Profesor z MIT varuje pred očkovaním detí: Dáta z Izraela ukazujú ohromný nárast infarktov a srdcových chorôb u mladých

Profesor z MIT varuje pred očkovaním detí: Dáta z Izraela ukazujú ohromný nárast infarktov a srdcových chorôb u mladých

Boston 17. augusta 2021 (HSP/Foto:Screenshot YouTube)

 

Profesor Retsef Levi pôsobí 15 rokov na prestížnej americkej univerzite Massachussets Institute of Technology v Bostone a venuje sa analýze dát. Sám je zaočkovaný, narodil sa v Izraeli, kde aj 12 rokov pracoval pre ministerstvo pre oblasť špeciálnych spravodajských operácií

Retsef Levi
Retsef Levi

Počas koronakrízy poskytoval konzultácie pre americké vládne a zdravotnícke inštitúcie ohľadom protokolov a manažérskeho rozhodovania v súvislosti s pandémiou covid-19, vyhodnocovania rizika a rizikového manažmentu, analytických modelov predpovedí vývoja a pod.

Reklama

Minulý týždeň natočil video, v ktorom vysvetľuje dáta, ktoré spracoval podľa vekovej skupiny pre výskyt infarktov a akútny koronárny (srdcový) syndróm za prvých 5 mesiacov 2021 v Izraeli a porovnal ich s údajmi za to isté obdobie v predchádzajúcich dvoch rokoch, čo spriemeroval. Z publikovanej tabuľky vyplýva 100% nárast srdcových problémov u detí vo veku 16 až 19 rokov, 84% nárast u žien 20 až 29 rokov a viac ako 50% nárast prípadov u žien 30 až 49 rokov.

Obr. Tabuľka z analýzy dát prof. Leviho o akútnom koronárnom syndróme

Naprieč vekovým skupinám vychádza mierny nárast infarktov, hoci ten je vyšší u mladých mužov v porovnaní so ženami. U 16-29 ročných sa zvýšil výskyt infarktov o 25%. Vidí v tom jasnú koreláciu s očkovaním a pre presnosť dodáva, že porovnávané obdobia zahŕňajú 1,14 mesiaca bez covid pandémie a bez vakcín, 2,1 mesiacov pandémie v dvoch vlnách a 5,5 mesiacov pandémie s vakcínami.

Reklama
Obr. Tabuľka z analýzy dát prof. Leviho o srdcových infarktoch (cardiac arrests)

Svoju analýzu poslal ministerstvu zdravotníctva Izraela dvakrát a nedostal žiadnu odpoveď. Pre porovnanie uvádza, že vedcom v poradnej komisii Ministerstva zdravotníctva Veľkej Británie posielal obdobnú analýzu ohľadom všetkých vakcín, nielen proti Covid-19, a bol do 5 minút po odoslaní kontaktovaný späť. Obratom ho spojili s liekovou agentúrou pre Britániu a okamžite mali záujem študovať analýzu.

Na základe tejto skúsenosti s izraelským ministerstvom zdravotníctva prof. Levi konštatuje, že ak má nejaká inštitúcia takto nastavené procesy, že nie je ochota kontrolovať a dosledovať svoje politiky, je to cesta ku katastrofe. Vedenie zdravotníctva by sa malo zaujímať o nárast srdcových ochorení bez ohľadu na to, či významným faktorom je nedávne očkovanie alebo hocičo iné.

Ďalej upozorňuje, že väčšina reportovaných prípadov myokarditídy sa vyskytla po 2. dávke očkovania, niektoré však už po 1. dávke vakcíny. Zaráža ho nezáujem o súvislostí, keďže sa dá predpokladať, že až 30% detí už prekonalo covid-19 bez symptómov a teda bez toho, aby o tom vedeli. Ak tieto deti môžu mať problémy po prvej dávke, čo to môže spôsobiť, ak dostanú aj 2. dávku? Treba poznamenať, že na rozdiel od SR, v Izraeli všetci, ktorí od začiatku pandémie v jari 2020 prekonali Covid-19, majú nateraz do konca tohto roka 2021 uznanú imunitu podľa doposiaľ známych vedeckých výskumov a garantovaný zelený pas.

Obr. Podmienky obdržania zeleného pasu v Izraeli

Apeluje, aby sa to nestavalo do extrémov – očkovať alebo vôbec neočkovať. Deti a mladí by mali mať možnosť zistiť, či majú prirodzenú imunitu proti covid-19 a podľa toho, či patria k rizikovej skupine, sa očkovali. Hovorí, že je tu ešte táto stredná cesta racionálneho prístupu, lebo väčšina mladých vakcínu nepotrebuje a riskuje len možné poškodenie. Levi poukazuje na prípady covid hospitalizovaných detí v Izraeli, ktoré však neboli primárne hospitalizované pre covid, len boli s inými diagnózami v nemocnici neskôr pozitívne testované na Covid.

MIT profesor odmieta „jeden prístup funguje na všetkých”. Poukazuje na klinické testy vakcín Moderny a Pfizera, ktoré vraj po 1. dávke u mladých ľudí navodili vysokú protilátkovú ochranu na rozdiel od starších. Vysvetľuje, že práve rizikoví potrebovali 2. dávku. Nezohľadňovanie rozdielov je preňho nepochopiteľnou politikou. Očkovať detí pre ochranu rizikových považuje za nepraktické a nerelevantné, nebude to mať žiaden účinok vzhľadom na to, že očkovaní tiež prenášajú vírus a deti nie sú významnými prenášačmi vírusu.

Reklama

 

Video: Zaočkovaný Prof. Retsef Levi hovorí o svojej analýze a rizikách očkovania pre deti a mladých ľudí

 

Prof. Levi kritizuje izraelské ministerstvo aj za zavádzanie, že Pfizer vakcína podávaná masovo a ako podmienka Covid pasov, je riadne schválená. Aj v Izraeli ide len o podmienenčne schválenú vakcínu, ktorá neprešla riadnym schválením. Preto takúto vakcínu len s núdzovým schválením nie je podľa Prof. Leviho etické podávať deťom pre ich vlastnú ochranu a už vôbec nie pre ochranu iných.

Riziká vakcín pre deti sú značné a vyplývajú aj z jeho analýzy. Navyše, ako uvádza, očkovanie prispieva k prehnanej reakcii imunity u mladých po 2. dávke vakcíny a po 1. dávke u tých, ktorí už prekonali Covid-19. Apeluje na vládu, aby sa nenáhlila do očkovania detí, ale zhodnotila riziká a benefit vo svetle dnes známych dát.

Jana Ray Tutková

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali