Následky zemetrasenia: Z obce Ďapalovce bolo evakuovaných 44 ľudí. Škody hlásia aj ďalšie obce

Následky zemetrasenia: Z obce Ďapalovce bolo evakuovaných 44 ľudí. Škody hlásia aj ďalšie obce

Prešov 10. októbra 2023 (TASR/HSP/Foto:TASR – Maroš Černý, Facebook/Mesto Humenné – MsÚ, TASR – Maroš Černý, Roman Hanc)

Aktualizované 10. októbra 2023 15:56

Celkovo sedem výjazdov mali hasiči v Prešovskom kraji v súvislosti so zemetrasením, ku ktorému došlo v pondelok (9. 10.) večer na východe Slovenska. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová

Poškodený dom po zemetrasení v obci Ďapalovce
Na snímke interiér domu po zemetrasení v obci Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou

Hasiči z Prešova mali tri výjazdy, z Holčíkoviec dva a po jednom zo Svidníka a Medzilaboriec. Celkom zasahovalo 29 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s 11 kusmi hasičskej techniky.

Reklama

“O 20.33 h bolo následkom zemetrasenia ohlásené preverenie – únik plynu v bytovom dome na Magurskej ulici v Prešove. Zasahujúci príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove z hasičskej stanice Prešov monitorovali okolie. Na mieste zásahu bola prítomná polícia, ako aj technik Slovenského plynárenského priemyslu, ktorý po vykonanom meraní našiel miesto úniku v jednom z bytov na treťom poschodí bytového domu a zastavil ho,” uviedla Knišová s tým, že obyvatelia bytového domu sa tak vrátili do svojich bytov. V dôsledku úniku plynu nedošlo k zraneniu osôb.

Ako ďalej povedala, o 22.29 h boli hasiči a polícia požiadaní o súčinnosť do obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou, kde došlo následkom zemetrasenia k poškodeniu rodinných domov. Starostom obce bola v čase o 21.30 h vyhlásená mimoriadna situácia, priblížila Knišová.

Reklama

 

Fotogaléria – poškodené domy v obci Ďapalovce

Na mieste zasahovali hasiči z Holčíkoviec a deviati členovia DHZO z Ďapaloviec a Soli, ktorí vykonávali prieskum a monitorovali okolie.

“Na mieste zásahu bola prítomná polícia, starosta obce a skupina z Krízového riadenia mesta Vranov nad Topľou. Podľa predbežných informácií bolo v dedine zemetrasenie o sile 4,9 magnitúdy. Z obce Ďapalovce bolo evakuovaných 44 ľudí a 15 rodinných domov bolo uzatvorených. Krízový štáb rozhodol v čase o 02.15 h o ukončení akcie s tým, že v ranných hodinách sa bude ďalej pokračovať,” povedala Knišová.

 

Reklama

Prešovčania sa mohli vrátiť do príbytkov

Následkom zemetrasenia bolo o 23.12 h ohlásené podozrenie prasknutia nosných častí bytového domu na Levočskej ulici číslo 27 až 29 v Prešove. Hasiči z Prešova vykonali prieskum a monitorovali okolie.

“Na mieste zásahu bola prítomná polícia, primátor mesta Prešov, skupina z Krízového riadenia mesta Prešov a Okresného úradu Krízového riadenia Prešov a statik mesta Prešov. Statik na mieste vykonal prieskum, kde zhodnotil stav, že nehrozí bytovke žiadne ohrozenie a ľudia sa tak mohli vrátiť späť do svojich bytov. Praskliny boli len v pivničných priestoroch, nie v bytových jednotkách,” dodala Knišová.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jany Matis Libovej, v spojitosti s pondelkovým zemetrasením v Košickom kraji neboli zaznamenané žiadne výjazdy.

Zemetrasenie, ktoré v pondelok večer zasiahlo východné Slovensko, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Bolo v hĺbke 17,8 kilometra. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou. Na sociálnej sieti o tom informovalo Ministerstvo vnútra (MV) SR s odvolaním sa na Oddelenie seizmológie Slovenskej akadémie vied (SAV), ktoré manuálne interpretovalo prvotné automatické dáta.

 

Reklama

Havária na teplovodnom potrubí v Humennom

V meste Humenné spôsobilo zemetrasenie v pondelok (9. 10.) večer haváriu na teplovodnom potrubí. Nutná tak bola odstávka teplej vody pre lokality Sídlisko I, Mierová a Sládkovičova ulica. Informovalo o tom mesto na svojej webstránke.

Havária teplovodné potrubie Humenné
Na snímke havária na teplovodnom potrubí v Humennom

“Humenská energetická spoločnosť (HES) zistila netesnosť na hlavnom primárnom rozvode na ulici Pugačevova – pri chodníku vedľa budovy Hotelovej akadémie. Zhoršili sa parametre dodávky teplej vody, kvôli netesnosti značných rozmerov je dopĺňanie teplej vody veľmi vysoké,” uviedla samospráva.

Podľa konateľa HES, s. r. o., Humenné Martina Lichmana bolo potrebné v prvom rade počas noci vypustiť vodu z potrubia a systém odstaviť. “Oprava sa začne v utorok, výkopom v skorých ranných hodinách,” informoval.

Zemetrasenie, ktoré v pondelok večer zasiahlo východné Slovensko, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou.

 

V Humennom hlásia aj poškodenia budov

Mesto Humenné eviduje následkom pondelkového (9. 10.) večerného zemetrasenia okrem havárie na teplovodnom potrubí aj povrchové poškodenia budov Materskej školy Mierová a bytových a nebytových priestorov na Ulici 26. novembra, tzv. Chemlonského internátu. TASR o tom informoval humenský mestský úrad.

Pre haváriu teplovodu bola nutná odstávka teplej vody pre lokality Sídlisko I a ulice Mierová a Sládkovičova. “Od utorňajších ranných hodín sa začalo s opravami, opätovné spustenie teplovodného systému sa predpokladá dnes zhruba do 14. až 15. hodiny,” uviedol Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Humenská energetická spoločnosť zistila po zemetrasení netesnosť na hlavnom primárnom rozvode na ulici Pugačevova. Zhoršili sa parametre dodávky teplej vody a jej dopĺňanie bolo veľmi vysoké.

Menšie praskliny stien a opadanú omietku zaznamenali tiež v budove mestského úradu, najmä na 3. a 4. poschodí. “Žiadne hlásenia od obyvateľov o vážnych poškodeniach objektov rôzneho typu samospráva zatiaľ neeviduje. Od rána prebieha komunikácia s predsedami Spoločenstiev vlastníkov bytov, stále situáciu zisťujeme,” doplnil Škuba.

Vážnejšie škody na objektoch zatiaľ neeviduje ani Mestský úrad v Michalovciach.

Reklama

 

Poškodené domy v Baškovciach, obyvatelia ostali v šoku

Škody na majetku spôsobilo pondelkové večerné zemetrasenie aj v obci Baškovce v okrese Humenné. “Bol poškodený kostol, materská škola, obchod s potravinami, silne poškodených bolo päť domov, ďalšie domy majú poškodené fasády či vnútrajšok,” povedal pre TASR starosta obce Pavol Tamáš. Dôležité podľa neho bolo, že nedošlo k obetiam či zraneniam občanov.

“Ľudia boli najprv vo veľkom šoku, lebo nevedeli, či je to zemetrasenie, či spadlo nejaké lietadlo, alebo či sem nedoletela nejaká raketa, lebo susedíme s Ukrajinou,” priblížil starosta chvíle bezprostredne po udalosti.

Neobývateľných domov následkom zemetrasenia môže byť podľa neho tri až päť, poškodených domov 15 až 25, väčšinou ide o staršie objekty. U vážnejšie poškodených rodinných domov sa čaká na posudok statika. “Skoro na každom druhom dome v obci, kde je 100 obývaných domov, sú poškodené komíny, lebo tie nevydržali, a tým pádom sa poškodila aj strecha. Bol prípad, že sa komín zosypal na auto. Tie škody ešte budeme spisovať, lebo každý to nenahlásil,” povedal Tamáš. Obec podľa neho vie ľuďom pomôcť s odpratávaním sutín aj v prípade potreby náhradného ubytovania.

 

Reklama

Zvýšený počet tiesňových hovorov

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) eviduje v súvislosti so zemetrasením zvýšený počet hovorov na tiesňovú linku v Košickom a Prešovskom kraji. Dvoch pacientov transportovali do nemocnice v Humennom. Informovalo o tom na sociálnej sieti.

“Išlo predovšetkým o stresové stavy spôsobené psychickou záťažou z uvedeného prírodného javu. Väčšinu z nich operátori vyriešili konzultáciou,” priblížili záchranári.

Východ Slovenska v pondelok (9. 10.) večer zasiahlo zemetrasenie. Malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Bolo v hĺbke 17,8 kilometra. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou. Otrasy bolo cítiť na viacerých miestach v Prešovskom a Košickom kraji. Niektorí evidujú popukané steny, popadanú omietku, porozbíjané obrazy, zrkadlá zo stien či vázy.

 

Prezidentka sa poďakovala zložkám za monitorovanie situácie po zemetrasení

Prezidentka Zuzana Čaputová sa poďakovala pohotovostným zložkám a tímom, ktoré od pondelka (9. 10.) večera monitorovali situáciu a možné problémy a riziká v súvislosti so zemetrasením, ktoré zasiahlo východné Slovensko.

Reklama

“Pre časť ľudí môže byť aj náprava menej závažných škôd na domoch a bytoch komplikovanejšia a náročnejšia a veľmi ma mrzí, že sa ocitli v tejto situácii. Ďakujem pohotovostným zložkám a tímom, ktoré od včera večera monitorovali situáciu a možné problémy a riziká,” napísala hlava štátu na sociálnej sieti.

Zemetrasenie malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Bolo v hĺbke 17,8 kilometra. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou. Otrasy bolo cítiť na viacerých miestach v Prešovskom a Košickom kraji. Niektorí evidujú popukané steny, popadanú omietku, porozbíjané obrazy, zrkadlá zo stien či vázy. Mimoriadne situácie z dôvodu poškodenia domov počas zemetrasenia vyhlásili v obciach Holčíkovce a Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou a Kolbovce v okrese Stropkov. Zranenia nie sú nahlásené.

 

Výpadky elektriny

Východoslovenská distribučná (VSD) nezaznamenala rozsiahlejšie poškodenie elektroenergetických zariadení vplyvom pondelkového (9. 10.) zemetrasenia. Celkovo došlo k ôsmim poruchám, a to len na úrovni nízkeho napätia. Dotklo sa to obyvateľov niektorých obcí v okresoch Vranov nad Topľou, Humenné a Stropkov. Pre TASR to povedala hovorkyňa VSD Andrea Forbergerová s tým, že pri doterajších kontrolách zistili aj posunutie transformátorov.

“Zasiahnuté výpadkom elektriny boli odberné miesta v obciach Turcovce (okres Humenné) a Vyšný Hrabovec (Stropkov),” uviedla s tým, že v obciach Soľ, Benkovce, Holčíkovce a Rafajovce v okrese Vranov nad Topľou, ako aj v Jankovciach a Víťazovciach v Humenskom okrese boli bez elektriny len jednotlivci. Ako spresnila, k skratom na elektrickom vedení došlo po tom, ako zemetrasenie rozkývalo vodiče.

“Pohotovostné tímy VSD boli okamžite v teréne, aby bola distribúcia elektriny obnovená, najčastejšie stačilo vymeniť poistky. Vo včasných ranných hodinách bola nezásobená ešte chatová oblasť v Holčíkovciach, kde dôjde k obnoveniu distribúcie elektriny v priebehu dnešného dňa,” dodala.

Pracovníci VSD zároveň kontrolujú stav vedení, aby prípadné ďalšie poškodenia, ktoré sa zatiaľ neprejavili výpadkom, mohli odstrániť. Nateraz zistili posunutie dvoch transformátorov na trafostaniciach, ktoré do pôvodného stavu uvedú pomocou žeriavu.

Reklama

 

V Banskobystrickom kraji škody nezaznamenali

V mestách Banská Bystrica a Brezno neevidujú po pondelňajšom (9. 10.) zemetrasení na východe Slovenska žiadne škody. Poškodenie či výpadky elektriny nezaznamenala ani spoločnosť Stredoslovenská distribučná (SSD). Samosprávy a SSD to pre TASR uviedli v reakcii na hlásenia prejavov zemetrasenia v Banskobystrickom kraji na sociálnych sieťach.

“Doposiaľ sme žiadne podnety od obyvateľov nedostali. Neevidujeme ani žiadne škody na infraštruktúre,” skonštatovala pre TASR hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková. Problémy neevidujú ani v Brezne a blízkom okolí. “Nezistili sme a neboli nám hlásené žiadne škody na majetku či infraštruktúre súvisiace so zemetrasením,” poznamenala referentka na úseku masmediálnej komunikácie mesta Ivana Malčeková. Hovorca SSD Miroslav Gejdoš pre TASR uviedol, že v súvislosti so zemetrasením na strednom Slovensku na distribučnej sústave nezaznamenali nič mimoriadne.

 

Mimoriadnu situáciu vyhlásili v troch obciach

Mimoriadne situácie z dôvodu poškodenia domov počas zemetrasenia vyhlásili v troch obciach. Ide o Holčíkovce a Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou a Kolbovce v okrese Stropkov. Zemetrasenie tam poškodilo vedenia, rozvody, popretrhávalo plynové a vodovodné prípojky k rodinným domom či poškodilo obydlia. V oblasti hlásia aj výpadky elektrickej energie. Výška škôd nie je zatiaľ vyčíslená. Obidve jadrové elektrárne na území Slovenska sú v poriadku a fungujú v bežnom režime. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

“V uvedených obciach išlo o škody ako poškodenie vedení, rozvodov, popretrhávané plynové a vodovodné prípojky k rodinným domom, poškodenie obydlí rôznej závažnosti od popraskaných omietok po narušenie statiky,” priblížil rezort. Obidve jadrové elektrárne na území Slovenska sú v poriadku a fungujú v bežnom režime.

Zemetrasenie, ktoré v pondelok (9. 10.) večer zasiahlo východ Slovenska, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Otrasy bolo cítiť na viacerých miestach v Prešovskom a Košickom kraji. Zasahovali viaceré zložky rezortu vnútra – hasiči, policajti, sekcia krízového riadenia MV SR, odbory krízového riadenia okresných úradov a koordinačných stredísk integrovaného záchranného systému, ktoré evidujú zvýšený počet volaní na číslo tiesňového volania 112. V Prešovskom kraji evidujú sedem výjazdov hasičov.

Reklama

 

Mimoriadna situácia vo vranovskom okrese

V okrese Vranov nad Topľou vyhlásili po zemetrasení mimoriadnu situáciu. Platí v celom okrese. Pre TASR to potvrdil prednosta okresného úradu Róbert Čalfa.

“Najhoršia situácia je v obci Ďapalovce. Čakáme na statikov, ktorí by mohli bližšie poskytnúť informácie obyvateľstvu, či poškodené domy budú ďalej užívaniaschopné,” uviedol. Ako dodal, v obci Girovce podľa vyjadrenia starostky popadali všetky komíny. “Poškodené sú budovy aj v Holčíkovciach a v obci Giglovce,” doplnil Čalfa.

Prednosta Okresného úradu v Prešove Peter Harvan, ktorý sa zúčastnil na utorkovom zasadnutí krízového štábu, priblížil, že v obci Girovce je jeden dom neobývateľný, poškodený je i kostol, ktorý je momentálne nepoužívateľný. “V Holčíkovciach je mimoriadna situácia, je tam poškodený kostol, škôlka, škola a niekoľko rodinných domov. V Ďapalovciach je takmer každý dom poškodený, štyri značne a je do nich zakázaný vstup pre majiteľov,” uviedol Harvan.

Ako podotkol, okolité obce boli požiadané, aby spísali škody. “Do dotknutých obcí idú odborníci z Ústavu vied o Zemi Slovenskej akadémie vied. Chcú absolvovať stretnutie s dotknutými obcami a inštalovať zariadenia na meranie zemetrasenia,” skonštatoval prednosta.

 

Vyhlásili mimoriadnu situáciu v celom Prešovskom kraji

Mimoriadnu situáciu pre pondelkové (9. 10.) večerné zemetrasenie vyhlásili na celom území Prešovského kraja. TASR o tom informovali z ministerstva vnútra s tým, že škody sú evidované najmä v obciach Nižná Sitnica, Ďapalovce, Holčíkovce, Kolbovce a Girovce. Najvážnejšia situácia je v Ďapalovciach v okrese Vranov nad Topľou.

Reklama

Rezort neeviduje následky na životoch a zdraví. Hlásené sú však poškodenia budov a obydlí rôznej závažnosti, a to z viacerých obcí, najmä z okresov Vranov nad Topľou, Humenné a Stropkov. “Sekcia krízového riadenia Ministerstva vnútra SR a okresné úrady aktuálne koordinujú vykonanie prieskumu dotknutých nehnuteľností statikmi, ktorí zhodnotia bezpečnosť ich využívania,” informovalo ministerstvo.

V rámci škôd eviduje poškodenie vedení, rozvodov, popretrhávané plynové a vodovodné prípojky k rodinným domom, popraskané omietky a narušenú statiku. “Výška škôd nie je zatiaľ vyčíslená. Najvážnejšia situácia je v obci Ďapalovce, kde pre poškodenie rodinných domov bolo evakuovaných viac ako 40 ľudí,” vyhlásili z ministerstva.

Zemetrasenie, ktoré v pondelok večer zasiahlo východné Slovensko, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou.

 

Prečítajte si tiež

Chronológia zemetrasení na Slovensku od roku 2010

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:40

Najvyšší súd v Rwande v utorok zamietol odvolanie predstaviteľa opozície, ktorý sa domáhal zrušenia svojich viac ako desať rokov starých odsúdení. Bernard Ntaganda (55) tak nemôže kandidovať v júlových voľbách proti úradujúcemu prezidentovi Paulovi Kegamemu.

07:22

Americké ministerstvo spravodlivosti v utorok rozhodlo, že spoločnosť Boeing môže byť stíhaná v súvislosti s dvoma veľkými haváriami svojich lietadiel 737 MAX z rokov 2028 a 2019, pri ktorých zahynulo dovedna 346 ľudí. 

07:21

Turecký prezident sa po varovaní pred hroziacim štátnym prevratom mimoriadne stretol so šéfmi spravodajských služieb a ministerstva spravodlivosti.

Podľa Türkiye varovanie prišlo po vysokopostavených prepusteniach policajných dôstojníkov, ktorí môžu byť napojení na zločineckú organizáciu Ayhan Bora Kaplan.

06:30

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena údajne kľúčovým zákonodarcom oznámila, že Izraelu plánuje poslať nový balík zbraní a munície v hodnote viac než miliardy dolárov. Agentúre AP to v utorok večer miestneho času povedali traja nemenovaní poradcovia členov Kongresu.

06:16

Rada EÚ sa v utorok rozhodla rozšíriť sankcie uvalené na Irán za jeho vojenskú pomoc ruských silám bojujúcim na Ukrajine, ako aj ozbrojeným skupinám na Blízkom východe a v oblasti Červeného mora. Novými sankciami chce postihovať už nie len dronový, ale aj raketový program tejto krajiny.

05:35

Francúzska Štátna rada odmietla v utorok nároky na dielo Mona Lisa, ktoré si robilo neznáme združenie tvrdiace, že zastupuje dedičov autora obrazu, renesančného maliara Leonarda da Vinciho. Údajní reštituenti sa na justíciu obrátili, pretože rozhodnutie francúzskeho kráľa Františka I. “privlastniť si” toto majstrovské dielo považujú za nezákonné.

05:14

Maďarsko neakceptuje nanucovanie kvót na prijímanie migrantov a spolu s ďalšími krajinami nevykoná opatrenia migračného paktu. Podľa agentúry MTI to uviedol v utorok v Bruseli maďarským novinárom minister financií Mihály Varga v reakcii na schválenie nového paktu Európskej únie o migrácii a azyle.

“Je obzvlášť škodlivé a nerozumné, že na základe ustanovení nového azylového balíka EÚ musí byť sankcia 20.000 eur za migranta v prípade krajín, ktoré nie sú ochotné akceptovať povinnú kvótu na prijímanie migrantov na svoje územie,” povedal Varga.

04:13

Írsko plánuje zvýšiť vekovú hranicu na kúpu tabaku z 18 na 21 rokov. Vláda návrh zákona oznámila v utorok. Írsko tak bude mať najvyššiu vekovú hranicu na kúpu tabaku v Európskej únii (EÚ).

03:12

Nemecký kancelár Olaf Scholz nepodporuje myšlienku znovuzavedenia brannej povinnosti podľa vzoru Švédska. Povedal to počas utorkovej návštevy Štokholmu.

Švédsko obnovilo brannú povinnosť ešte v roku 2017. Na výcvik sú však po vyplnení dotazníka pozvaní len niektorí muži a ženy v odvodovom veku. Vybraná skupina potom dostane ponuky na zamestnanie v armáde.

Včera 20:20

Česko vo finálnom hlasovaní migračný pakt EÚ nepodporilo, lebo ho Európsky parlament zmäkčil. Preto je ČR v skupine asi 15 štátov, ktoré chcú prísť za Európskou komisiou s ďalšími návrhmi. V reakcii na prijatie nových migračných pravidiel to na stanici ČT24 v utorok povedal český premiér Petr Fiala.

Včera 20:19

Osem ľudí zahynulo a približne 40 sa zranilo v utorok pri zrážke autobusu s veľkým osobným autom pri meste Orlando v americkom štáte Florida. Autobus prevážal 53 farmárov.

Florida autobus nehoda obete
Záchranári zasahujú na mieste nehody autobusu pri meste Orlando v americkom štáte Florida 14. mája 2024
Včera 20:14

Každý, kto sa snaží poprieť genocídu v Srebrenici z roku 1999, nemá v Európe miesto, vyhlásil v utorok hovorca Európskej komisie Peter Stano.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke účastníci sa zúčastňujú na skákacom fitness počas Seoul Heath Show na Seoul Plaza v Soule, Južná Kórea

Autor: AP/Ahn Young-joon

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Marek Brna

Milan Šupa

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali