Škandál! Poslanec Peter Osuský fyzicky napadol aktivistu

Škandál! Poslanec Peter Osuský fyzicky napadol aktivistu

Bratislava 12. júla 2016 (HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Škandál, aký Slovensko ešte nezažilo! Poslanec za stranu SAS, Peter Osuský, v pondelok na proteste pred bytovým komplexom Bonaparte fyzicky napadol aktivistu

V pondelok sa pred bytovým komplexom Bonaparte, v ktorom býva aj premiér Robert Fico, konal už tradične protest, ktorý organizujú strany SAS a OĽANO-NOVA.

Reklama
Na snímke poslanec Peter Osuský
Na snímke poslanec Peter Osuský

Na protest prišiel aj známy aktivista Rudolf Vaský, ktorý bojuje za obnovu Československa a tvrdí, že súčasný režim je fašistický.

Za krátko sa už spomínaný aktivista stretol s poslancom Petrom Osuským a pustili sa do reči. Potom však nastalo niečo, čo by nikto nečakal. Peter Osuský ľavačkou silno udrel aktivistu, ktorý podľa vlastných slov držal v jednej ruke kameru a v druhej fotografie obetí sociálnych samovrážd na Slovensku. Celú verziu napadnutia z pohľadu aktivistu Vaského si môžete pozrieť tu:

Reklama

Aktivista sa zrejme snažil poukázať poslancovi Osuskému na dôsledky politiky súčasného režimu na Slovensku. Poslanec to ale zrejme odmietol pripustiť, preto mu “rupli nervy”.

Osuský sa však bráni na facebooku tým, že aktivista mu nadával do fašistov:

“Nuž Vasky otravuje kde koho, s obľubou i mňa. Koprolália, ktorú permanentne produkuje, je len jeden zo symptónov. Ale vrieskať na občana Osuského, že je hajzel fašistický, žiada výchovný  zákrok. A keďže zo školských lavíc Vaský neúspešne, ale predsa vyrástol, tak dostal jednu výchovnú facku forhendom ľavou dlaňou na pravé líce. Druhé nenastavil, ale okamžite zmĺkol.”

Poslanec Osuský sa však za daný incident neospravedňuje, práve naopak, varuje aktivistu, že sa to môže zopakovať:

“Otvoril som tým novú kapitolu našich vzťahov a hádam pochopí, že aj so šiestimi krížikmi sa od neho nedám urážať a repríza môže prísť pravou dlaňou na ľavé líce, aby, ako sa vraví, neokrivel. Toľko správa z bojiska a plánované budúce operácie,” dodal Osuský na záver.

Reklama

S násilným činom už spomínaného poslanca však nesúhlasí jeho bývalý kolega Juraj Miškov:

Na snímke predseda strany SKOK Juraj Miškov Foto: Michal Svítok
Na snímke predseda strany SKOK Juraj Miškov Foto: Michal Svítok

“Priatelia, “liberáli”. Toto snáď nemyslíte vážne!! Jedna vec je, že Vaský sa správa ako totálny blbec a ťažký provokatér, iná vec je reagovať na jeho primitívne slovné invektívy fyzickým násilím. S Vaským som mal v minulosti niekoľko negatívnych osobných skúseností, rýpal a zapáral do mňa ako málokto, ale ani vo sne mi nenapadlo, aby som ho za to “fackal”. A preto pôjdem (opäť) proti mainstreamu, ktorý mu nadšene tlieska, ale konanie “občana Osuského” je v mojom svete jednoducho neakceptovateľné. A ani jeho šesť krížikov na chrbte nie je pre tento prípad poľahčujúcou okolnosťou,” napísal Miškov na facebooku.

Na incident, ktorý sa odohral pred bytovým komplexom Bonaparte, Osuského stranícka kolegyňa a podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová, ktorá zarážajúco obhajuje tento poľutovaniahodný čin, zareagovala nasledovne:

Na snímke Lucia Nicholsonová Foto:Michal Svítok
Na snímke Lucia Nicholsonová Foto:Michal Svítok

“A ja som v tej chvíli veľmi závidela môjmu drahému priateľovi a kolegovi Petrovi Osuskému, že jeden podobný občan ako Michal Junas – známy stalker Vaský stál pri ňom dostatočne blízko, aby mu mohol natiahnuť pravačkou po nastavenom líci. Bravo, Peter Osuský. Pevne verím, že všetci, ktorí mi píšete cez FB a z bezpečia obývačiek, sa vyjadrujete k mojim jestvujúcim deťom a aj k tomu nenarodenému, raz budete stáť voči mne face to face. Som zvedavá, koľko odvahy vám zostane. ”

Zdá sa, že liberáli z SAS si demokraciu a slobodu vyjadrovania predstavujú po svojom. Fyzické napadnutie im príde ako adekvátna reakcia poslanca Slovenského parlamentu na občana a aktivistu, ktorý vyjadril svoj názor aj keď možno svojským spôsobom, provokatívne a vulgárne. K incidentu sa však ešte nevyjadril predseda strany SAS Richard Sulík, ktorý možno ešte dokáže zachrániť povesť svojej strany.

Reklama

Samuel Gdovin

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

06:30

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali