Vraždu novinára odsúdili slovenskí aj českí politici

Vraždu novinára odsúdili slovenskí aj českí politici

Bratislava 26. februára 2018 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto: TASR- Michal Svítok)

 

Politickí predstavitelia odsudzujú vraždu investigatívneho reportéra Jána Kuciaka

Na snímke zľava predseda NR SR Andrej Danko (SNS), predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD) a podpreseda NR SR Béla Bugár (Most – Híd)

Vražda dvoch mladých ľudí je ohavným činom za akýchkoľvek okolností a nesmie mať v našej spoločnosti miesto. Ak by sa ukázalo, že smrť investigatívneho reportéra Jána Kuciaka súvisela s jeho novinárskou prácou, išlo by o bezprecedentný útok na slobodu tlače a demokraciu na Slovensku. Vo vyhlásení to uviedol predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

Reklama

“Všetky slovenské vlády od roku 1998 rešpektovali úlohu médií v slovenskej spoločnosti a vnímali slobodu tlače ako nezastupiteľnú súčasť demokratického zriadenia. Svedčia o tom aj trvalé popredné miesta Slovenska v rešpektovanom rebríčku slobody tlače na svete, zostavovanom organizáciou Reportéri bez hraníc, kde sme napríklad vlani obsadili 17. priečku,” upozornil premiér s dôvetkom, že ani jeho strana Smer-SD počas jednofarebnej vlády neurobila napriek vecným výhradám ku kvalite žurnalistickej práce žiadne opatrenia, ktoré by slobodu médií na Slovensku obmedzili.

Vraždu dvoch mladých ľudí, tak ako všetky podobné prípady, je podľa jeho slov potrebné čo najskôr vyšetriť, odhaliť jej páchateľov a potrestať ich. “Vláda Slovenskej republiky bude v rámci svojich právomocí maximálne nápomocná, aby orgány činné v trestnom konaní i ďalšie bezpečnostné zložky mohli v tomto prípade čo najefektívnejšie konať. Odmietame však politické zneužívanie tejto tragédie, ktoré takmer okamžite spustila slovenská opozícia,” dodal Fico.

Reklama

 

Babiš k vražde slovenského novinára: Násilie proti novinárom úplne odsudzujem

Český premiér v demisii Andrej Babiš odsúdil násilie proti novinárom. “Som v šoku, je to šialené,” reagoval na vraždu 27-ročného investigatívneho slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

“Čítam o vražde 27-ročného slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Som v šoku. Ak sa potvrdí, že to súvisí s jeho prácou, je to šialené. V živote by mi nenapadlo, že sa niečo podobné môže v roku 2018 na Slovensku stať. Násilie proti novinárom úplne odsudzujem,” napísal Babiš v pondelok na Twitteri.

Na udalosť reagoval aj šéf českého parlamentného klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. “Bol rovnako starý ako môj syn… Myslím na jeho rodičov a neviem si predstaviť väčšie utrpenie. Toto zverstvo musí byť potrestané. Európa nesmie byť miestom, kde sa za slobodu slova platí životom.”

Reklama

 

Kiska: Chladnokrvná vražda mladých ľudí musí byť potrestaná

Prezident SR Andrej Kiska vyjadruje úprimnú sústrasť príbuzným, priateľom, známym a kolegom zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

“Som otrasený a zhrozený tým, že sa také niečo mohlo na Slovensku stať. Chladnokrvná vražda mladých ľudí je otrasným činom, ktorý musí byť potrestaný. Musíme čo najrýchlejšie nájsť tých, čo to urobili, a zaistiť bezpečnosť novinárov. Využitím všetkých prostriedkov, ktoré na to máme,” uviedol prezident.

Reklama

Danko odsudzuje vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) odsudzuje vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky. Ich rodinám vyjadruje úprimnú sústrasť.

“Je nepredstaviteľné, že v dnešnej dobe sme svedkami takýchto skutkov. Verím, že polícia bude neodkladne konať a nedá šancu páchateľovi,” povedal. Zdôraznil, že takéto praktiky sú v našej spoločnosti neprípustné.

Kaliňák: Z vraždy Jána Kuciaka som zdrvený, ruším celý svoj program

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) je nešťastný a zdrvený z toho, že bol zavraždený novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica. Napísal to na sociálnej sieti s tým, že ruší celý svoj plánovaný program a vracia sa do Bratislavy.

“Ministerstvo vnútra SR a bezpečnostné zložky krajiny urobia všetko pre to, aby boli páchatelia tohto otrasného činu čo najskôr odhalení,” dodal minister.

Sme rodina dúfa, že sa spoločnosť neposúva do stavu bežného vraždenia novinárov

Hnutie Sme rodina vyjadruje hlbokú sústrasť pozostalým zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho družky. Je zároveň znepokojené tým, že išlo o úkladnú vraždu, ktorá zrejme súvisela s Kuciakovou investigatívnou prácou.

Reklama

“Vyjadrujeme ľútosť a znepokojenie nad tým, čo sa stalo, a o čom informoval policajný prezident Tibor Gašpar na tlačovej besede k vražde novinára Jána Kuciaka s družkou – že ide o úkladnú vraždu, a že najpravdepodobnejším motívom je novinárska investigatívna činnosť zavraždeného. Dúfame, že táto spoločnosť sa neposúva do stavu, kedy budú novinári bežne vystavovaní takýmto postupom,” uviedol predseda hnutia Boris Kollár.

Most-Híd odsudzuje vraždu novinára, žiada čo najskoršie potrestanie páchateľov

“Ak by závery vyšetrovania vraždy potvrdili mediálne úvahy o spojitosti smrti mladého novinára s jeho investigatívnou činnosťou, bol by to útok proti slobode slova a prejavu, ktorú musí odsúdiť celá spoločnosť,” uvádza Most-Híd vo svojom stanovisku.

Predstavitelia strany Most-Híd ostro odsudzujú vraždu reportéra a vyzývajú orgány činné v trestnom konaní, aby sa prípadu, akému sme na Slovensku doteraz nečelili, venovali s maximálnym nasadením. Zároveň vyjadrujú úprimnú sústrasť pozostalým oboch obetí.

Reklama

Objasnenie prípadu v čo najkratšom čase a potrestanie páchateľov je podľa Mosta-Híd v záujme celej spoločnosti. “Rovnako je dôležité nezneužívať túto tragickú udalosť na politický boj,” dopĺňa Most-Híd.

 

Europoslanec Branislav Škripek: “Som zhrozený!”

Maďarič: Je treba vyšetriť vraždu Jána Kuciaka, ale aj kauzy, o ktorých písal

Reklama

Okrem vyšetrenia vraždy investigatívneho novinára J. Kuciaka a jeho priateľky potrebuje spoločnosť aj uistenie, že polícia a prokuratúra budú venovať osobitnú pozornosť všetkým kauzám, o ktorých zavraždený novinár písal. V reakcii na správu o násilnej smrti mladého novinára to pre TASR uviedol minister kultúry SR Marek Maďarič (Smer-SD).

“Je to totiž jediný spôsob, ako presvedčiť verejnosť, že žijeme v štáte, kde sú vážne podozrenia dôsledne vyšetrované a kde nie sú ohrození novinári, ktorí o týchto podozreniach píšu,” uviedol, pričom zdôraznil, že slobodné médiá a slobodní novinári sú jedným zo základov demokratickej spoločnosti.

Pozostalým obetí skutku, z ktorého je zhrozený, vyjadril Maďarič  úprimnú a hlbokú sústrasť.

 

Sulík očakáva, že vyšetrovanie vraždy novinára sa bude viesť s inou razanciou

Strana SaS očakáva, že vyšetrovanie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky sa bude viesť s inou razanciou ako vyšetrovanie podvodov podnikateľov typu Ladislav B . či Marián K. Uviedol to v pondelok počas tlačovej konferencie v Bratislave predseda SaS Richard Sulík.

Sulík pripomenul, že skutočný motív vraždy dvojice mladých ľudí zostáva nejasný. “Sme svedkami toho najhrubšieho a najbeštiálnejšieho zastrašovania a to nielen novinárov, ale aj všetkých občanov Slovenska, ktorí bojujú proti organizovanému zločinu,” povedal Sulík. Doplnil, že je v najvyššom záujme občanov krajiny, aby páchateľ alebo páchatelia boli vypátraní a postavení pred súd.

Reklama

Strana očakáva, že policajti a prokurátori nebudú stáť na strane vrahov. Sulík pritom poukázal na prípad Róberta Remiáša. “V žiadnom prípade takýto vývoj, ako tu bol v 90. rokoch minulého storočia, nesmieme dopustiť,” dodal.

 

Záborská si myslí, že minister vnútra by mal odstúpiť

„Slovensko sa dnes zaradilo medzi krajiny, v ktorých investigatívnym novinárom hrozí smrť. Politickú zodpovednosť za tento stav má v prvom rade minister vnútra, pretože on je zodpovedný za bezpečnostnú situáciu v krajine,“ uviedla dnes slovenská europoslankyňa Anna Záborská.

Reagovala tým na vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky počas tohto víkendu. Europoslankyňa zároveň pripomenula, že úkladnou vraždou maltskej novinárky Daphne Caruana Galizia, ktorá rovnako písala o politických kauzách, sa zaoberali aj poslanci Európskeho parlamentu.

„Sme členským štátom Európskej únie a môžem ubezpečiť predsedu vlády, ministra vnútra, policajného prezidenta, aj generálneho prokurátora, že priebeh vyšetrovania bude pod drobnohľadom. V prípade najmenšej pochybnosti budem prvá, ktorá požiada predsedu Európskeho parlamentu o vyslanie skupiny poslancov na preskúmanie ich postupu,“ vyhlásila Anna Záborská.

 

Reklama

KDH: Pre vraždu novinára vyvesila čiernu vlajku, Štefanec chce tému otvoriť v EP

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyjadruje úprimnú sústrasť rodinám zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Na znak solidarity vyvesilo hnutie čiernu vlajku. Europoslanec Ivan Štefanec bude žiadať v Európskom parlamente (EP) diskusiu o Kuciakovej vražde.

“Celá Európa je otrasená vraždou slovenského novinára a jeho priateľky. Budem navrhovať, aby osobitný bod nášho plenárneho zasadnutia bol venovaný tejto vražde. Musíme o tom hovoriť aj na európskej pôde. Na Slovensku si musíme chrániť spoločné hodnoty a spoločnú bezpečnosť ľudí,” vyhlásil Štefanec.

Predseda KDH Alojz Hlina je zhrozený z toho, čo sa stalo. “Kam sme sa to vrátili? Z toho, čo sme počuli, to bola poprava a z toho ide hrôza. KDH je pripravené sa zúčastniť akcií, činností, ktoré budú viesť k tomu, aby polícia bola políciou, spravodlivosť spravodlivosťou, právny štát právnym štátom,” zdôraznil. Podľa podpredsedu Pavla Zajaca sa zdá, že Slovensko je mafiánsky štát.

Z vraždy novinára je zhrozená aj mimoparlamentná strana SPOLU – občianska demokracia. Rodinám a kolegom vyjadruje úprimnú sústrasť. “Sme zhrození a veríme, že tento trestný čin orgány v trestnom konaní čo najrýchlejšie objasnia a vinníkov stihne spravodlivý trest,” uviedla strana vo svojom stanovisku.

Úprimnú sústrasť vyjadruje aj mimoparlamentné Progresívne Slovensko. Zdôrazňuje, že ak majú reportéri žiť v strachu, je to koniec demokracie. Vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky je podľa PS nielen obrovskou ľudskou tragédiou, ale aj útokom na slobodu médií a právny štát na Slovensku.

“Ak sa potvrdí, že Kuciakova smrť súvisí s jeho investigatívnou prácou na daňových podvodoch, je to návrat do praktík mafiánskeho štátu deväťdesiatych rokov,” uviedol šéf progresívcov Ivan Štefunko. Všetky demokratické strany sa podľa jeho slov musia postaviť na obranu novinárov a žiadať okamžité a dôsledné vyšetrenie Kuciakovej smrti.

Reklama

Progresívne Slovensko očakáva pre vraždu novinára mimoriadne zasadnutie parlamentného brannobezpečnostného výboru. Vražda novinára je podľa Štefunka dôvod na odstúpenie. “Bezpečnosť a sloboda novinárov je kľúčovou zložkou liberálnej demokracie. Ak majú reportéri žiť v strachu o svoj život, keď píšu o citlivých kauzách, je to koniec demokracie a právneho štátu na Slovensku,” povedal Štefunko.

 

Matovič má obavy o nezávislosť vyšetrovania vraždy Kuciaka

Poslanec Národnej rady SR a líder OĽaNO Igor Matovič vyzval v pondelok ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a policajného prezidenta Tibora Gašpara, aby odstúpili a umožnili nezávislé vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky.

Matovič neverí, že “títo ľudia dokážu zabezpečiť nezávislé vyšetrenie prípadu”. Zároveň obvinil premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra Kaliňáka, že svojimi vyjadreniami “urobili z novinárov lovnú zver”.

Ak by podľa Matoviča myslel premiér svoj boj proti skorumpovanej mafii úprimne, “dnes by sa začal sťahovať z bytu, ktorý je postavený z daňových podvodov” a je “symbolom všetkých týchto mafiánov, o ktorých Ján Kuciak písal”.

Z Kuciakovej novinárskej činnosti sa podľa neho dá vytvoriť obraz, ktorým ľuďom ležal v žalúdku. “Bašternák, Výboh, Fico, Ficov brat, Kaliňák, priamo Gašpar – policajný prezident, Lajčák, Plavčan, Raši, Glváč, Počiatek a Bödör,” vymenoval ľudí, o ktorých boli Kuciakove články. Ďalších 16 sa týka podnikateľa Mariána Kočnera.

Reklama

“Tak ako mal Mečiar svojho Róberta Remiáša, tak Robert Fico bude mať naveky Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú,” uzavrel Matovič.

 

PEVŠ: Vražda Kuciaka môže mať vážny vplyv na slobodu slova a novinársku prácu

Vražda investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky môže mať vážny vplyv na slobodu slova a novinársku prácu. Vo svojom spoločnom vyhlásení to uviedli rektor Paneurópskej vysokej školy (PEVŠ) v Bratislave Juraj Štern a za Fakultu masmédií PEVŠ dekanka a bývalá premiérka Iveta Radičová. Ak sa spoločnosť a štátne orgány nespamätajú, bude mať podľa nich tento strašný skutok efekt výstrahy pre ostatných novinárov či občanov.

“Zostáva len nádej, že rovnako silný bude mobilizačný efekt, ktorý povedie k vyšetreniu všetkých káuz, vrátane tých, ktoré rozpracoval Ján Kuciak. Zostáva len povzbudiť k vytrvaniu a v aktivite všetkých novinárov a občanov, ktorí sa zasadzujú za presadzovanie právneho štátu dodržiavajúc princíp, ktorý je pre prácu novinára najťažší – hľadanie faktov a odhaľovanie pravdy,” píšu v spoločnom vyhlásení. Zástupcovia PEVŠ dúfajú, že právo na slobodu slova, právo na ochranu súkromia a osobnosti nebudú musieť byť činmi hrdinstva a obete, dokonca tej najväčšej. “Zostáva výzva konať, aby sa takýto skutok už nikdy nemohol zopakovať,” podotkli Štern a Radičová.

O smrti novinára informuje na sociálnej sieti aj Katedra žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, kde študoval. “Česť pamiatke Jankovi Kuciakovi,” píše. Katedra žurnalistiky Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku odsudzuje vraždu novinára a zároveň vyslovuje úprimnú sústrasť rodinám obetí, ako aj celej redakcii Aktuality.sk. Neoficiálna stránka Katedry žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave na sociálnej sieti uvádza, že smrť Kuciaka a jeho priateľky je prvou vraždou novinára v histórii samostatného Slovenska. “Nejde len o útok na dvojicu mladých ľudí, ale aj na slobodu slova a na všetkých novinárov, ktorí sa snažia hľadať pravdu a poukazovať na nespravodlivé dianie v spoločnosti. Tak ako to robil aj Ján Kuciak. Veríme, že polícia urobí všetko pre to, aby jeho smrť objasnila a páchateľov potrestala,” informuje.

 

Reklama

Vraždu Jána Kuciaka odsúdil šéf EP Tajani aj slovenskí europoslanci

Vraždu novinára Kuciaka v pondelok odsúdil aj predseda Európskeho parlamentu (EP) Antonio Tajani, ktorý v tejto súvislosti pripomenul vlaňajšie zavraždenie maltskej novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej. K vražde Jána Kuciaka sa vyjadrili aj slovenskí europoslanci Anna Záborská, Eduard Kukan, Branislav Škripek a Monika Beňová.

“Európska únia nemôže akceptovať, že zavraždia novinára za to, že vykonáva svoju prácu. Vyzývam slovenské orgány, aby spustili dôkladné vyšetrovanie prípadu Jána Kuciaka, ak treba aj s medzinárodnou podporou,” uviedol šéf europarlamentu prostredníctvom svojho účtu na Twitteri.

Tajani upozornil, že Európsky parlament si – rovnako ako v prípade vraždy maltskej novinárky – “nevydýchne”, kým nebude učinené zadosť spravodlivosti. Europarlament po maltskej novinárke, ktorá prišla o život v októbri 2017 počas vyšetrovania prípadov korupcie na najvyšších politických miestach, pomenoval tlačové stredisko vo svojej štrasburskej budove.

Europoslanec Eduard Kukan (nezávislý) uviedol, že nikdy si nepomyslel, že na Slovensku dôjde k vražde novinára. “Je to bezprecedentná, šokujúca správa a tragédia, ktorá je tieňom v súčasnom stave našej demokracie. Preto je potrebné tento ohavný čin nielen tvrdo odsúdiť, ale najmä vyšetriť,” dodal. Slovensko sa podľa neho nemôže stať krajinou, v ktorej je sloboda slova a bezpečnosť novinárov takto brutálne spochybňovaná.

Reklama

Poslankyňa EP Monika Beňová (Smer-SD), ktorá požiada vedenie EP, aby na svojej schôdzi v stredu a štvrtok tento týždeň vraždu odsúdili a uctili pamiatku zavraždeného novinára minútou ticha. “Samozrejme, že to ale nestačí. Novinárov a slobodu slova si ctí každá demokratická spoločnosť a verím, že vraha/ov čo najrýchlejšie odsúdia,” uviedla na sociálnej sieti. Zároveň vyslovila úprimnú sústrasť pozostalým a redakcii aktuality.sk

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:20

Štátna spoločnosť MH Invest v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR podpísala kúpnu zmluvu so spoločnosťou Winkelmann Building + Industry Slovakia. MH Invest predáva časť pozemku priemyselného parku v Rimavskej Sobote za 3.542.537 eur bez DPH, ktorú určil znalecký posudok a na ktorom Winkelmann Group postaví závod na výrobu zásobníkov teplej vody. Informovala o tom Mária Pavlusík, hovorkyňa MH SR. Spoločnosti MH Invest sa podľa nej podarilo odovzdať pozemky 28. marca.

17:19

Taliansko odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera za podporovanie celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou mladej Kurdky Mahsy Amíníovej.

16:57

Namiesto rozvoja a prosperity Slovensku pre rozvrat právneho štátu hrozí úplné zastavenie eurofondov. Opozičná poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) tak reagovala na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD) po kontrolnom dni na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

16:56

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom. Uviedli to predstavitelia opozičného hnutia Slovensko pri hodnotení polročného pôsobenia vlády Roberta Fica (Smer-SD).

16:55

 Lídri Spojených štátov, Británie, Francúzska a vyše desiatich ďalších krajín vyzvali v spoločnom vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, aby prepustilo množstvo rukojemníkov, ktorých zadržiava. 

16:54

Nemecká veľvyslankyňa v Číne Patricia Florová uviedla, že si ju čínske úrady predvolali v spojitosti so zatknutím štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže v prospech Číny. 

16:52

Belgicko predvolá izraelského veľvyslanca, aby vysvetlil úmrtie humanitárneho pracovníka belgickej rozvojovej agentúry Enabel a členov jeho rodiny pri vzdušnom útoku v Pásme Gazy.

16:51

Najvyšší súd amerického štátu New York zrušil rozsudok nad hollywoodskym producentom Harveym Weinsteinom z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov. Nariadil zároveň nový proces v prípade.

16:50

Švédsko na budúci rok prispeje zredukovaným práporom do síl NATO v Lotyšsku. Cieľom je podporiť tento pobaltský štát po ruskej invázii na Ukrajinu, oznámil švédsky premiér Ulf Kristersson.

16:49

Spolkový snem, dolná komora nemeckého parlamentu, výraznou väčšinou schválila 15. jún ako národný Deň veteránov. V tento deň si každoročne uctia vojakov, ktorí slúžia či slúžili krajine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali