“Sme proti koncu áut so spaľovacími motormi. To naozaj nie je dobrý nápad.” Babiš vystúpil proti vôli Bruselu

“Sme proti koncu áut so spaľovacími motormi. To naozaj nie je dobrý nápad.” Babiš vystúpil proti vôli Bruselu

Praha 9. augusta 2021 (HSP/Sputnik/Foto:Facebook)

 

Predseda vlády Andrej Babiš vyhlásil, že je proti iniciatíve Európskej únie, ktorá smeruje na likvidáciu áut so spaľovacími motormi. Klimatickú zmenu berieme vážne, ale autá výhradne na elektrinu nechceme, povedal

Andrej Babiš
Na snímke Andrej Babiš

Minister Richard Brabec od 2. augusta pokračuje v úspešnom programe Ministerstva životného prostredia zameranom na výsadbu listnatých stromov po celej republike. Iniciatíva Sadíme budúcnosť si kladie za cieľ vysádzať v Česku v priebehu piatich rokov 10 miliónov stromov. Celkovo je to za 350 miliónov korún. Chceme ozdraviť našu krajinu,uviedol vo svojom programe Čau lidi premiér.

Reklama

Klimatickú zmenu berieme vážne, ale nechceme ekologické dane a tiež nechceme koniec všetkých áut, ako to zamýšľa Brusel že by sme každý mohli mať len elektroautá. To naozaj nie je dobrý nápad,dodal.

 

Reklama
Financie

Čo sa týka finančného stavu Českej republiky, predseda vlády uviedol, že krajina má dobrý trend.

Rozpočet má dobrý trend. Vybrali sme na dôchodkovom poistení o 19 miliárd navyše. Pre všetkých, ktorí kritizujú, že údajne máme veľké zadlženie: minulý rok sme mali stále štvrté najmenšie zadlženie, a znovu máme skvelý rating od japonskej spoločnosti R+I. Rovnako ako Fitch nám dáva výhľad do budúcnosti, že máme dobrý rating. Na rozdiel od opozície, ktorá tu stále upozorňuje, ako sme na tom zle nie je to pravda. Preto aj tie dôchodky, to navýšenie, si môžeme dovoliť,” vyhlásil v relácii predseda vlády.

Že sme sa zadlžili Áno, všetci. Kvôli covidu. Kam išli peniaze? Všetci to vedia, napríklad: Finančná správa vyplatila živnostníkom, spoločníkom malých s.r.o. a dohodárom 44 miliárd,vysvetlil ďalej.

Pri hovore o zdravotníctve predseda vlády vyzval národ, aby sa nechal zaočkovať proti novému koronavírusu. Do konca augusta pritom chce rozhodnúť ohľadom uznávania protilátok.

Musíme do konca augusta rozhodnúť, ako to bude s preočkovaním a ako to bude s uznávaním alebo neuznávaním protilátok. Zatiaľ to len Rakúsko,” vyhlásil Andrej Babiš.

Reklama

Experti na to zatiaľ nemajú rovnaký názor, uzavrel.

 

 

Zásah vajcom

Počas predvolebného mítingu bol predseda hnutia ANO premiér Andrej Babiš zasiahnutý vajíčkom od jedného z demonštrantov.

Reklama

Hovorca stredočeskej polície Zdeněk Chalupa potvrdil, že v súvislosti s podozrením z priestupkového rokovania bola zaistená jedna osoba. Zároveň nešpecifikoval, či došlo k mierenému útoku na šéfa hnutia ANO.

Premiér bol dočasne svojou ochrankou odvedený do uzavretej miestnosti. K incidentu došlo v Průhoniciach pri autogramiáde jeho novej knihy, ktorú robil na ulici v stane.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:18

Slovenská reprezentantka v pretláčaní rukou Barbora Bajčiová dosiahla na ME v Bratislave zlaté double. Po piatkovom triumfe v súťaži ľavou rukou nenašla v kategórii nad 90 kg premožiteľku ani v pravačke. Lucia Debnárová vybojovala v sobotu v Dome športu v kategórii do 60 kg striebro. Bronzové medaily zavesili na krk Martine Sojkovej (do 55 kg) a Petrovi Celesovi (do 100 kg).

Včera 18:07

Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách. Oznámil to v sobotu Svetový potravinový program (WFP) spádujúci pod OSN. Úrady v krajine vyhlásili núdzový stav a do oblastí vyslali tímy záchranárov.

Včera 17:27

Približne 150.000 ľudí už od pondelka utieklo z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, ktorému hrozí rozsiahla izraelská vojenská ofenzíva, uvádza v sobotu Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA). O výrazne vyššom počte, a síce 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentúra DPA s tým, že tieto tvrdenia nie je možné nezávisle overiť.

Včera 17:04

Traja civilisti prišli v sobotu o život pri raketovom útoku na reštauráciu v ruskom okupovanom Donecku a prinajmenšom ôsmi ďalší utrpeli zranenia. Oznámil to Moskvou dosadený gubernátor Doneckej oblasti Denis Pušilin, pričom útok prepísal Kyjevu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke polárna žiara v obci Zohor

Autor: Karin Ort

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali