Fico: “Odporúčam holandskej europoslankyni in’t Veldovej, aby si dala doma jointa a neotravovala vzduch na Slovensku”

Fico: “Odporúčam holandskej europoslankyni in’t Veldovej, aby si dala doma jointa a neotravovala vzduch na Slovensku”

Bratislava 23. septembra 2021 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian, TASR/AP)

 

Poslankyňa Európskeho parlamentu Sophie in’t Veld v súčasnosti vedie delegáciu skupiny europoslancov na Slovensku, ktorá monitoruje situáciu ohľadom fungovania právneho štátu. Ohľadom tejto témy včera holandská poslankyňa usporiadala tlačovú konferenciu, na ktorú veľmi štipľavo zareagoval líder Smeru-SD Robert Fico.

Na snímke Robert Fico a Sophie in ‘t Veldová

Práve Fico nedávno vyzval európske inštitúcie, aby sa zaoberali krivením právneho štátu na Slovensku v súvislosti s manipulovaním vyšetrovaní, na ktoré upozornila aj SIS.

Reklama

Na Slovensku v týchto dňoch kvôli otázkam právneho štátu pôsobí skupina europoslancov, no tí príliš nereflektovali témy a kauzy, o ktorých už týždne hovorí slovenská opozícia na čele s Robertom Ficom.

Fico v reakcii na poslankyňu EP Sophie in’t Veld na sociálnej sieti uviedol, že odporúča tejto holandskej europoslankyni, aby si “dala doma jointa a neotravovala vzduch na Slovensku”. “Lebo ho prišla len otravovať…” Tvrdí bývalý premiér.

Reklama

Fico skonštatoval, že má na tie “holandské fešandy” z Európskeho parlamentu šťastie. “Najskôr mi jedna ako premiérovi, po tom, čo som informoval EP o zmenách Zákonníka práce a raste minimálnej mzdy z dielne Smer-SD verejne povedala, že mi bude veriť moju ľavicovú orientáciu len vtedy, keď sa v Bratislave postavím na čelo sprievodu homosexuálov a transsexuálov.”

“De gustibus non est disputandum. Proti gustu žiadny dišputát, ale fajnšmekrom na cigánskych transsexuálov je náš primus inter pares B. Kollár.” Komentoval ďalej ostro Robert Fico.

Uviedol tiež, že “druhú holandskú fešandu” z EP ako premiér slušne a milo prijal po vražde novinára Kuciaka. “Odmenila sa mi tak, že krátko na to vyhlásila, že mám skončiť v politike. To ako keby nejaká poslankyňa EP zo Slovenska išla do Holandska a tam by žiadala politický koniec premiéra. Títo ľudia sú úplne mimo,” myslí si.

“A dnes ju tu máme opäť na Slovensku a mudruje o našej krajine, hoci netuší, čo sa deje. Vraj vidí posuny. No áno, dnes sa už zatvárajú na základe vymyslených trestných stíhaní a skorumpovaných udavačov nevinní ľudia a niektorí za záhadných okolností zomierajú vo väzbe. To sa naozaj za mojej éry nedialo, takže pripusťme výraz „posun“.”

Europoslankyňu Sophie in’t Veld podľa Fica na Slovensku zaujímalo všetko, len nie to podstatné. “Je to smiešne, čo títo ľudkovia z EP vystrájajú, keďže sa zjavne nudia a potrebujú nejaké „vzrúšo“. Odporúčam jej, aby si v Holandsku dala jointa a hľadala „vzrúšo“ u seba doma a neotravovala vzduch na Slovensku,” zopakoval v statuse na Facebooku Robert Fico.

Reklama

Na rázne slová šéfa Smeru-SD zakrátko na sociálnej sieti reagovali poslanci zo SaS Ján Benčík a Ondrej Dostál. Benčík uviedol, že tak ako Fico sa správa “niekto veľmi nervózny”. “A z čižiem zašpinených od hnoja mu trčí slama.”

Ondrej Dostál dodal:  “Tak je fakt, že ten trápny bruselský sociálny demokrat Pellegrini na autentického slovenského sociálneho demokrata Fica ešte stále nedorástol, nech sa snaží, koľko chce, do psej matere…”

 

Blanár: “Zbytočne sa vláda schová za europoslancov”

Podpredseda parlamentu a strany Smer-SD Juraj Blanár uviedol, že neočakával, že skupina europoslancov, ktorá je v súčasnosti na návšteve Slovenska, budú objektívni. “Siedmi poslanci EP prišli na Slovensko, aby sa informovali o fungovaní právneho systému na Slovensku. A čo sme sa dozvedeli od zahraničných poslancov, ktorí sa stretli len s premiérom Hegerom, s jeho policajným prezidentom, s vybranými neziskovkami a médiámi? Názor opozície, nezávislých odborníkov, ale aj ľudí postihnutých svojvôľou Matovičovej koalície ich v záujem „objektivity“ samozrejme nezaujímal. Keď prišli na Slovensko v roku 2018 za našej vlády, tak opozícia bola prvá, s ktorou sa stretli,” pripomína.

Dodal, že podľa Sophie in ‘t Veldovej z Monitorovacej skupiny pre demokraciu, právny štát a základné práva zriadenej v rámci Výboru EP pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci sa spravodlivosť na Slovensku zlepšuje a všetko je čoraz lepšie. “Dokonca vyjadrila plnú podporu novému policajnému prezidentovi, ktorý v podstate neurobil ešte nič. Ani nestihol nič pokaziť, tak ako jeho nadriadený minister vnútra Mikulec, ktorý na ministerskej stoličke nikdy ani nemal sedieť.”

Reklama

Juraj Blanár hovorí, že s nemým úžasom sledoval jej tlačovú konferenciu, kde keď dostala otázku, kedy bude hotová správa z ich návštevy Slovenska, tak vlastne priznala, že ešte nevie, akú formu a čo bude výstupom ich návštevy. “Neviem sa zbaviť dojmu, že buď tú správu mali napísanú už dávno vopred alebo sa musia poradiť s niekým, aby dostatočne neobjektívne a účelovo chválila súčasnú vládnu moc.”

“No ľudia na Slovensku majú s touto koalíciou svoje skúsenosti, zbytočne sa bude schovávať za europoslancov. Avšak práve na základe takýchto neobjektívnych aktivít sa nemožno čudovať, že ľudia strácajú dôveru voči inštitúciám, spoločnosti i sebe navzájom…”

 

 

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:10

Desiatky obdivovateľov Benita Mussoliniho sa v nedeľu zišli v rodisku tohto talianskeho fašistického diktátora, aby sa zúčastnili na zhromaždení pri príležitosti 79. výročia jeho popravy. Podobné akcie sprevádzané skandovaním hesiel a “hajlovaním” sa konali aj v niekoľkých ďalších mestách na severe Talianska.

17:09

Talianska premiérka Giorgia Meloniová bude kandidovať v júnových voľbách do Európskeho parlamentu. Rozhodnutie oznámila na nedeľňajšom straníckom podujatí v meste Pescara.

17:08

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas v pondelok pricestuje do Egypta, kde sa vyjadrí aj k najnovšiemu izraelskému protinávrhu o prímerí v Pásme Gazy. S odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa hnutia o tom v nedeľu informovala agentúra AFP.

17:04

Francúzsky minister zahraničných vecí Stéphane Séjourné pricestoval v nedeľu do Libanonu. Jeho návšteva v Bejrúte je súčasťou diplomatických pokusov o zmiernenie konfliktu na libanonsko-izraelskej hranici.

15:15

Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok. A sľúbili “nekonečné” právne problémy a odvetné opatrenia. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová na sociálnej sieti Telegram uviedla, že Rusko nikdy neodstúpi územia zabrané na Ukrajine výmenou za vrátenie zmrazených aktív.

14:54

Slovenskí strelci nepostúpili do finále skeetu v rámci olympijskej kvalifikácie brokárov v Dauhe. Najlepšie umiestnenie dosiahla medzi ženami Monika Štibravá, ktorá s nástrelom 118 bodov obsadila 14. miesto. Do finále postúpilo šesť najlepších strelkýň z kvalifikácie.

14:53

Ministerstvo financií (MF) SR uvažuje nad možnosťou vydávať štátne dlhopisy, ktoré by si mohli kúpiť priamo bežní ľudia. Ich úročenie by bolo zaujímavejšie ako na účtoch v bankách, zároveň by bolo výhodnejšie aj pre štát oproti predaju na finančných trhoch. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to konštatoval šéf rezortu financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

14:52

Nemecká spolková ministerka pre školstvo a výskum Bettina Starková-Watzingerová na margo nedávnych zadržaní apeluje na univerzity, aby dôkladne preverili spoločné projekty s Čínou. “Zatknutie troch Nemcov pre podozrenie zo špionáže opäť jasne ukazuje, že v našich vzťahoch s Čínou nesmieme byť naivní,” uviedla politička pre nemecký magazín Wirtschaftswoche.

14:45

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že jeho sily prevzali kontrolu nad ukrajinskou dedinou Novobachmutivka, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov severne od dobytej Avdijivky v Doneckej oblasti.

14:44

Viac než 2000 ľudí sa nemecké úrady rozhodli evakuovať na severe krajiny po objavení zrejme nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny.

14:39

Ruské drony v noci na nedeľu udreli na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, čo spôsobilo vážne poškodenie na miestnom hoteli a na energetickej infraštruktúre. Informoval o tom gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali