Sparta v osemfinále proti Liverpoolu, Priske: “Veľké zápasy”

❚❚

Nyon 23. februára 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP/Keystone -Salvatore Di Nolfi)

 

Súperom futbalistov Sparty Praha v osemfinále Európskej ligy bude FC Liverpool. Prvý duel odohrá český šampión, ktorého dres si oblieka aj slovenský reprezentačný krídelník Lukáš Haraslín, 7. marca doma na Letnej. Odveta je na programe o týždeň neskôr na Anfielde. Rozhodol o tom piatkový žreb vo švajčiarskom Nyone, v ktorom boli víťazi ôsmich skupín nasadení a postupujúci z play off nenasadení

Žrebovanie osemfinále Európskej ligy vo futbale
Na snímke pohárová trofej pre víťaza Európskej ligy 2023/2024 vo futbale počas žrebovania dvojíc pre osemfinále vo švajčiarskom Nyone 23. februára 2024

Sparta sa do osemfinále prebojovala z play off, v ktorom vyradila Galatasaray Istanbul. V domácej odvete proti lídrovi tureckej ligy strelil Haraslín postupový gól Pražanov a celkovo má na konte v tomto ročníku EL tri presné zásahy. “Liverpool je obrovský klub. Budú to pre nás ďalšie veľké zápasy, mnoho hráčov a fanúšikov sa na ne bude tešiť. Bude to pre nás ďalšia veľká výzva. Zatiaľ som vôbec nepremýšľal nad tým, ako súpera zdolať. Budeme sa chcieť prezentovať naším štýlom hry,” povedal pre klubovú televíziu dánsky trenér Sparty Brian Priske.

.

Druhého českého zástupcu v súťaži Slaviu Praha, v ktorej pôsobia Ivan Schranz a Michal Tomič, čaká v osemfinále AC Miláno. Taliansky tím prešiel v play off cez Stade Rennes. “Som šťastný, že sa stretneme s ďalším veľkoklubom, to je vždy naše prianie. Je skvelé, že prídu takí hráči ako Leao, Giroud, Loftus-Cheek. Som nadšený, že sa môžeme stretnúť s hegemónom 90. rokov a tímom, ktorý je pre mňa na úrovni Ligy majstrov,” povedal pre české médiá tréner Slavie Jindřich Trpišovský.

Suverénny líder nemeckej Bundesligy Bayer Leverkusen nastúpi proti Karabachu Agdam. Azerbajdžanský tím sa do vyraďovacej fázy dostal prvýkrát v histórii. West Ham United, ktorý v minulej sezóne vyhral Európsku konferenčnú ligu, narazí na SC Freiburg. Tretí anglický zástupca v súťaži Brighton & Hove Albion zabojuje o postup proti AS Rím.

.

Finále EL sa bude hrať 22. mája v Dubline. V minulom ročníku získal trofej španielsky tím FC Sevilla, ktorý v tejto sezóne účinkoval v Lige majstrov.

žreb osemfinále Európskej ligy 2023/2024:
Sparta Praha – FC Liverpool
Olympique Marseille – Villarreal CF
AS Rím – Brighton & Hove Albion
Benfica Lisabon – Glasgow Rangers
SC Freiburg – West Ham United
Sporting Lisabon – Atalanta Bergamo
AC Miláno – Slavia Praha
Karabach Agdam – Bayer Leverkusen

ďalší program Európskej ligy 2023/2024:
7. marca: prvé zápasy osemfinále
14. marca: odvety osemfinále
15. marca: žreb štvrťfinále a semifinále
11. apríla: prvé zápasy štvrťfinále
18. apríla: odvety štvrťfinále
2. mája: prvé zápasy semifinále
9. mája: odvety semifinále
22. mája: finále (Dublin)

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali