Francúzsky parlament zrušil kategóriu “matka a otec” na úradných listinách. Chceme dopadnúť ako mamuty?

❚❚

Paríž 18. februára 2019 (HSP/Foto: Facebook)

 

V posledných rokoch sa vyskytli pomerne čudné tendencie. Časť politikov chce byť demokratickejšia, ako demokrati samotní, druhí chcú byť liberálnejší, ako liberáli, tretí  pápežskejší, ako pápež samotný atď. Samé novinky, pokusy, experimenty. Najčudnejším a najviac prejavujúcim úpadok spoločnosti je asi pokus experimentovať s tradičnou rodinou

Ilustračné foto

Dnes už tých druhov rodín vymysleli nespočetné množstvo. Pomaly za rodinu budú považovať hociktorý spolok, spolunažívanie hocikoho s hocikým – ba aj s hocičím…

.

Najprv tu vznikli registrované partnerstva pre ľudí rovnakého pohlavia. Keďže tých „genderových skupín“ je viac, pomaly pre každú pripravujú aj svoj druh „rodiny“.

Niektorí občania v tomto „pokrokovom hnutí“ išli ďalej a dnes nás už málo prekvapujú správy v médiách, že niekto sa oženil s mačkou, nejaká dáma sa vydala za psa a ďalšia sa sobášila s obľúbenou sochou.

.

Sloboda, demokracia a liberalizmus prerážajú všetky hranice. Onedlho sa nikto z nás nebude čudovať, že „pokroková“ dáma sa vydá za kuchynskú umývačku riadu, progresívny muž si vezme motorovú pílu a nejaký genderový pár sa ožení s ďalším párom – napríklad, čižiem alebo lyží…

A aby sa klasickú tradičnú rodinu podarilo pochovať navždy, nadobro a naveky, z ľudskej pamäti a z úradných listín treba vymazať všetky stopy, ktoré by našim potomkom náhodou pripomínali, že voľakedy existovala akási tradičná rodina. Napríklad, navždy vygumovať staromódne pojmy, ako je „otec“ a „matka“. Potom príslušníkov „modernej rodiny“ môžete nazvať ako len chcete, napríklad rodič číslo jedna a rodič číslo dva.

Vlastne ani to nie je dobrý nápad, pretože tým urazíte značnú časť členov rôznych genderových spolkov /nie rodín/, pretože akurát rodičmi byť ani nemôžu a nemôžu porodiť detí. Tak nech budú len číslo jedna a číslo dva. To bude rodina! A aby nikoho v budúcnosti ani nenapadlo spomenúť na tradičnú rodinu, treba vygumovať tie nebezpečné, neliberálne a nedemokratické pojmy, ako sú „otec“ a „matka“. A už sa to aj začalo…

Francúzi sa rozhodli, že v tejto veci predbehnú obyvateľov celej planéty a budú liberálnejší a gendernejší, ako tí najliberálnejší genderi alebo najgendernejší liberáli – a „zrušili otca a matku.“ Povedali – urobili.

Francúzsky parlament odklepol návrh zákona, že odteraz sa na úradných listinách také zbytočné pojmy, ako „matka“ a „otec“ spomínať nebudú. Veď aj načo? Zbohom, tradičná rodina, zbohom, aj jej členovia – otec a matka. Vítajte, číslo jedna a číslo dva. Zostalo ešte vygumovať z úradných listín slovo „rodina“ a dielo bude dokonané.

.

Tento pokrokový krok parížskych poslancov si všimol aj český poslanec Tomio Okamura. Na svojej facebookovej stránke s pohoršením reagoval na túto iniciatívu: „Francúzsky parlament zrušil kategóriu matka a otec na úradných listinách. Nejde o nič iné, než o postupnú likvidáciu rodiny ako základnej spoločenskej hodnoty. Neomarxistickí pokrokári sa tým už ani netaja. Postupne budujú systém absolútnej kontroly a regulácie spojený s postupnou genocídou európskych národov. Chystajú pre nás spoločnú kategóriu ,,otroci,“ predpokladá politik.

„Výraz otec a matka bude odteraz vo Francúzsku považovaný v úradnom styku za prejav extrémizmu. Podoba totality budovanej v EÚ bude strašnejšia, než totalita, ktorú poznáme z dôb vlády starých marxistických súdruhov. V máji je potrebný každý hlas vo voľbách do európskeho parlamentu. Musíme dát dokopy s partnerskými európskymi vlasteneckými stranami blokačnú silu a zastaviť budovanie totalitnej neomarxistickej Európy,“ zdôrazňuje český poslanec Okamura.

Moderní experimentátori s rodinou budú aj naďalej vymýšľať novinky, ako zlikvidovať tradičný zväzok muža a ženy, ktorý existuje tisícročia. Demokracia je demokracia, liberalizmus je liberalizmus, ale už to poriadne preháňajú.

Prirodzene títo „pokrokoví genderisti“ sa môžu odvolávať, že pred mnohými tisícročiami naši menej liberálni predkovia nežili v tradičných rodinách, ale predsa mali potomkov. Nuž, ale hocijako: bez otcov a matiek  predsa nemohli mať deti. Ľudstvo by už dávno vyhynulo ešte skôr ako mamuty.

Vytvára sa neprirodzená situácia /presne, ako v politike/: malá menšina riadi drvivú väčšinu, pričom istá časť tej drvivej väčšiny zúfalo tlačí zostatok svojej väčšiny do otroctva tej menšine.

.

Keď už „pokrokovci“ hovoria o tolerancii, demokracii, liberalizme… Nech si „genderisti“ a ich priatelia majú svoje „rodiny“ podľa svojho vkusu: homosexuálne, živočíšne, predmetové /hoci s pianom, autom či hrabľami/, ale nech láskavo dovolia tej drvivej väčšine mať normálne tradičné manželstva, ktoré sú, mimochodom, aj užitočné – bez rodiny, bez otca a matky ľudia dopadnú presne, ako mamuty – aj keď z iných dôvodov.

Eugen Rusnák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali