Krvavá pomsta za mŕtveho ruského pilota začala

Krvavá pomsta za mŕtveho ruského pilota začala

Idlib 5. februára 2018 (HSP/svpressa/Foto:screenshot You Tube)

 

Sergej Iščenko na portáli svpressa publikoval širší materiál o zostrelení ruského lietadla Su-25 Grač v severosýrskej provincii Idlib.

Postupne pribúdajú informácie a detaily o tom, čo sa vlastne v Sýrii s ruským Su-25 stalo. Už dnes je jasné, že lietadlo zostrelili teroristi skupiny Dzeish al Nasr dňa 3. 2. 2018. Zabitým ruským pilotom bol major Roman Filipenko, pochádzajúci z ukrajinského Simferopola a jeho stroj bol zostrelený komplexom Igla, ktorý pochádza pravdepodobne zo sýrskych vojenských zásob, ktorých sa počas občianskej vojny v Sýrii zmocnili teroristi.

Reklama

Teroristi publikovali dokument, v ktorom sa hovorí, že major Filipenko má byť navrhnutý na vyznamenanie, proces vedúci k vyznamenaniu mal pravdepodobne začať po návrate majora Filipenka z letu, dokument mal potvrdiť podplukovník S. Aksenov. K Tragédii prišlo v provincii Idlib, v blízkosti dediny Maasran. Okrem zostreleného Su-25 ostáva ešte stále v Sýrii na ruskej leteckej základni 11 ďalších strojov Su-25, pripravených k nasadeniu.

Podľa ukrajinských informácii bol Major Roman Filipenkom členom ukrajinskej armády až do roku 2014. Jeho Su-25SM-56, registračné číslo RF-95486, sériové číslo 10393 slúžil na vojenskom letisku Belbek pri Sevastopole. Roman Filipenko odmietol bojovať po Majdane na ukrajinskej strane a prijal ruskú prísahu. Ako ruský dôstojník zahynul v Sýrii a Rusko si ctí svojho mŕtveho hrdinu.

Reklama

Ministerstvo obrany RF poskytlo ako obyčajne lakonické informácie. Podľa týchto informácii pilot stihol do rádia informovať, že lietadlo horí a katapultoval sa. Podarilo sa mu pristať na padáku, žiaľ priamo do oblasti, ktorá bola pod kontrolou banditov. Odmietol sa vzdať a vstúpil do nerovného boja, vystrieľal takmer 40 nábojov zo 60, ktoré mal k dispozícii a nakoniec, aby sa nedostal živý do rúk teroristov, použil ručný granát. Informácie poskytli samotní teroristi.

Prvá odpoveď za zostrelenie ruského lietadla a likvidáciu pilota prišla o niekoľko desiatok minút po jeho smrti. Prvá raketa zlikvidovala skupinu teroristov približne v počte 30 ľudí. V oblasti sa už nachádzajú príslušníci ruského Specnazu, ktorí začali s nemilosrdnou likvidáciou teroristov a v likvidácii teroristov budú pokračovať bez ohľadu na to, aké hlasy sa budú ozývať zo Západu.

Už teraz je zrejmé, že smrť ruského pilota sa odrazí aj na vzťahoch Moskva – Washington a Moskva – Ankara. Dzeish al Nasr je skupinou, ktorá udržiavala úzke vzťahy s Američanmi a v provincii Idlib sa pohybuje veľké množstvo príslušníkov turkomanských skupín, ktorí odmietajú oficiálny Damask a Moskvu. Dzeish al Nasr sa otvorene spolieha na tureckú a americkú pomoc, smrť ruského pilota ich však zbavuje prípadnej diplomatickej ochrany. Sú už len ciele, určené na likvidáciu.

Naše vojenské sily už zrovnali zo zemou oblasť, odkiaľ sa strieľalo na Su-25. Je veľmi dobré, že k vyčisteniu tohto priestoru došlo tak rýchlo a to nie je žiaden koniec. Lov bude pokračovať, podľa posledných informácii získali príslušníci ruskej armády povolenie zlikvidovať všetkých členov skupiny, ktorá ruského pilota zostrelila.

Keď si pozrieme naše ruské straty v Sýrii, uvidíme niekoľko faktov. Dňa 24. 11. 2015 turecký stíhač F-16 zostrelil frontový bombardér Su-24M, ktorí pilotovali podplukovník Oleg Peškov a šturman major Konstantim Murachtin, toho sa podarilo zachrániť. Olega Peškova rozstrieľali členovia turkomanskej bandy Sivých vlkov. O niekoľko hodín celú oblasť vypálili ruské rakety a lietadlá. Teroristi, ktorí sa nachádzali v uvedenom priestore zahynuli v ohňovej smršti.

Reklama

Rusko potom zaviedlo voči Turkom ekonomické sankcie. Ruskí piloti dňa 25. 11. 2015 vymazali z povrchu turecký konvoj v ktorom sa nachádzali vojenské nákladné autá, transportéry, množstvo munície, zbrane, pohonné hmoty, cisterny s kradnutou sýrskou ropou a lieky. 20 nákladných áut, členovia protureckej skupiny, ktorí sa v konvoji nachádzali zahynuli, a podľa neskorších informácii sa medzi mŕtvymi nachádzali aj príslušníci oficiálnej tureckej armády. Erdogan sa po tejto udalosti stiahol a začal zo snahami urýchlene celú situáciu vyriešiť a zmieriť sa s Moskvou.

Na začiatku augusta 2016 zostrelili teroristi ruský vrtuľník Mi-8, posádka zahynula. Ruská pomsta opätovne nenechala na seba dlho čakať. Podľa informácii portálu Conflict News, ktorý monitoruje ozbrojené konflikty vo svete, ruské letectvo zlikvidovalo skupinu Dzebchat an Nusry, ktorá vrtuľník zostrelila. Nikto z bandy neostal na žive a pochovávať takmer nebolo čo.

V decembri 2016 v Aleppe teroristi ostreľovali z mínometov ruskú vojenskú nemocnicu. Jedna z ruských zdravotných sestier umrela na mieste, druhá o niekoľko hodín neskôr neskôr. Reakcia Američanov bola nechutná. Suzanne Riceová informovala, že USA síce odsudzujú útoky teroristov na členov lekárskej infraštruktúry a členov humanitárnych organizácii, podľa jej slov však za smrť vlastných medikov nesie zodpovednosť Rusko a sýrsky režim. Podobne ladený prejav, komentujúci prípadné americké straty v Afganistane Rusko nikdy nepoužilo.

Proamerickí teroristi sa však dlho neradovali. Na konci decembra 2016 Vladimír Putin vyznamenal troch dôstojníkov ruského Specnazu. Išlo o vyznamenanie v tichosti, bez väčších fanfár. Podľa neskôr získaných informácii však trojica ruských dôstojníkov vysliedila členov bandy, ktorá zaútočila na ruskú vojenskú nemocnicu, takže sa už Američania nemuseli zaoberať otázkou vyplácania žoldu. Ruská trojica dôstojníkov získala vyznamenanie za akciu v ktorej bolo zlikvidovaných 40 teroristov uvedenej skupiny “umiernenej opozície”.

V septembri 2017 zahynul za nevyjasnených okolností pod Deir ez Zorom generálmajor Valerij Asapov. Prsty v likvidácii generálmajora mala SDG (Demokratické sily Sýrie), táto protiasadovská skupina však určite získala informácie od 3. strany, časť ruských odborníkov otvorene hovorí o americkej stope. Znova zaútočilo naše letectvo a podľa informácii skupiny SDG, v dôsledku prvého ruského útoku zahynulo 6 dôstojníkov tejto organizácie, lov členov SDG pokračuje a aktivizujú sa v nich členovia ruského Specnazu.

Reklama

Na Silvestra 2017 skupina teroristov zaútočila na ruskú základňu v Hmeimmim. Zahynuli dvaja príslušníci ruských ozbrojených síl. Diverzná skupina teroristov sa veľmi rýchlo ukryla a často menila miesto svojho pobytu. Takže trvalo niekoľko dní, kým ruská rozviedka v spolupráci so sýrskou, iránskou a libanonskou rozviedkou s istotou zistila miesto, kde sa členovia skupiny nachádzajú. Miesto ich posledného úkrytu ležalo v dosahu delostrelectva. Do oblasti bola prepravená špeciálna ruská raketová munícia a celá skupina bola zlikvidovaná v čase, kedy sa snažila v mikrobuse presunúť na iné miesto.

Takže z uvedených faktov je zrejmé že naše bezpečnostné orgány opäť začali používať účinný systém pomsty, aký existoval v čase éry ZSSR. Od tohto systému Rusko opustilo len v dobách temna, v čase prezidentovania Gorbačova a Jeľcina. Na základe systému pomsty prichádza k nemilosrdnej likvidácii všetkých teroristov, ktorí zaútočia proti Rusku a do väzenia sa dostane len ten, kto zázrakom bojovú operáciu určenú na likvidáciu prežije. Možnosti, ktoré má Rusko na to, aby teroristov zlikvidovalo sú prakticky neohraničené.

V roku 2003 v Katare zlikvidovali čečenského teroristu Zelimchana Jandabrieva. Tomu sa podarilo z Čečenska utiecť, na svedomí však mal útoky voči ruskému civilnému obyvateľstvu a zaplietol sa aj do vraždenia zajatých ruských vojakov v 1. čečenskej vojne. Jandabriev zahynul pri výbuchu svojho obrneného automobilu aj s členmi svojej osobnej stráže. Katar následne odsúdil dvoch ruských občanov, ktorých obvinili z atentátu na Jandarbieva. Obaja Rusi dostali doživotné tresty, o niekoľko mesiacov ich však na základe diplomatických rokovaní na najvyššej úrovni prepustili. Oboch ruských občanov čakali v Rusku vysoké vojenské vyznamenania a patričná odmena za vykonanú akciu.

Na Západe už teraz začínajú silnieť kritické hlasy poniektorých ochrancov ľudských práv, ktorí tvrdia že Rusko svojimi útokmi voči teroristom porušuje medzinárodné právo a ľudské práva. Teroristi však nemajú právo na existenciu. A pokiaľ budú nemilosrdným spôsobom postupovať voči teroristom USA a Izrael, ktoré takisto bez pardónu likvidujú teroristov, pričom nehľadia ani na civilistov, ktorí sa nachádzajú v blízkosti cieľov určených na likvidáciu, budú tvrdo eliminovať teroristov aj Rusi, bez ohľady na hystériu zo strany západných ochrancov “ľudských práv”. Vojna je vojna a o právach človeka sa vo vojne diskutuje vždy až nakoniec.

Sergej Iščenko

Videa si môžete pozrieť tu.

https://www.youtube.com/watch?v=o6fTqjJvWz8

https://www.youtube.com/watch?v=4Mmxpx7B1vY

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali