Slovan Bratislava – Atlant Mytišči 2:1 pp a sn – sumár, text, hlasy

Slovan Bratislava – Atlant Mytišči 2:1 pp a sn – sumár, text, hlasy

Bratislava 27. novembra 2014 (TASR/HSP)

 

 

Hráči Slovana Bratislava uspeli na tretí pokus v štvorzápasovej domácej sérii, keď v sobotu zdolali Atlant Mytišči 2:1 po nájazdoch. “Belasí” sa tešili z víťazstva po troch prehrách v rade, no stále figurujú na poslednom mieste tabuľky Západnej konferencie a na miestenky zaručujúce play off strácajú osem bodov.

Reklama

Zverenci fínskeho trénera Petriho Matikainena sa ujali vedenia v závere prvej tretiny, keď Tičarove nahodenie tečoval do siete jeden z obrancov Atlantu. Hostia však odpovedali krátko po prestávke, keď sa presadil Leščenko. V nájazdoch rozhodol o triumfe domácich Tičar.

Slovan zakončí sériu štyroch domácich duelov v pondelok o 19.00 h súbojom s Metallurgom Novokuzneck. Potom sa predstaví na klziskách HK Soči a Dinama Moskva.

Reklama

Slovan Bratislava – Atlant Mytišči 2:1 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 19. Tičar (Jeglič), rozh. nájazd: Tičar – 23. Leščenko (Levickij). Rozhodcovia: Naumov, Soin – Balodis, Birin, vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Surový 5+DKZ za seknutie, Nagy 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Baranka, Sersen, Mihálik – Surový, Murley, Bartovič – Nagy, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Netík – Šťastný, Bližňák, Ölvecký

Atlant Mytišči: Engren – Korobov, Gilroy, Novopašin, Němec, Dyblenko, Tiuljapkin, Jarullin – Černov, Engqvist, Šmeljov – Sošnikov, Vrána, Potapov – Radulov, Bodrov, Kozlov – Leščenko, Jašin, Levickij

Slovan sa musel na začiatku duelu brániť v oslabení, keď išiel na trestnú Murley za sekanie. Hostia mali zopár striel, s ktorými si Backlund bez väčších problémov poradil. Slovan mohol ísť do vedenia v 10. minúte, keď sa Šťastný s Ölveckým snažili pretlačiť puk do siete, ale súpera podržal gólman Engren. Na druhej strane pálil spomedzi kruhov Radulov. V ďalších minútach sa hra prelievala zo strany na stranu a hralo sa najmä v strednom pásme. Ani jedno mužstvo si nevypracovalo výraznejšie šance. V 16. minúte sa rysovalo prečíslenie “belasých”, no Jašin ho zastavil faulom. Počas presilovky dobre pálil Nedorost, s jeho strelou si Engren ešte poradil, no chvíľu po konci výhody ho prekvapil jeden zo spoluhráčov, ktorý si zrazil Tičarove nahodenie z veľkého uhla do siete a Slovan sa ujal vedenia 1:0.

Reklama

Atlant odpovedal krátko po zmene strán. Leščenko vyhral pred bránkou súboj so Štajnochom a z otočky prestrelil Backlunda – 1:1. Vzápätí tvrdo vystrelil Baranka a Engren mal čo robiť, aby vytlačil puk mimo žrde. Brankár hostí potom zlikvidoval aj veľkú šancu dvojice Netík – Tičar a neprekonal ho ani Bližňák, ktorý sa pekne prekľučkoval do dobrej streleckej pozície. Slovan tlačil aj naďalej, v 32. minúte sa dostal do úniku kapitán Bartovič, no nepochodil on a z následnej dorážky ani Surový. Aktivitu domácich zabrzdili až vylúčenia Nagya a Netíka. Atlant z presiloviek druhý gól nevyťažil. V závere si domáci opäť vypracovali veľký tlak, no v bránke hostí úradoval výborný Engren.

V 43. minúte dostal Surový za seknutie 5+DKZ. Úvod dlhej presilovky sa hral 4 proti 3, keďže ešte predtým išli po menšej šarvátke na trestnú Tičar a Dyblenko. Atlant však Backlunda takmer neohrozil. Rovnako dopadla aj následná početná výhoda domácich. Do konca riadneho hracieho času už gól nepadol a tak duel pokračoval v predĺžení.

V ňom si oba tímy vypracovali niekoľko možností rozhodnúť, no gól nepadol. V 63. minúte nepremenil samostatný nájazd Černov, vzápätí sa rútil na Engrena Bartovič, no jeden z obrancov ho podrazil a tak nasledovalo trestné strieľanie, ktoré však kapitán domácich nepremenil. V predĺžení dostal Nagy za dohováranie rozhodcom 10 min osobný trest a nemohol nastúpiť na rozstrel. V ňom rozhodol o triumfe domácich Tičar.

hlasy po zápase:

Petri Matikainen, tréner Slovana: “V poslednej dobe sme si prešli ťažším obdobím, ale myslím si, že tím stále napreduje. Dobre sme korčuľovali, vytvorili sme si dosť šancí a nakoniec sme aj vyhrali. Neviem prečo sme tak často vylučovaní, viac ako si zaslúžime… Ale som spokojný s tým, ako sme dnes hrali a ak v tom budeme pokračovať, určite začneme dávať aj viac gólov.”

Reklama

Tomáš Netík, útočník Slovana: “Myslím si, že dnes sme predviedli dobrý výkon. Mali sme veľa šancí, chceli sme vyhrať za tri body, ale nakoniec sa nám to podarilo až po nájazdoch. Aj ja som mal dosť možností, ale niekedy máte obdobie, keď vám to tam padá a niekedy zase nie. Nemá cenu nad tým premýšľať, verím tomu, že to čoskoro zlomím. Získali sme dva body, je to víťazstvo hlavne pre fanúšikov, ktorí boli opäť fantastickí a chceli sme im urobiť radosť.”

Rok Tičar, útočník Slovana: “Myslím si, že sme mohli získať všetky tri body. Ale sme veľmi radi za toto víťazstvo pred našimi fanúšikmi. Tvrdo sme pracovali, musíme na tom stavať a ukázať to aj v ďalšom zápase v pondelok.”

Milan Bartovič, kapitán Slovana: “Máme dva body, ale aj dnes sme videli veľa spálených šancí. Mohlo to byť 5:1 a nie 2:1 po nájazdoch. Ale sme radi za každý bod, bola to dôležitá výhra. Verím, že z nás opadne tlak z nedávania gólov a prehier a teraz potiahneme nejakú sériu víťazstiev.”

Alexej Kudašov, tréner Atlantu: “Myslím si, že to dnes bol vyrovnaný zápas. Prehrali sme až po nájazdoch, z čoho sme sklamaní, ale ideme ďalej.”

Tabuľka:

1. CSKA Moskva 33 23 5 1 4 118:55 80

2. SKA Petrohrad 33 24 1 2 6 133:82 76

3. Jokerit Helsinki 32 22 2 2 6 98:69 72

4. Dinamo Moskva 31 17 4 3 7 90:68 62

5. Torpedo N. Novgorod 33 13 4 6 10 88:79 53

Reklama

6. Dinamo Minsk 31 13 3 4 11 84:82 49

7. Viťaz Podoľsk 33 13 4 1 15 90:101 48

8. Lokomotiv Jaroslavľ 32 11 4 7 10 85:84 48

————————————————

9. HK Soči 30 12 2 3 13 70:79 43

Reklama

10. Dinamo Riga 34 12 2 3 17 75:93 43

11. Severstaľ Čerepovec 32 9 5 5 13 88:96 42

12. Medveščak Záhreb 36 11 3 2 20 83:110 41

13. Atlant Mytišči 32 9 4 6 13 75:85 41

14. SLOVAN BRATISLAVA 32 10 3 4 15 68:80 40

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:52

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa stretne so svojím americkým náprotivkom Joeom Bidenom 9. mája v Bielom dome. Agentúre AFP to v piatok povedal nemenovaný turecký predstaviteľ.

Za predpokladu, že dôjde k oficiálnemu potvrdeniu návštevy, by išlo o prvé stretnutie medzi Erdoganom a Bidenom v Bielom dome.

12:47

Na Filipínach sa na Veľký piatok nechalo niekoľko najradikálnejších veriacich po vzore Ježiša Krista ukrižovať. Iní sa v extrémnych prejavoch náboženskej oddanosti sebabičovali až do krvi. Informovala agentúra AFP.

Filipíny sú najväčšou rímskokatolíckou krajinou v Ázii a ku katolíckej viere sa hlási viac ako 85 percent obyvateľov. Zatiaľ čo väčšina si pripomínala ukrižovanie Krista v kostole počas pašií alebo trávila sviatky s rodinou, množstvo zvedavcov a turistov sa zhromaždilo v dedinách v okolí mesta San Fernando severne od Manily.

Na Filipínach sa najradikálnejší veriaci na Veľký piatok sebabičovali a nechali ukrižovať
Na snímke radikálny filipínsky veriaci sa necháva ukrižovať počas pašie na Veľký piatok v meste San Pedro Cutud, severne od Manily
12:35

Dva byty vyhoreli v piatok nadránom po výbuchu v bytovke v budapeštianskej mestskej časti Lágymányos. V jednom z bytov našli hasiči mŕtve telo staršej ženy, dve osoby boli zranené a 50 ľudí museli evakuovať. Pre agentúru MTI to uviedol hovorca maďarského Riaditeľstva úradu civilnej ochrany Dániel Mukics.

12:00

Pri izraelskom útoku v sýrskej provincii Aleppo zahynulo najmenej 42 ľudí vrátane šiestich militantov z libanonského hnutia Hizballáh, uviedlo v piatok Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Podľa sýrskej agentúry SANA došlo k útoku približne o 01.45 h miestneho času.

10:37

Daňové licencie, ktoré od budúceho roka prinesú minimálne zdanenie firiem bez ohľadu na ich hospodársky výsledok, ovplyvnia viac než 43 % slovenských spoločností. Komplikácie vzniknú predovšetkým malým a neaktívnym firmám. Ich majitelia by si preto mali zvážiť, ako ďalej postupovať, upozornil zakladateľ účtovno-poradenskej spoločnosti Bonitax Patrik Kasáš.

Daňové licencie majú byť podľa odborníka pákou na právnické osoby, ktoré sa daňovej povinnosti doteraz vyhýbali. Zasiahnu však aj podnikateľov, ktorí majú neaktívne spoločnosti.

09:48

Čím vyšší príjem a úroveň vzdelania, tým ochotnejší sú ľudia presťahovať sa za prácou do zahraničia. Urobilo by tak 22 % ľudí, pričom 69 % takúto možnosť odmieta. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Alma Career, ktorý sa uskutočnil na viac ako 76.000 respondentoch z 13 krajín.

V strednej Európe, na Balkáne a v regiónoch Pobaltia a Fínska je vyhliadka na lepší plat najpresvedčivejším dôvodom na zváženie zamestnania v zahraničí. Ako kľúčový motivačný faktor ju uviedlo približne 60 percent respondentov.

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali