Prestaňme sa tváriť, že USA sú naši spojenci a zatvárať oči nad ich zločinmi. Nikdy našimi spojencami neboli ani nebudú

Prestaňme sa tváriť, že USA sú naši spojenci a zatvárať oči nad ich zločinmi. Nikdy našimi spojencami neboli ani nebudú

Bratislava 9. januára 2020 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Trápne ticho z úst našich najvyšších predstaviteľov ktoré nastalo po vražde iránskeho predstaviteľa, ukazuje na to, že nemajú odvahu pomenovať zločin zločinom ak sa jedná o USA. Miesto toho sa vyhovárajú, že záležitosť je nejednoznačná a musíme rokovať najprv s našimi spojencami

Ilustračná snímka

V 1939 sme po mníchovskej zrade mohli pocítiť o akých spojencov sa jedná. Od fašizmu nás napokon oslobodil Sovietsky zväz a nič na tom nezmenia ani karavánove výjazdy americkej ambasády po stopách amerických partizánov. Po vojne sme sa dostali do sféry vplyvu Sovietskeho zväzu a od roku 1968 aj s jeho vojenskými základňami.

Reklama

Väčšina ľudí však žiadne cudzie vojenské základne na Slovensku nechce. Ani tie z východu ani zo Západu. Zvlášť ak majú slúžiť na dobyvačné vojny nášho „spojenca“. Spojenci z USA vedú okupačné vojny a drancujú zdroje po celom svete. Teraz dokonca týmto spojencom musíme zaplatiť 1,5 miliardy eur výpalné za stíhačky ktoré nám netreba a naši predstavitelia sa ešte zaviazali, že svoje výdavky na zbrojenie zvýšime na 2% HDP.

Americký generál Wesley Clark vo svojich vystúpeniach verejne povedal, že útok na dvojičky v roku 2001 bol súčasťou štátneho prevratu v USA, kde moc a politiku prevzali do rúk ľudia ako bývalý prezident svetovej banky Paul Wolfowitz, viceprezident Dick Cheney, minister obrany Donald Rumsfeld a „ďalších 6 zradcov z projektu Nové americké storočie (PNAC)“. Wesley Clark navštívil 10 dní po útokoch na dvojičky Pentagon, kde sa od svojich kolegov dozvedel, že napadnú Irak, ale nevedia prečo.

Reklama

„Potom sme napadli Afganistan a keď som sa o 6 týždňov s ním stretol znovu, povedal, že je to ešte horšie. Z kancelárie ministra obrany prišla správa, že napadneme behom piatich rokov 7 krajín. Začneme v Iraku, presunieme sa do Sýrie, nasledovať budú, Líbya, Libanon, Sudán, Somálsko, a Irán. To je oficiálny bojový plán? Yes sir. Neveril som tomu že by to mohla byť pravda. Títo ľudia sa zmocnili riadenia našej krajiny. Jedným z nich bol aj bývalý prezident Svetovej banky a neskôr prvý námestník ministra obrany Paul Wolfowitz, ktorí mi povedal, že musíme tieto krajiny vyčistiť skôr, než sa behom 10 rokov na scéne objaví nová superveľmoc, ktorá by nám mohla konkurovať.“ (Nepodarilo sa. Rusko už vojnu v Sýrii zastavilo a pravdepodobne rovnako podrží aj Irán.)

Rovnako sa pre RT vyjadril aj bývalý poradca prezidentov Nixona, Reagana a bývalý prezidentský kandidát Pat Buchanan, ktorý na otázku, kto by chcel vojnu s Iránom odpovedal: „Kto? Všetci čo na tom zarobia. Je tu veľa ľudí, ktorí túto vojnu chcú, hoci bude katastrofou pre našu krajinu aj svet.

Stačí spomenúť len mená ľudí, ktorí sedia v spoločnosti, ktorá plánuje dodávať energie z blízkeho východu do Európy a máme jasno. Bývalý viceprezident Dick Cheney,  bývalý šéf CIA James Woolsey, exminister financií Larry Summers, exminister energetiky Bill Richardson, mediálny magnát Ruppert Murdoch, Michael Steinhard, Jacob Rothschild…

Ak vojnu chcú, zrejme si ju presadia. Či už bude zámienkou iránska odveta, alebo falošný útok CIA pod iránskou vlajkou. Vojna bude prebiehať už klasickým scenárom. Pôjde len o leteckú ofenzívu s cieľom zničiť celú infraštruktúru krajiny a potom v jej troskách podporovať zástupnú armádu teroristov, ktorú budú média nazývať oslobodeneckou armádou.

Práve títo zločinci, ktorí vlastnia tieto korporácie platia po celom svete politické mimovládky, ako Biele prilby, (tie na Slovensku pôsobiace poznáte), ktoré pomocou propagandy robia z obetí teroristov a z teroristov osloboditeľov. Vlastnia médiá a platia novinárov, ktorí klamú verejnosť o zbraniach hromadného ničenia v Iraku a o chemických útokoch v Sýrii, len aby ospravedlnili zabíjanie a lúpenie novodobých kolonizátorov.

Reklama

Toto sú akože naozaj naši spojenci? Chceme byť toho súčasťou? Prečo máme nad výčinmi vrahov a lupičov zatvárať oči a tváriť sa, že veríme tým ich rozprávkam o oslobodzovaní a prinášaní demokracie. Keby z toho lupu niečo svojim spojencom dávali, dalo by sa ešte pochopiť, že sa za peniaze naši predstavitelia tvária, že to nevidia. Lenže oni im nie len že nič nedajú, ale ešte ich prinútia sa na tom finančne podieľať vysielaním svojich vojakov na tieto misie a financovaní humanitnej pomoci pre ich obete, či rovno navozením si ich do svojej krajiny! Nehovoriac o umiestnení amerických vojenských základní na našom území. Zvolíme si teda o dva mesiace do vedenia štátu znovu takýchto zbabelcov, čo nevedia otvoriť ústa ani pri porušovaní medzinárodného práva a radšej sa dívajú do zeme a rozprávajú niečo o nehrotení situácie?

Pavol Novák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Včera 19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

Včera 19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

Včera 19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Včera 19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

Včera 19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

Včera 19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

Včera 19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

Včera 19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

Včera 19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

Včera 19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali