajú na nízku finančnú gramotnosť ľudí a emócie, pričom sľubujú rýchle zbohatnutie a zisk. S podozrivou ponukou na investovanie malo skúsenosť až 24 % opýtaných respondentov.

13:08

V súčasnej dobe je bežné nakupovať množstvo tovarov na splátky. Aj nákup na splátky je pritom pôžičkou, ktorú treba splácať. Preto je potrebné si takýto krok dobre premyslieť. Pred uzavretím zmluvy o akomkoľvek úvere by mal dlžník brať do úvahy všetky náklady rodiny a jej reálne možnosti.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali