HC Košice – HK Poprad 2:3 v 1. štvrťfinále

HC Košice – HK Poprad 2:3 v 1. štvrťfinále

Košice 12. marca 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy 2018/2019 na ľade HC Košice 3:2 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0. “Kamzíci” v zápase dvakrát prišli o najtesnejší náskok, víťazný gól napokon strelil v 53. minúte obranca Marcel Petran. Druhý zápas je na programe v utorok od 18.00 opäť v Steel aréne

Na snímke zľava Marcel Petran (Poprad) a Ján Sýkora (Košice) v 1. zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy v hokeji HC Košice – HK Poprad

HC Košice – HK Poprad 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Reklama

Góly: 17. Brophey (Nagy, Slovák), 50. Haščák (Šerbatov, Derljuk) – 5. Buzzeo (Salija, Miller), 24. Mlynarovič (Svitana), 53. Petran (Karalahti, Buzzeo). Rozhodovali: Jonák, Adamec – Orolin, Kacej, vylúčení: 8:5 na 2 min., navyše Paukovček 10 min. OT za nešp. správanie a Mlynarovič (obaja Pop.) 5 min. + DKZ za narazenie zozadu, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 6017 divákov.

/stav série: 0:1/

Reklama

HC Košice: Habal – Slovák, Koch, Šedivý, Derljuk, Pretnar, Dudáš, Čížek – Spilar, Suja, Nagy – Sýkora, Brophey, Kafka – Haščák, Ignatuškin, Lušňák – Šerbatov, Klíma, Petráš – Jokeľ

HK Poprad: Vošvrda – Miner, Brejčák, Fabian, Petran, Erving, Salija, Karalahti – Bondra, Mlynarovič, Svitana – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Abdul – Macík, Paukovček, Belluš – Paločko.

 

Úvod zápasu patril herne domácim, ktorí sa snažili otvoriť skóre zápasu, ale defenzíva hostí im veľa nedovolila. Hostia sa k slovu dostali v presilovke v 5. minúte, keď sa usadili pred brankárom Habalom a Buzzeo presne namieril svoju strelu z väčšej vzdialenosti – 0:1. Hostia však v prvej tretine často pykali za nedisciplinovanosť a okrem Paukovčekovho osobného trestu dostali aj štyri menšie. Najmä preto sa často hralo pred ich brankárom Vošvrdom, ktorý kapituloval v 17. minúte. Presilovku domácich využil Brophey, ktorý v skrumáži pretlačil puk do bránky Popradu – 1:1.

Druhá tretina priniesla viac bojovnosti, nasadenia a ešte vyššie tempo hry. V 24. minúte hrali hostia presilovku, v nej sa pred Habala natlačil Svitana a jeho akciu dokončil Mlynarovič – 1:2. Hostia sa dostali herne na koňa, ale opäť sa nevyhli vylúčeniam. Mlynarovič v 33. minúte dohral po zákroku na Nagya, avšak Košičania v 5-minútovej presilovke neskórovali.

Reklama

Hostí ubránené oslabenie povzbudilo, naďalej aktívne korčuľovali a vykrývali priestor pred Vošvrdom. V úvode tretej časti sa snažili pridať tretí gól, v 22-sekundovej presilovke o dvoch hráčov sa im to však nepodarilo. Košickí diváci hnali vpred svojich hráčov, tým však chýbala ľahkosť a narážali aj na organizovanú defenzívnu hru súpera. V 50. minúte ju však prekonali, keď Šerbatov vybojoval puk pre Haščáka, ktorý zblízka vyrovnal – 2:2. Gól naštartoval hráčov i divákov, ktorých mohol v 53. minúte potešiť aj Sýkora, svoju akciu však nedoviedol do gólového konca. Čo nevyšlo im, podarilo sa krátko na to “kamzíkom.” Po vyhranom buly v útočnom pásme pohotovo vystrelil obranca Petran a Habal nestihol zareagovať – 2:3. Okamžite mohol vyrovnať Suja, proti jeho pokusu pred odkrytou bránkou sa však pohotovo presunul Vošvrda. V 58. minúte mohol poistiť popradský náskok Svitana, krátky únik na Habala však nezakončil ideálne. Košičania v snahe o vyrovnanie skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, no bez želaného úspechu. Popradčania tak vyhrali v Košiciach štvrtýkrát v sezóne, najmä sa však ujali vedenia 1:0 v sérii.

 

Reakcie po zápase

Roman Šimíček, tréner HC Košice: “Do zápasu sme išli s tým, že spravíme maximum pre víťazstvo. Žiaľ, nie všetci hráči predviedli maximum. Nasadenie v play off musí byť väčšie, na môj vkus to bolo z našej strany mäkké. Poprad vyhral zaslúžene, asi to chcel viac než my. Dnes to nebolo také, aké sme si predstavovali. Myslím si však, že táto séria bude ešte dlhá. Do druhého zápasu musíme zjednodušiť našu hru, najmä však pridať na bojovnosti a chcení.”

Roman Stantien, tréner HK Poprad: “Bol to klasický zápas play off, hralo sa od začiatku do konca. Tak, ako sme vyhrali, sme mohli aj prehrať. Zároveň sme však mali šance aj na to, aby sme súperovi odskočili na dvojgólový rozdiel. V závere nás domáci pritlačili, mali sme namále, ale výborne nás podržal “Vošvrd.” K tomu sa pridali aj ďalší chalani. Obetavosť a tímový duch rozhodli o tom, že sme dnes uspeli.”

Reklama

Marcel Haščák, útočník HC Košice, strelec gólu na 2:2: “Je to prvý zápas, prehrali sme jednu bitku, ale vojna je pred nami. Musíme sa z tohto zápasu poučiť, a robiť tie dobré veci, ktoré sme dnes robili. Boli sme akoby v panike, nevedeli sme podržať puk a dať gól v presilovkách. Presilovky sú alfou a omegou a prehrali sme preto, že sme z nich nedokázali streliť viac gólov. Dúfam, že sme si dnes vybrali všetku smolu a v druhom zápase to bude iné.”

Marcel Petran, obranca HK Poprad, strelec víťazného gólu: “Bol to boj. Sme radi, že sme vyhrali, lebo prvý zápas veľa napovie do ďalšieho priebehu série. Kiežby naša víťazná séria v Košiciach pokračovala aj v druhom zápase. Presilovky nám veľmi nešli, hoci sme z nich dali dva góly. Pri mojom góle sme si s Karalahtim povedali, že si vymeníme pozície a dá puk na mňa.”

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali