Na chate prezidentky Čaputovej sa minulý týždeň búrlivo žúrovalo. Podľa TV Joj situáciu riešila polícia. Belousovová: “Čo ak je pravda úplne inde?”

Na chate prezidentky Čaputovej sa minulý týždeň búrlivo žúrovalo. Podľa TV Joj situáciu riešila polícia. Belousovová: “Čo ak je pravda úplne inde?”

Bratislava 12. októbra 2020 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Médiá cez víkend informovali o incidente na chate prezidentky Zuzany Čaputovej v Malých Karpatoch, kde sa v stredu minulý týždeň nahlas zabávala partia mladých ľudí. Situáciu na mieste riešili aj policajti. Dcéra prezidentky, ktorá chatu spravuje, sa ospravedlnila.

Zuzana Čaputová, prezidentka, Slovensko
Na snímke Zuzana Čaputová

Na hlasnú hudbu a hluk z chaty Čaputovcov sa sťažovali susedia, ktorí jednak zavolali políciu, no upozornili aj médiá.

Reklama

Podľa jedného zo susedov hluk neustal ani po 22. hodine. “Bola tam svetelná šou, ktorá vychádzala priamo z okien. Bola tam hlasitá hudba, bola tam v podstate taká diskotéka. Bolo tam zhruba odhadujem okolo 10 – 15 ľudí,” vysvetlil pre televíziu Joj sused Karol.

Pán Karol televízii poskytol prepis svojho telefonátu na linku 158, kde celú vec oznámil. No polícia vo vyjadrení uviedla, že údajne v danom prípade “neeviduje žiadne oznámenie”. Keď sa však na krajskom riaditeľstve v Bratislave dozvedeli, že televízia disponuje nahrávkou, stanovisko polície sa zmenilo.

Reklama

“Na miesto sa okamžite dostavila hliadka policajného zboru, ktorá však hodnovernosť tohto oznámenia nepotvrdila,” informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková.

Zarážajúce na celom incidente je podľa televízie Joj, že sa odohral práve v čase, keď všetky autority vyzývajú na obozretnosť v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

 

Reakcia prezidentky

“Chata je vlastnícky moja, v mojom spoluvlastníctve. Prenajali sme ju staršej dcére, ktorá ju prevádzkuje ako ubytovacie zariadenie, ako samostatný subjekt. Viem, že návštevníci tam večer boli hluční, to je všetko, čo o tom viem,” priznala prezidentka Čaputová.

Jej dcéra Lea Čaputová v stanovisku pre TV Joj potvrdila, že objekt prenajíma. “Ospravedlňujem sa susedom za nevhodné správanie hostí, ktorí si našu chatu prenajali,” uviedla.

Reklama

 

Pochybnosti Anny Belousovovej

Reportáž o nočných aktivitách na chate prezidentky si všimla aj bývalá poslankyňa Anna Belousosová, ktorá uviedla niekoľko argumentov, prečo si myslí, že nočný kľud mohla narúšať aj priamo rodina prezidentky Čaputovej, ktorá tvrdí, že išlo ho hostí.

“V reakcii našej hlavy štátu na žúrovanie na jej chate, ktoré rušilo nočný kľud, ma zarazilo niekoľko vecí. Pozornosť médií aj verejnosti sa obrátila nesprávnym smerom – na postup polície, ktorá najskôr zatĺkala hlásenie. V prvom rade si treba uvedomiť, že polícia pracuje na báze príkazov! Teda ak zatĺkali, museli dostať príkaz. Radoví policajti nemajú určite záujem riskovať stratu zamestnania kvôli partičke zlatej mládeže na chate prezidentky.”

Belousovová píše, že ju skôr zaráža, že novinári, verejnosť aj bezpečnostní odborníci pokojne “zožrali aj s navijákom” tvrdenie prezidentky, že ona nič, lebo jej chatu, ktorú sporadicky využíva, prenajíma jej dcéra verejnosti!”

“Nejdem teraz rozoberať, že to vyzerá naozaj veľmi divne, ako keby naša prezidentka s rodinou bola na tom finančne tak zle, že musí rodinný rozpočet dopĺňať prenájmom chaty. Zaujalo ma niečo úplne iné. A to, či je vôbec z hľadiska bezpečnosti možné, aby najvyšší ústavný činiteľ tohto štátu mohol prenajímať verejnosti chatu, na ktorej podľa vlastného vyjadrenia “sporadicky ” trávi voľné chvíle!”

Reklama

Ak by to bolo možné, podľa exposlankyne Belousovovej by si mohli jej chatu prenajať celé zástupy špiónov a špioniek, ktorými sa to tu podľa nedávneho vyjadrenia ministra Naďa len tak hmýri. “Porozhadzovať jej tam ploštice a iné “zariadenia” a získať kopu kompro materiálov na našu hlavičku štátu. Uznáte sami, že to ale takto nechodí. Bezpečnosť ústavných činiteľov je priorita bezpečnostných zložiek štátu.”

“Dokonca existuje špeciálny úrad – Úrad na ochranu ústavných činiteľov. Ak by som uverila, že naozaj chatu, na ktorej “sporadicky” oddychuje Čaputová, jej dcéra prenajíma verejnosti, určite by pred každou návštevou prezidentky museli ľudia z Úradu na ochranu ústavných činiteľov vždy vykonať kompletnú bezpečnostnú previerku tohto objektu.”

To podľa Belousovovej stojí nemalé finančné prostriedky z vrecka daňových poplatníkov. “Takže na ten “realitný biznis” rodiny Čaputovcov by sme sa pekne poskladali. Myslím si, že pani prezidentka klamala. A pravda je úplne inde. Zrejme si partička zlatej mládeže okolo jej dcéry zažúrovala a táto lož o prenájme mala zakryť arogantné správanie dcéry pani Čaputovej, aby ten obraz slušnej rodinky z predvolenej kampane nedostal trhlinky.”

Dodala, že ju zaráža aj to, že mlčia aj odborníci na oblasť bezpečnosti, ktorí sa inak radi vyjadrujú k hocičomu. “No každé divadielko raz končí. Každý stav je raz konečný.”

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

18:44

Najvyšší súd USA pojednával o tom, či sa na bývalého prezidenta Donalda Trumpa vzťahuje imunita voči trestnému stíhaniu za činy z obdobia, keď pôsobil vo funkcii. Rozhodnutie súdu by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky.

Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump
18:41

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie, oznámila jeho kancelária. Otvoril tak cestu k sformovaniu novej vlády v karibskej krajine, ktorú sužuje násilie gangov.

Haitský premiér Henry rezignoval
Na snímke haitský premiér Ariel Henry
18:40

Audit na poľskom ministerstve obrany za predchádzajúcej vlády odhalil množstvo previnení, vrátane krádeže hodnotných predmetov, uviedol námestník ministra obrany Cezary Tomczyk.

18:35

Kozmická loď Šen-čou-18 (Božská loď) s trojčlennou posádkou odštartovala k vesmírnej stanici Tchien-kung (Nebeský palác), uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali