Očkovací apartheid aj pri pápežovi: Hegerova vláda zatlačila na Cirkev. Neočkovaní “podľudia” sa nebudú môcť stretnúť s pápežom Františkom. Berme to ako pozvánku na mohutný protest 1. septembra

Očkovací apartheid aj pri pápežovi: Hegerova vláda zatlačila na Cirkev. Neočkovaní “podľudia” sa nebudú môcť stretnúť s pápežom Františkom. Berme to ako pozvánku na mohutný protest 1. septembra

Bratislava 21. júla 2021 (HSP/Foto:TASR/AP-Domenico Stinellis, TASR-Dano Veselský)

 

Vláda zneužila na očkovací apartheid aj pápeža Františka

pápež František
Na snímke pápež František

Vládni mocipáni si koledujú o predčasný koniec svojho besnenia a následne trestno-právne dôsledky za zločiny podobné tým, za ktoré boli súdení aj nacistickí zločinci po skončení druhej svetovej vojny.

Reklama

Všetko to začalo neprimeranými obmedzeniami pre obyvateľov a najmä pre podnikateľov, ktorí museli povinne zatvoriť svoje prevádzky – s následným nedostatočným odškodnením.

Neskôr prišiel nápad s celoplošným testovacím znásilnením obyvateľstva, ktorého sa ľudia boli nútení zúčastniť pod hrozbou straty zamestnania a iných obmedzení.

Reklama

Dodnes mnohí odborníci tvrdia, že práve tieto celoplošné manévre boli príčinou vysokého nárastu prípadov koronavírusu – keďže milióny ľudí boli nahnaní k odberovým miestam, kde boli pohromade natlačení ako sardinky.

Následne prišla experimentálna rýchlokvasená vakcína proti ochoreniu Covid-19. Keďže Európska únia dala zarobiť farmaceutickým firmám tým, že od nich nakúpila miliardy vakcín, je ich potrebné aj všetky minúť.

Vláda najprv spustila masívnu očkovaciu propagandu, na ktorej režimistické médiá zarobili milióny eur. Väčšina Slovákov sa však nenechala “opiť rožkom” a testovacie vakcíny odmietli.

Cez svojho verného vojaka, ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, preto poriadne pritvrdili a spustili doslova očkovací apartheid – teda segregáciu ľudí na očkovaných ľudí s právami a na bezprávnych neočkovaných.

Kým zaočkovaným nadľuďom vytvorili osobitný cestný pruh na hraniciach, po ktorom sa môžu voľne pohybovať bez obmedzení, nezaočkovaní musia ísť povinne do dvojtýždňovej karantény, prípadne po piatich dňoch karantény podstúpiť ponižujúci PCR test.

Reklama

Vláda sa ďalej chystá zaviesť dvojaký štandard aj pri vstupe do barov, reštaurácií, obchodov, kín, divadiel, hromadných podujatí atď. Kým zaočkovaní budú môcť voľne do týchto prevádzok vstúpiť, nezaočkovaní budú musieť “na vykúpenie” potrebovať test, ktorý bude dokonca spoplatnený.

 

Na pápeža len zaočkovaní nadľudia

Čo je však najväčšia nehoráznosť, vláda chce na dotlačenie ľudí do očkovania zneužiť aj plánovanú návštevu pápeža Františka, ktorá sa má uskutočniť od 12. do 15. septembra tohto roku.

Na programe počas septembrovej návštevy pápeža Františka a stretnutí s ním sa budú môcť zúčastniť len plne zaočkovaní. V utorok o tom informoval minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Občania, ktorí sa chcú zúčastniť svätej omše s pápežom, tak majú čas nechať sa zaočkovať v prípade dvojdávkovej vakcíny do konca júla. Ak sa chcú zaočkovať jednodávkovou vakcínou od Johnson&Johnson, majú čas do 21. augusta.

Reklama

Od vlády inklinujúcej k fašisticko-segregačným metódam sa ani iné nedalo očakávať. Najsmutnejšie však na tom je to, že takéto nedemokratické, protiľudské metódy “posvätila” aj katolícka cirkev na Slovensku.

Pri oznamovaní tohto diskriminačného opatrenia v súvislosti s návštevou pápeža stál na tlačovke spoločne s ministrom-vojakom Lengvarským aj bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský.

Stanislav Zvolenský
Na snímke predseda Konferencie biskupov Slovenska, bratislavský arcibiskup-metropolita Stanislav Zvolenský

Lengvarský poznamenal, že sa tak dohodli s predsedom Konferencie biskupov Slovenska Stanislavom Zvolenským, že pôjde o účasť vysoko nad rámec platných opatrení.

„Bolo nám komunikované, že z bezpečnostného hľadiska a z hľadiska technických možností je toto jediný reálny spôsob, ako počet účastníkov radikálne neobmedzovať,“ uviedol bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský.

Katolícka cirkev tak namiesto toho, aby sa postavila za všetkých veriacich ľudí, ktorí sa chcú stretnúť s pápežom Františkom, ustúpila nátlaku na ľudí nechať sa zaočkovať proti vlastnej vôli.

V nedeľu bol v kostoloch po celom Slovensku prečítaný pastiersky list od katolíckych biskupov k návšteve pápeža na Slovensku, v ktorom sa okrem iného píše: “Nech nám Svätý Otec pomôže nielen odložiť, ale aj ukončiť všetky nezmyselné spory; nech nám dodá silu prekonať obavy; nech nás zjednotí naprieč celou spoločnosťou. Nech nás spojí medzi sebou navzájom, ale aj, a predovšetkým, v pozornosti k trojjedinému Bohu a k hodnotám evanjelia, radostnej zvesti, ktorá má patriť všetkým ľuďom.”

Touto segregáciou neočkovaných pri návšteve pápeža, na ktorú prikývla aj slovenská katolícka cirkev, sa však dosiahne presný opak. Pápež nám namiesto jednoty prinesie rozdelenie spoločnosti a namiesto ukončenia nezmyselných sporov, sa nám spory naopak rozhoria ešte viac.

A čo veriaci ľudia, ktorí majú vážne zdravotné problémy a nemôžu sa dať zaočkovať, aj keby chceli? Na tých vláda ani cirkev nemyslela? Práve takíto ľudia potrebujú stretnutie s pápežom, ktoré im bude odopreté.

Segregáciu ľudí pri návšteve pápeža podporila aj ultraliberálna prezidentka Zuzana Čaputová a kresťanský premiér Eduard Heger.

 

Reklama
Epidemiologický nezmysel

Dajme teraz bokom ľudsko-právny rozmer a pozrime sa na toto diskriminačné opatrenie v súvislosti s návštevou pápeža z epidemiologického hľadiska.

Prvým epidemiologickým nezmyslom je rozhodnutie, že na pápeža sa môžu pozrieť len plne zaočkovaní ľudia, no nie ľudia, ktorí prekonali ochorenie Covid-19. Ľudia, ktorí prekonali Covid majú totiž minimálne rovnakú a podľa niektorých odborníkov aj silnejšiu imunitu než ľudia, ktorí sa dali zaočkovať.

Ďalším problémom je to, že vláda ignoruje dáta zo zahraničia. Tie ukazujú, že šíreniu koronavírusu – najmä najnovšieho delta variantu, nezabráni ani očkovanie.

Je paradoxom, že v rámci Európy sa delta variant koronavírusu rozšíril najviac práve vo Veľkej Británii, ktorá je najzaočkovanejšou krajinou Európy. Hranica tzv. kolektívnej imunity bola prekonaná, no napriek tomu sa korona šíri “rýchlosťou svetla.” Británia už registruje toľko nakazených denne ako počas špičky v januári. Denný prírastok prekročil 50 000 prípadov nákazy koronavírusom.

Podobný trend badať aj v Izraeli – v najzaočkovanejšej krajine sveta. Izraelská vláda už minulý mesiac zaviedla opätovné opatrenia práve kvôli rýchlemu šíreniu koronavírusu. Vtedy to bolo okolo 100 prípadov denne.

Reklama

Ani opatrenia však nepomohli a dnes už má Izrael približne 1.000 prípadov denne. Izraelský premiér Naftali Bennett vyhlásil, že “účinnosť vakcín proti delta variantu je slabšia ako sme dúfali,” dodal s tým, že: “vakcíny samé o sebe problém pandémie nevyriešia.”

 

Mega protest 1. septembra – bude zvrhnutá vláda?

Všetko zlé je však na niečo dobré. Takéto stupídne a diskriminačné opatrenia len urýchlia pád súčasnej nekompetentnej vlády, ktorá ničí Slovensko. Zákaz vstupu neočkovaným na omšu s pápežom (ale aj ostatné obmedzenia pre neočkovaných) sú pozvánkou na obrovský celonárodný odpor voči vláde, ktorý sa bude konať 1. septembra – vo sviatočný deň Ústavy Slovenskej republiky.

Na masový protest proti vláde už vyzvali takmer všetky relevantné opozičné strany – SMER, ĽSNS, Republika, Život-národná strana a mnohé ďalšie. Hlas-SD zatiaľ váha, no nie je vylúčené, že sa ešte pripojí.

Dôležité však bude, aby sa opozičníci nezachovali egoisticky – aby si každá strana nespravila vlastné protesty. Zo zákulisných informácií ale vieme, že všetko smeruje k jednému veľkému celonárodnému protestu 1. septembra, ktorý bude mať občiansky charakter.

Reklama

Z reakcií verejnosti je zrejmé, že ľudia sú nabudení a prichystaní vyjsť v masovom meradle do ulíc. Účasť by sa mohla pohybovať v rozmedzí 50 000 až 100 000 protestujúcich. Ak by sa to naplnilo, vláda by s veľkou pravdepodobnosťou padla. Ak nie, sú aj iné možnosti ako napríklad generálny štrajk – ktorý je podľa kuloárnych informácií taktiež vysoko diskutovaný v rámci opozičných síl.

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

17:06

Novinári talianskej verejnoprávnej spoločnosti RAI plánujú 6. mája vstúpiť do 24-hodinového štrajku na protest proti snahám vlády zasahovať im do práce a nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Oznámilo to v piatok odborové hnutie USIGrai.

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali