Liberálni falzifikátori prepisujú dejiny – Sovieti nás vraj „okupovali“, čo bude ďalej, zbúrame Slavín?

Liberálni falzifikátori prepisujú dejiny – Sovieti nás vraj „okupovali“, čo bude ďalej, zbúrame Slavín?

Bratislava 5. septembra 2019 (HSP/Foto: TASR-Bohdan Kopčák)

 

Liberálni demagógovia v Poľsku, Čechách, Bulharsku a na Slovensku začali synchronizovanú ofenzívu s cieľom totálneho prepísania dejín druhej svetovej vojny. Obludná kampaň, ktorá má vykresliť Sovietsky zväz ako agresora a okupanta je brutálnym útokom na posledné zvyšky zdravého rozumu

Na snímke český redaktor a doktor histórie Luboš Palata

Po tom, ako sa denníku SME veľmi nevydaril pokus s rehabilitáciou pedofilov, dočkali sme sa ešte nechutnejšej manipulácie a konšpirácie. Máme si vraj konečne priznať, že Sovieti nás „okupovali“. S takouto interpretáciou oslobodenia Československa vyrukoval český redaktor a doktor histórie Luboš Palata, ktorému redakcia SME poskytla priestor na šírenie jeho bludov.

Reklama

Redakcia SME zrejme usúdila, že tri štvrťstoročia od ukončenia druhej svetovej vojny je dostatočne dlhá doba, kedy už väčšina pamätníkov vymrela, takže nastal vhodný moment na indoktrináciu spoločnosti bludmi o sovietskej agresii a okupácii.

Poľsko je umelo vykresľované ako obeť aj napriek tomu, že Varšava už od roku 1934 (pakt Piłsudski-Hitler) Berlínu intenzívne signalizovala svoj záujem podieľať sa spolu s nacistami na budúcom rozčlenení Sovietskeho zväzu a na spoločnom delení územnej koristi na východe s tým, že Poľsko nechcelo nič viac a nič menej ako sovietsku Ukrajinu a prístup k Čiernemu moru.

Reklama

Aj preto Poľsko v čase mníchovskej zrady západných mocností (1938) kategoricky odmietlo možnosť presunu Červenej armády cez svoje územie s cieľom vojenskej pomoci Sovietskeho zväzu Československu pri obrane pred hitlerovskou agresiou.

Hitler sa Poliakom za túto službu odmenil tým, že poľskej „hyene“ (ako sa o Poliakoch vtedy vyjadril Winston Churchill) dovolil, aby si z československého územia tiež odhryzla Těšínsko, severnú Oravu a severný Spiš. Podľa odtajnených diplomatických dokumentov boli Poliaci až do osudového konfliktu o gdaňský koridor presvedčení, že Nemci ich prizvú k rovnakému územnému parcelovaniu Sovietskeho zväzu, aké si po Mníchove spoločne s Nemcami vyskúšali v Československu.

V rusofóbnej demagógii najnovšie nezaostávajú ani Bulhari, ktorých poburuje terminológia a faktografia o úlohe Červenej armády pri oslobodzovaní východnej Európy okupovanej nacistami. Namiesto termínu „oslobodenie“ sa Sofia dožaduje, aby sa hovorilo len o „boji proti nacizmu“. V duchu tejto logiky by teda asi bolo spravodlivé prehodnotiť aj „oslobodenie“ Bulharska ruskými vojakmi spod osmanského jarma v 19. storočí. Ak je Sofia presvedčená, že ruskí vojaci nezomierali za „oslobodenie“ Bulharska, ale viedli len nejakú tuctovú rusko-tureckú vojnu, potom aj nezávislosť Bulharska je vlastne historický omyl a je otázkou, čo vlastne hľadá Bulharsko na mape Európy?

Fašizoidné tančeky liberálneho starostu Prahy 6 Ondřeja Kolářa okolo sochy osloboditeľa Prahy, sovietskeho maršala Ivana Koneva, už dosiahli také dno, že by sa za svojho pohrobka nemusel hanbiť ani najväčší český quisling z protektorátnych čias Emanuel Moravec. Praha si vraj v máji 1945 dokázala pomôcť aj sama, maximálne za asistencie vlasovcov, takže oslavovať Koneva ako osloboditeľa Prahy je podľa Ondřeja Kolářa nesprávne.

Bolo by zaujímavé, ako by prebiehalo hrdinské „májové povstanie pražského ľudu“, ak by sa Stalin a Červená armáda hypoteticky uspokojili s vyhnaním Wehrmachtu zo sovietskeho územia bez toho, aby pokračovali v jeho decimovaní aj za hranicami Sovietskeho zväzu. Ak by Stalin nepokračoval v ofenzíve až do Berlína, je viac než isté, že by nedošlo ani len k vylodeniu v Normandii, tobôž k nejakému varšavskému či pražskému povstaniu. Ani vylodenie v Normandii a tým skôr tragikomické povstania vo Varšave či v Prahe by neboli absolútne možné bez postupu Červenej armády, ktorá na seba po celý čas viazala hlavné sily nacistov. Ak by sa Červená armáda zastavila na hraniciach Sovietskeho zväzu, nedošlo by k žiadnemu vylodeniu v Normandii a o nejakom SNP, či povstaní vo Varšave, alebo v Prahe by dodnes nikto ani nechyroval.

Reklama

Liberálni falzifikátori a demagógovia arogantným spôsobom podsúvajú verejnosti absolútne pokrivenú interpretáciu druhej svetovej vojny. Vzhľadom na epigónsku povahu a tradíciu slovenských liberálov vo vzťahu k českým susedom sa môžeme spoľahnúť, že ak českí antifašisti prehrajú boj za záchranu Konevovej sochy v Prahe, je iba otázkou času, kedy sa aj v Bratislave rozpúta boj fašizoidných liberálnych extrémistov za zrúcanie pamätníka sovietskym osloboditeľom na Slavíne.

Gabriel Gačko

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:31

Všetky politické strany v Južnom Sudáne musia uskutočniť bezodkladné kroky, aby sa dlhodobo odkladané parlamentné voľby mohli uskutočniť tento rok, uviedol v stredu generálny tajomník OSN António Guterres.

Guterres je znepokojený zásahom ekvádorskej polície na mexickej ambasáde
Na snímke generálny tajomník OSN António Guterres
09:30

Ruská armáda útočila dronmi na kritickú infraštruktúru v západoukrajinskej Ivano-Frankivskej oblasti. Ukrajinským silám sa bezpilotné lietadlá podarilo zneškodniť. Uviedla to tamojšia gubernátorka Svetlana Oniščuková.

09:28

Platforma sociálnej siete X bude spolupracovať s pakistanskou vládou, aby “pochopila jej obavy”. Reaguje tak na informácie úradov, podľa ktorých bola sieť X v krajine zakázaná na dva mesiace z bezpečnostných dôvodov. 

09:12

 Diskontný reťazec Action pokračuje v rozširovaní siete svojich prevádzok na Slovensku. Ďalšiu predajňu otvoria v Poprade v OC MAX.

09:11

Ľudia pracujúci v zahraničí, ktorí tam chcú ukončiť zamestnanie a vrátiť sa na Slovensko, by mali o dávku v nezamestnanosti požiadať v krajine, kde pracovali a boli poistení, a to ešte pred ukončením zamestnania. Ak totiž neboli v rozhodujúcom období na Slovensku poistení alebo boli poistení príliš krátko, nárok na dávku v nezamestnanosti im v domovine nemusí vzniknúť. Upozornil na to verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský.

09:06

Záchranári odpratávali trosky z miesta smrtiaceho ruského útoku na ukrajinské mesto Černihiv, kde zahynulo najmenej 18 ľudí. Tento útok spustil nové žiadosti Ukrajincov, aby západní spojenci pomohli pri posilnení nedostatočného počtu systémov protivzdušnej obrany.

08:57

Amsterdam plánuje rázne znížiť počet riečnych výletných lodí, ktoré môžu zakotviť v meste. Miestne úrady chcú ich počet do piatich rokov znížiť takmer o polovicu.

08:49

Kanadské a americké úrady zadržali šesť ľudí a po ďalších troch pátrajú v spojitosti s jednou z najväčších krádeží zlata v dejinách Kanady.

08:33

Ministri zahraničných vecí Číny a Indonézie v Jakarte vyzvali na okamžité a trvalé prímerie v Pásme Gazy. Čína i Indonézia vidia riešenie palestínskeho problému prostredníctvom dvojštátneho riešenia, povedala novinárom indonézska ministerka zahraničných vecí Retno Marsudiová.

08:26

Ukrajinsko-poľské protetické centrum otvoria v Boroďanke, ukrajinskom meste vážne zničenom vojnou.

08:26

Ceny ropy mierne vzrástli po poklese o 3 % v predchádzajúcom dni. Situáciu na trhu ovplyvňujú na jednej strane obavy o dopyt a na strane druhej konflikt v kľúčovom regióne, na Blízkom východe.

08:11

Štvorec a nápis načrtnutý na kus žltého papiera talianskym renesančným umelcom Michelangelom Buonarrotim v New Yorku vydražili za 201.600 dolárov (189.510 eur). Ide o 33-násobok vyvolávacej ceny.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali