MS 2016: Slovensko – Rusko 0:6 v 3. zápase EHCh

MS 2016: Slovensko – Rusko 0:6 v 3. zápase EHCh

Košice 15. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)

 

Slovenskí hokejoví reprezentanti nedokázali nájsť recept na ruský tím

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v zápase Euro Hockey Challenge s Ruskom 0:6. Zverenci Zdena Cígera nedokázali v košickej Steel aréne nájsť recept na ruský tím, ktorý o svojom víťazstve rozhodol tromi gólmi v druhej tretine. Slováci sa s rovnakým súperom stretnú aj v sobotu, tentoraz bude dejiskom Poprad.

Reklama
Na snímke uprostred brankár Július Hudáček (SR) v zápase Euro Hockey Challenge 2016 Slovensko - Rusko
Na snímke uprostred brankár Július Hudáček (SR) v zápase Euro Hockey Challenge 2016 Slovensko – Rusko

3. zápas EHCh:

Slovensko – Rusko 0:6 (0:0, 0:3, 0:3)

Reklama

Góly: 28. Šalunov (Averin, Vojnov), 30. Vojnov (Šipačov, Gusev), 37. Averin (Apaľkov), 46. Averin (Jakovlev), 53. Šumakov (Jakovlev, Ljubuškin), 59. Karpov (Dyblenko, Vojnov). Rozhodovali: Kubuš, Jonák – Korba, Šefčík (všetci SR), vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 7620 divákov.

 

Rozhodla druhá tretina, kedy Rusi vytvorili veľký tlak

Úvodná tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom prevládala bojovnosť. V polovici prvej časti ruský brankár vyrazil strelu Rosandiča pred Hlinku, ale ten puk do bránky nedorazil. V 12. minúte nebezpečne strieľal ruský obranca Vojnov, ale brankár Hudáček si poradil. Slováci sa snažili o brejky, ale v prvej tretine nedokázali prekonať dobre organizovanú obranu Ruska.

Na snímke vpravo Tomáš Marcinko (SR), vľavo Sergej Šumakov (Rusko) v zápase Euro Hockey Challenge 2016 Slovensko - Rusko
Na snímke vpravo Tomáš Marcinko (SR), vľavo Sergej Šumakov (Rusko) v zápase Euro Hockey Challenge 2016 Slovensko – Rusko

Hostia v prvých minútach druhej časti zaskočili slovenský tím zlepšeným pohybom. Počas vylúčenia Meszároša v 25. minúte si Rusi vytvorili veľký tlak, ale Hudáčka neprekonali. V 28. minúte hosťom vyšiel rýchly protiútok, keď po rýchlych prihrávkach Vojnova a Averina namieril presne Šalunov – 0:1. Druhá tretina herne i výsledkovo patrila hosťom, ktorí to potvrdili aj v 30. minúte. V ďalšom rýchlom protiútoku vrátil Šipačov puk na modrú čiaru Vojnovovi a jeho strela znamenala skóre 0:2. V 37. minúte bolo už 0:3 po tom, čo brankára Hudáčka prekvapila strela Averina. Krátko na to sa k slovu dostali aj slovenskí hokejisti. V 39. minúte hrali 79-sekúnd trvajúcu presilovku o dvoch hráčov, ale Šesťorkina v ruskej bránke neprekonali.

Reklama
Na snímke hokejisti Ruska oslavujú šiesty gól, v popredí Jaroslav Dyblenko zápase Euro Hockey Challenge 2016 Slovensko - Rusko (0:6)
Na snímke hokejisti Ruska oslavujú šiesty gól, v popredí Jaroslav Dyblenko zápase Euro Hockey Challenge 2016 Slovensko – Rusko (0:6)

Slovákom sa ani v tretej časti nedarilo nájsť účinný recept na ruský tím. V 46. minúte hostia opäť rýchlo zakombinovali a jeden z najlepších hráčov Ruska Averin prekvapil Hudáčka strelou z ostrého uhla. Kontrovať mohol Skalický vo vlastnom oslabení, ale chybu rusov v rozohrávke nepotrestal. Úspešný nebol ani v 49. minúte Dravecký, ktorý tvrdo, ale nepresne strieľal z ľavej strany. V 53. minúte si hostia počas presilovky vytvorili veľký tlak. Hudáček najskôr odolal niekoľkým pokusom, ale na efektnú kombináciu Jakovleva s pohotovo zakončujúcim Šumakovom nedosiahol – 0:5. O tri minúty hrali presilovku aj slovenskí hokejisti. Meszárošovu tvrdú strelu od modrej čiary však brankár Šesťorkin efektne chytil. Konečnú podobu výsledku dal v 59. minúte Karpov.

 

Prinášame vám niektoré hlasy po zápase:

Zdeno Cíger, tréner SR: “Rusi vyhrali zaslúžene. Boli lepší asi v každej situácii. My sme sa nevedeli presadiť a keď sme sa už dostali do nejakej šance, tak sme to jednoducho odhodili. Sebavedomie hráčov išlo dole. V zápasoch proti Fínsku sme si ešte vytvorili nejaké šance, mali sme aj viac síl, ale dnes boli Rusi rýchlejší, prečíslovali nás. Bolo vidieť, že naši hráči si prestali veriť.”

Na snímke sprava asistent trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Miklošovič a reprezentačný tréner Zdeno Cíger v zápase Euro Hockey Challenge 2016 Slovensko - Rusko
Na snímke sprava asistent trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Miklošovič a reprezentačný tréner Zdeno Cíger v zápase Euro Hockey Challenge 2016 Slovensko – Rusko

Július Hudáček, brankár SR: “Dnes sa prejavila kvalita Rusov, ktorí mali výber z KHL. Prekvapilo ma, že aj za stavu 4:0 či 5:0 hrali naplno, čo u nich nebýva zvykom. Myslím si, že ak by toto mužstvo doplnili pár hráčmi z NHL, tak by hrali o majstra sveta. Dnes mali dosť času na všetko, boli rýchlejší a silnejší. Svoje strely pri góloch dokázali skvele umiesntiť. Tie góly neboli náhodné, boli to naozaj krásne zásahy. Veď aj diváci im zatlieskali.”

Reklama

Martin Réway, útočník, vyhlásený za najlepšieho hráča SR: “Je to krutý výsledok. Doma sme chceli hrať lepší hokej. V prvej tretine to nebolo až také zlé, hoci Rusi mali aj vtedy istý tlak. Mali by sme si viac dávať pozor na individuálne chyby. V kabíne sme si po zápase povedali, že musíme začať každý od seba. Sme jeden tím a musíme vytvoriť dobrý kolektív. Keď už nie sme lepší než Rusi, tak musíme bojovať do konca a nechať na ľade všetko. Toto sa už nesmie opakovať.”

Andrej Meszároš, obranca SR: “Prvá tretina nebola z našej strany zlá. Keby sme v nej dali nejaké góly, mohol to byť iný zápas. Stále je to len príprava, ale takto sa o reprezentačný dres nehrá. Nepáčilo sa to ani divákom, vnímali sme ich piskot. Rusi majú dobrý tím, ale my máme na viac, než sme ukázali dnes. Nehrali sme to, čo sme si pred zápasom povedali. Musíme si viac veriť.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

18:17

Vojenská spolupráca a regionálna bezpečnosť boli medzi témami rozhovorov poľského ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysza a britského kolegu Granta Shappsa vo Varšave. Obaja ministri sa stretli v utorok na základni 1. varšavskej obrnenej brigády.

 

18:16

Pro-palestínski demonštranti v utorok v Turíne narušili konferenciu o spolupráci v oblasti vedy a vesmíru medzi Talianskom a ďalšími krajinami.

18:01

Azerbajdžanský prezident Ilham Alijev sa domnieva, že mierová dohoda s Arménskom je čoraz viac na dosah. Vyjadril sa tak v utorok, keď expertné tímy z oboch krajín mali začať na spoločných hraniciach s demarkačnými prácami.

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

17:13

Litva odovzdala Ukrajine obrnené transportéry M577, oznámilo v utorok litovské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali