Pellegrini s Tarabom spoločne ostro naložili Korčokovi: “On rozvrátil našu armádu!”

❚❚

Bratislava 28. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook)

 

Predseda parlamentu a kandidát na post prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) dnes v budove Národnej rady usporiadal tlačovú konferenciu s ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom (nom. SNS) na tému ochrany ľudských životov pred premnoženým medveďom. Okrem toho sa Pellegrini s Tarabom poriadne obuli do liberálneho prezidentského kandidáta Ivana Korčoka

Taraba, Pellegrini
Na snímke Tomáš Taraba a Peter Pellegrini

Mimoriadne rokovanie Národnej rady (NR) SR pre návrh ústavného zákona o ochrane pred útokmi chráneného živočícha zatiaľ nebude, zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi parlamentu

.

Vo štvrtok to oznámil predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD). V prípade ďalšieho incidentu a stretu medveďa s človekom je však pripravený mimoriadnu schôdzu zvolať.

Následne aj v reakcii na otázky prítomných novinárov mainstreamu sa stala témou tlačového brífingu aj politika bývalého ministra zahraničia a dnes liberálneho prezidentského kandidáta Ivana Korčoka.

.

Peter Pellgrini znovu pripomenul, že blízky spolupracovník Korčoka, expremiér Mikuláš Dzurinda navrhuje, aby si prezident znovu zobral od vlády právomoc rozhodovať za Slovensko o medzinárodných zmluvách a tiež právomoc zúčastňovať sa dôležitých samitov EÚ. “My sa nemôžeme spoliehať na to, že za nás do Bruselu bude chodiť prezident, ktorý má úplne iné názory. Preto ja ako kandidát na prezidenta som chcel dať najavo, aké sú naše názory,” komentoval Pellegrini otázku Aktualít o novom bilboarde, kde sľubuje, že na Ukrajinu nebudú poslaní slovenskí vojaci. “Parlament a vláda majú podobný postoj a ja budem rád, keď ho bude mať aj nový prezident, ktorý bude mať v srdci Slovensko, naše hodnoty a obranu našich občanov a nie štvanie k vojne,” dodal Pellegrini.

“Pretože pán protikandidát často na vojenské konflikty s tisíckami civilných obetí hovorí, že to je v poriadku,” pripomenul ešte vyhlásenia Korčoka ku konfliktom v pásme Gazy či v minulosti ku bombardovaniu Juhoslávie.

Podľa ministra Tomáša Tarabu je Korčok doslova “vojnový štváč”. “Nemal problém nás štvať aj proti Maďarsku. Preto nie je prekvapením, že maďarská komunita chce voliť Petra Pellegriniho. Je to úplne normálne.”

“Veď pán Korčok bol napríklad pri rozdaní celej vojenskej techniky! Však to by bez ministerstva zahraničia nebolo možné. Dnes nemáme chránené jadrové elektrárne! Sľubovali nám, že sem prídu Patrioty za zostatkovú cenu, ja si to veľmi dobre pamätám. Dokonca pán Krajniak to sľuboval v rozhovore s pani Tódovou. No kde to je? Zobrali to! Potom tu poslali nižší systém a ani ten systém tu už dnes nie je.”

Tomáš Taraba pokračoval v kritike Korčoka aj ďalej: “Však Korčok rozvrátil našu armádu. To sú takí ľudia… Začal pri Mečiarovi, pokračoval pri Dzurindovi, potom zistil, že môže mať funkciu pri Ficovi a Pellegrinim, a potom objavil krásu Matoviča s Hegerom. To je nekonzistentnosť. A Peter Pellegrini konzistentnosť má.”

.

Taraba dodal, že pokiaľ ľudia chcú, aby prezident chodil do Českej republiky na debaty o tom, že “sa chceme hrať, že chceme mať vojnu s Ruskom,” tak by nemali voliť Pellegriniho, pretože on podľa Tarabu takto nezatiahne Slovensko do vojny.

Priblížil, že slovenské nebo dnes chránia české stíhačky, no reálny reakčný čas je taký, že nám zostáva veriť, že prípadný problém nastane tak, že lietadlá NATO dokážu do 7 minút zasiahnuť. “Aj napriek tomu, že my požiadame cudzí štát, aby sem poslal stíhačky, rozhodujúce slovo má minister obrany toho druhého štátu. Nemusí sa to stať. To znamená, že ak by niekto uniesol malé lietadlo a nasmeroval ho napríklad na Mochovce, tak výsledok je, že aj vďaka Korčokovi tam nemáme žiadny systém, ktorý by to chránil! A toto je zásadný rozdiel.”

 

 

.

 

 

Prečítajte si tiež:

“Situácia začína byť naozaj vážna,” tvrdí Pellegrini

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali