Čínske vedenie mobilizuje Číňanov k nenávisti voči cudzincom, nazýva ich odpadkami a rasistické obrázky, vysiela na veľkoplošných obrazovkách v mestách

Čínske vedenie mobilizuje Číňanov k nenávisti voči cudzincom, nazýva ich odpadkami a rasistické obrázky, vysiela na veľkoplošných obrazovkách v mestách

Peking 21. apríla 2020 (HSP/Foto:Screenshot:YouTube)

 

Na aktuálnu situáciu v Čine sa môžeme pozrieť očami človeka, ktorý tam žije už 14 rokov. Juhoafričan vo svojom videoblogu odhalil šokujúce skutočnosti, ktoré vám vo väčšine médií neukážu

Veľkoplošná obrazovka ukazuje, že cudzinci patria za mreže

Čínsky režim, ktorý sa len málo líši od toho severokórejskeho už tuší, že problémy ktoré prídu potom, čo spôsobil celosvetovú pandémiu nemusí ustáť. Jedine tak sa dá vysvetliť krok ku ktorému sa podujal, keď mobilizuje Číňanov k nenávisti voči cudzincom a presviedča ich, že sa cudzinci spikli proti Číne, ktorá zachránila svet. Cudzincov nazýva odpadkami a nosičmi chorôb. Rasistické obrázky, vysiela na veľkoplošných obrazovkách v mestách. Na budovách visia nápisy „gratulujeme šíreniu vírusu v Amerike, nech trvá čo najdlhšie aj v Japonsku“.  Na vstupoch do budov, obchodov a hotelov visia cedule, „cudzincom vstup zakázaný“. Situácia prekonáva aj Hitlerovské Nemecko z 30. rokov.

Reklama

Čínske vedenie vás kompletne oblbuje, hovorí Juhoafričan, ktorý žije v Číne už roky a má aj čínsku manželku. Veríte tomu, že Čína má vírus pod kontrolou? Alebo vzývate Čínu, lebo si myslíte, že má návod, ako sa vysporiadať s pandémiou? Ste upokojení príbehmi, ako Čína dodáva medicínske pomôcky do vašej krajiny?

Dajte si dole klapky z očí a pozrite sa zblízka na situáciu, keď vás Čína úspešne presvedčila, že je lídrom v boji proti pandémii, ktorá sa v skutočnosti rozšírila vďaka utajovaniu a nekompetentnosti  čínskej vlády.

Reklama

Cynicky presvedčili Číňanov, aby za pandémiu obviňovali zahraničie, čo vedie k trápnym rasistickým incidentom proti cudzincom v Číne. Štátom sponzorovaná a štátom prikázaná diskriminácia proti cudzincom je všadeprítomná, nehľadiac na to, či majú lekárske potvrdenie, že nie sú nakazení.

V Pekingu odmietli vpustiť cudzinca na úrazovú chirurgiu so svojim dieťaťom, mohlo tam ísť len so svojou čínskou matkou, čo z hľadiska prevencie nákazy nemá žiadnu logiku, keďže žijú v spoločnej domácnosti. No čo ak by ošetrenie, potreboval on?

Ďalší cudzinci žijúci v Číne sú konfrontovaní s Číňanmi, ktorí na nich vykrikujú, že sú americkým alebo zahraničným vírusom. Na vnútroštátnej linke zase Číňania požadovali, aby bol cudzinec vykázany z lietadla. Keďže mal zdravotný certifikát, že nie je nakazený, nakoniec ho presadili na koniec lietadla a až potom odleteli. Skúsme si predstaviť, že by sme sa my správali takto k Číňanom. Takéto veci sa však v Číne dejú v kuse.

Policajnú návštevu dostal aj cudzinec, ktorý poctivo dodržoval karanténnu a mal aj certifikát že nemá vírus. Sedem ľudí v protichemických oblekoch mu prišlo urobiť test, zatiaľ čo čínski susedia pobehovali naokolo. Nikoho iného v budove netestovali, len jeho lebo bol cudzinec.

V meste Guang Zhou boli cudzinci nasilu vysťahovaní z bytu a z hotela na ulicu, obkolesení čínskou políciou a mali 24 hodin na opustenie krajiny. Je to úplne smiešne, môj priateľ, ktorý má čínsku manželku bol vyvedený zo svojho vlastného bytu a musel opustiť Čínu, zatiaľ čo jeho čínska žena mohla ostať v byte.

Reklama

Táto diskriminácia podobajúca sa na hitlerovské Nemecko je živená online správami, kde nazývajú cudzincov odpadkami a nosičmi chorôb. Rasistické obrázky a patetická primitívna čínska propaganda priživuje tieto veľmi zlé kroky čínskej vlády a čínskej spoločnosti proti cudzincom a každému, kto nie je Číňan.

No prejdime na tzv. medicínsku pomoc západným krajinám na začiatku pandémie, keď čínska vláda tvrdo potláčala akékoľvek informácie o novom víruse. Keď to prepuklo, uvedomili si, že vina je na ich rukách a tak otočili a zamkli Wu-chan a nedovolili žiadny pohyb do mesta a z neho. Až do 23. januára nariadili extrémne prísnu karanténu a nikto nesmel cestovať do ani z Wu-chanu okrem medzinárodných letov!

Srdečne gratulujeme šíreniu vírusu v Amerike a v Japonsku

Nestarali sa, že vírus môže byť zavlečený do vašej krajiny, starali sa len o to, aby sa nešíril v rámci Číny. V tom istom čase Čína zakázala export rúšok a zdravotníckych pomôcok. Čo dávalo zmysel, boli uprostred krízy, ale je nonsens, aby zahraničné spoločnosti ako 3M a ďalšie, ktoré majú fabriky v Číne na výrobu rúšok, dostali zákaz vyvážať svoje produkty. Takže všetok ten tovar bol zadržaný pre Číňanov. V tom istom čase všetky čínske spoločnosti v zahraničí dostali príkaz nakupovať zdravotné pomôcky a poslať ich do Číny.

(Zo Slovenska takto odletelo lietadlo plné zdravotníckych pomôcok za zhruba tri milióny eur. „Narýchlo sme ich nakúpili od Nemecka až po Bielorusko,“ uviedol biznismen Eduard Šebo. O tejto podivnej charite informovala TASR. Po prepuknutí pandémie, sme ich potom mali kriticky nedostatok.)

V priebehu januára až marca bolo takto do Číny dovezených 2 miliardy rúšok a nespočet ďalšieho medicínskeho tovaru, zanechajúc prázdne sklady pre vás a vaše rodiny.

Reklama

Čína ďalej zahmlievala skutočné nebezpečenstvo krízy a nútila svojich poskokov vo WHO kritizovať každú krajinu, ktorá navrhovala zákaz cestovania do Číny. WHO ešte 2. marca  vyhlásila, že stigma okolo vírusu je viac smrteľná ako samotný vírus. Stotisíc mŕtvych po celom svete je menej smrteľné ako nazvať vírus čínskym?

Čína vie ako oklamať západ, vedia ako oklamať západné mainstreamové médiá. Čínske štátne médiá prinášajú rasistické útoky proti Číňanom v zahraničí, aby odvrátili skutočnú rasistickú politiku ktorú praktizujú proti cudzincom. Neustále citujú WHO, keď sa ich niekto opýta na nezvládnutie pandémie. Infiltrovali nie len veľké organizácie ako WHO a ovplyvňujú ich aby konali v ich prospech, ale ovplyvňujú aj mainstreamové médiá, čo je ich cieľ.

Návod ako zaobchádzať s cudzincom

Takže teraz, keď Čína posiela späť rúška, ktoré pred tým ulúpila zahraničným spoločnostiam a vykúpila z celého sveta, máme ju chváliť? Čo Taliansko, ktoré dodalo tony rúšok a teraz náhle musí kupovať rúška späť z Číny? A čo chybná kvalita medicínskeho materiálu, ktorý teraz Čína dodáva?

(Na Slovensku máme tiež aktívnych „ďakovačov“ Číne, ktorí vypisujú oslavné statusy ako nás Čína zachránila a  ako v núdzi poznáš priateľa, čo v svetle týchto skutočnosti pôsobí neuveriteľne naivne.)

Je načase vidieť veci tak, ako sú. Toto je len špička ľadovca. Čína nemá epidémiu pod kontrolou. Mám tu v Číne množstvo ľudí, ktorí mi hovoria, že to čo vidia a to čo médiá hovoria, sú dve úplne rozdielne veci.

To je to, v čom je čínska vláda dobrá, – chladná tvár. Vzhľad je dôležitejší ako podstata a cesta akou to dosahujú je cez utrácanie nesmierneho množstva peňazí a zdrojov na soft power. Pre Čínu a jej vládu je najvyššou prioritou urobiť  dojem na zvyšok sveta. A ak len na minútu budete vnímať  Čínu v pozitívnom svetle v čase devastácie ktorú spôsobili,  znamená to, že ich manipulatívne spôsoby na vás fungujú.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:21

Škótska vláda vo štvrtok oznámila, že sa vzdala svojho cieľa znížiť emisie skleníkových plynov o 75 percent do roku 2030. Urobila tak po tom, čo ho poradný orgán britskej vlády — Výbor pre klimatickú zmenu (CCC) — nedávno označil za nedosiahnuteľný.

08:11

Fínska pravicová vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl.

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

07:54

Bojovníci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) vo štvrtok zabili 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl pri dvoch útokoch v Damaskom ovládaných oblastiach tejto vojnou zmietanej krajiny.

07:28

Argentína predložila vyhlásenie o úmysle vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) ako globálny partner, oznámil vo štvrtok argentínsky minister obrany Luis Petri na sociálnej sieti X.

NATO
Na archívnej snímke vlajky členských krajín NATO vejú pred sídlom Aliancie v Bruseli
07:18

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; niekoľko dní pred tým, ako budú americkí zákonodarcovia hlasovať o dlho odkladanom balíku pomoci vo výške 61 miliárd dolárov.

07:06

Situácia na ukrajinskom fronte je kritická a nasledujúce týždne môžu rozhodnúť o osude vojny, vyhlásil vo štvrtok po skončení summitu EÚ v Bruseli poľský premiér Donald Tusk.

Závery summitu podľa poľského premiéra obsahujú zmienku o záväzku Európskej únie dodať Ukrajine čo najskôr prostriedky protivzdušnej obrany.

07:00

Poľskí poľnohospodári bránia ukrajinským kamiónom v odchode z Poľska blokádou viacerých hraničných priechodov. Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

06:44

Politické strany v Chorvátsku sa vo štvrtok snažili zostaviť vládnu koalíciu po tom, čo najviac parlamentných kresiel v stredajších voľbách získala vládnuca konzervatívna strana Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča. Strana HDZ však nezískala parlamentnú väčšinu.

06:35

Tisícky bosnianskych Srbov protestovali vo štvrtok v meste Banja Luka proti potenciálnej rezolúcii OSN, ktorou by sa 11. júl vyhlásil za medzinárodný deň pamiatky obetí genocídy v Srebrenici.

06:30

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán, ide o odvetu za jeho víkendový útok, informovali americké médiá.

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali