Snehové správy

Snehové správy

Bratislava 19. decembra (TASR) – V prevádzke je dnes do 15 lyžiarskych stredísk – napríklad Chopok sever a juh, Salamandra resort, Donovaly – Záhradište, Tatranská Lomnica alebo Snowparadise Velká Rača. V piatok (20.12.) sa tento počet zvýši už na minimálne 30 a od soboty (21.12.) na 50 zimných areálov. Do prevádzky pribudnú aj strediská, ktoré boli doteraz vo víkendovom režime.

Najmä vo väčších strediskách, kde je vyšší počet zjazdoviek je potrebné počítať ešte s čiastočnou prevádzkou. I dnes je na horách inverzia, vo väčšine areálov je oblačné a hmlisté počasie. Počas noci pripadlo v niektorých stredoslovenských lokalitách do 3 cm snehu. Na zjazdovkách sa nachádza prevažne technický sneh, na väčšine svahov dosahuje hrúbka snehovej vrstvy 30 až 40 cm. Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré.

Prevádzka od piatku (20.12.): Donovaly – Nová hoľa, Opalisko – Závažná Poruba, Levočská dolina, Jasenská dolina, Vrátna – Paseky, Martinské hole, Fačkovské sedlo, Krahule, Králiky, Látky, Košútka – Hriňová, Vyšná Slaná – Július, Snow Sun Vadičov, Oravská Lesná, Kubínska hoľa, Ski Krušetnica, Oravský Podzámok, Litmanová.

Prevádzka od soboty (21.12.): Čachovo – Selce, Čertovica, Podbreziny, Tále, Vyšná Boca, Kubašok – Spišské Bystré, Snowpark Lučivná, Bachledova – DENY, Malinôbrdo – Ružomberok, Drozdovo, Kavečany, Drienica, Mlynky – Biele Vody, Skipark Chlmec, Fričkovce.

Reklama

Reklama

Snehové podmienky

Nízke Tatry

Čachovo – Selce 40 cm veľmi dobré

Reklama

Skicentrum Čertovica 30 cm dobré

Čertovica – STIV 20 cm obmedzené

Donovaly – Záhradište 40 cm veľmi dobré

Donovaly – Nová hoľa 30 cm dobré

Chopok sever 30 cm veľmi dobré

Reklama

Chopok juh – Srdiečko 30 cm veľmi dobré

Opalisko – Závažná Poruba 40 cm dobré

Podbreziny 25 cm dobré

Polomka – Bučník 40 cm veľmi dobré

Tále 50 cm veľmi dobré

Vyšná Boca – Bačova roveň 20 cm dobré

Vysoké Tatry

Tatranská Lomnica 40 cm veľmi dobré

Reklama

Štrbské Pleso 50 cm veľmi dobré

Kubašok – Spišké Bystré 40 cm veľmi dobré

Snowpark Lučivná 30 cm dobré

Západné Tatry

Reklama

Roháče – Spálená dolina 60 cm veľmi dobré

Belianske Tatry

Reklama

Ski Bachledova 45 cm veľmi dobré

Strednica – Ždiar 30 cm veľmi dobré

Strachan Ski Centrum – Ždiar 40 cm veľmi dobré

Levočské vrchy

Ski centre Levoča – LD 35 cm veľmi dobré

Reklama

Veľká Fatra

Ružomberok – Malinô Brdo 30 cm dobré

Jasenská dolina – Kašová 30 cm dobré

Malá Fatra

Reklama

Vrátna – Paseky 45 cm veľmi dobré

Winter park Martinky 40 cm veľmi dobré

Fačkovské sedlo – Kľak 40 cm dobré

Kremnické vrchy

Reklama

Králiky 40 cm veľmi dobré

Krahule 30 cm veľmi dobré

Štiavnické vrchy

Salamandra Resort 35 cm veľmi dobré

Reklama

Veporské vrchy

Látky – Hotel Royal 30 cm dobré

Ski centre Košútka – Hriňová 30 cm dobré

Stolické vrchy

Reklama

Skicentrum Kokava – línia 30 cm dobré

Vyšná Slaná – Július 30 cm veľmi dobré

Pohronský Inovec

Reklama

Ski centrum Drozdovo 20 cm dobré

Javorníky

Ski centrum Kohútka 40 cm dobré

Kysucké Beskydy

SNOWPARADISE Veľká Rača 50 cm veľmi dobré

Oravské Beskydy

Orava Snow – Oravská Lesná 70 cm veľmi dobré

Oravská Magura

Reklama

Ski park Kubínska hoľa 40 cm veľmi dobré

Racibor – Oravský Podzámok 30 cm veľmi dobré

Ski Krušetnica 45 cm veľmi dobré

Pieniny

Litmanová 45 cm veľmi dobré

Volovské vrchy

Jahodná 25 cm veľmi dobré

Kavečany 25 cm dobré

Slovenský raj

Reklama

Mlynky – Biele Vody 50 cm dobré

Čergov

Drienica 40 cm veľmi dobré

Fričkovce 15 cm dobré

Vihorlatské vrchy

Ski Park Chlmec 30 cm dobré

Alpské strediská

Väčšina alpských lyžiarskych oblastí je v prevádzke, napríklad v Rakúsku viac ako 150. Najlepšie podmienky ponúkajú ľadovce, v Hornom a Dolnom Rakúsku sa výška snehu pohybuje v horných staniciach lanoviek od 40 do 80 cm, no napríklad v stredisku Hinterstoder je 1 m snehu.

Reklama

Rakúsko

Axamer Lizum 50 – 70 cm veľmi dobré

Flachau 45 – 110 cm veľmi dobré

Göstling – Hochkar 35 – 80 cm dobré

Hinterstoder 15 – 105 cm dobré

Hintertuxer Gletscher 35 – 185 cm veľmi dobré

Hochficht 50 – 70 cm veľmi dobré

Hochfuegen 45 – 80 cm veľmi dobré

Kaunertaler Gletscher 95 – 140 cm veľmi dobré

Kitzbuehel und Kirchberg 35 – 70 cm dobré

Obergurgl – Hochgurgl 30 – 100 cm veľmi dobré

Obertauern 100 – 140 cm veľmi dobré

Serfaus – Fiss 10 – 50 cm dobré

Soelden 5 – 155 cm veľmi dobré

Stuhleck 30 – 55 cm dobré

Zell am See – Kaprun 5 – 140 cm dobré

Švajčiarsko

Arosa 20 – 50 cm dobré

Ischgl – Samnaun 15 – 60 cm dobré

Saas-Fee 20 – 245 cm veľmi dobré

Verbier 20 – 90 cm dobré

Zermatt 40 – 190 cm veľmi dobré

Taliansko

Alta Badia 25 – 55 cm dobré

Bormio 50 – 120 cm dobré

Reklama

Courmayeur 70 – 150 cm veľmi dobré

Livigno 10 – 75 cm dobré

Madonna di Campiglio 15 – 60 cm dobré

Marmolada – Arabba 40 – 165 cm veľmi dobré

Zdroj: www.holidayinfo.sk

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali