Cesta k tretej svetovej vojne?

Cesta k tretej svetovej vojne?

Kyjev 7. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Lewis Joly)

 

Každým dňom vidíme nové a nové pokusy eskalovať vojnu na Ukrajine a snahy zatiahnuť nás do nej oficiálne. To, že sme darovali Ukrajine našu takmer kompletnú vojenskú výzbroj a výstroj a že ju finančne dotujeme, tak ako ostatné štáty EU, tak to očividne nie je pre našich bábkovodičov dosť. Zdá sa, že sa už žiada aj naša krv

Robert Fico
Na snímke slovenský premiér Robert Fico (vpravo) a francúzsky prezident Emmanuel Macron

Naposledy, keď Róbert Fico odhalil pred odchodom na summit do Paríža plány na vyslanie západných vojsk na Ukrajinu, spustili „naše“ médiá a opozícia hysterický krik o tom, že klame, keď pravda vyšla najavo, žiadneho ospravedlnenia sa nedočkal. Opozícia hovorí, že nikto od nás vyslanie vojsk nechce. Ale kto im verí. Stačí si spomenúť ako pred časom bývalý minister Naď s kamennou tvárou presviedčal národ, že žiadne naše protilietadlové systémy na Ukrajinu nepôjdu. Tie už boli v tom čase na ceste mimo Slovenska. A ak vojsko vyšlú ostatní a vyvolajú ozbrojený stret s Ruskou federáciou? To si niekto myslí, že sa nás to nedotkne? Americké vojská na Slovensku môžu vďaka zmluve DCA robiť v podstate čokoľvek, a keď budú na naše územie v odplate prilietať ruské rakety, ako ich zastavíme a čím?

Reklama

Západné elity každým dňom posúvajú tzv. červené čiary a zvyšujú stávky na vypuknutie III. sv. vojny. Naša „zdieľaná“ suverenita v rámci EU a NATO nám dáva len malé manévrovacie možnosti. Sedíme vo vlaku, ktorý vedie šialený strojvodca smerom k slepej koľaji a zvyšuje pritom rýchlosť. Prezident Macron vymenoval 5 oblastí, kde by mali sily európskych štátov pôsobiť a český prezident Pavel mu s nadšením prikyvoval:
– Odmínovanie
– Nebojové sily krajín NATO na hranici s Bieloruskom
– Ochrana Moldavska
– Priemyslová výroba NATO na Ukrajine
– Kybernetická podpora

Každý z týchto bodov predstavuje ďalší príznak šialenstva na západe. Kde chcete odmínovať, keď míny sú na hranici dotyku ukrajinských a ruských síl a každý pokus povedie k ruskej paľbe na odmínovancie prostriedky. Čo chcete robiť na Bieloruských hraniciach? Chcete umožniť Ukrajine odviesť odtiaľ vojakov, ktorí strážia túto hranicu aby sa mohli zapojiť do bojov na východnej Ukrajine? A myslíte si, že ak na bieloruskej hranici bude personál NATO, že ju nikto neprekročí? Budú slúžiť ako živé štíty? Čo má NATO čo spoločné s Moldavskom? Považujete za Moldavsko aj Podnestersko, kde sú ruskí vojaci? A čo ochrana priemyselnej výroby NATO na Ukrajine? Budú tam opäť ako živé štíty a budú čakať až na vojenské opravovne dopadne prvá ruská raketa a zabije tak niekoho z oficiálneho personálu NATO a bol dôvod na vyhlásenie článku 5 zmluvy o NATO a na začiatok oficiálneho ozbrojeného konfliktu medzi Ruskom a NATO?

Reklama

Tibor Gašpar (poslanec Smeru-SSD) to v nedeľu 3. 3. 24 v relácií TA3 V politike povedal jasne: „viete k čomu malo slúžiť to bilaterálne dohadovanie sa niektorých z členských krajín o tom, že by mohli ísť do konfliktu aj fyzicky vojaci danej krajiny? No k tomu, aby sa následne pri reakcií Ruska mohol iniciovať článok 5 (zmluvy o NATO, pozn. autora). Čiže ja za tým vidím skrytú hrozbu toho, aby nás zatiahli do vojny práve týmito bilaterálnymi dohodami“ Po aktivácií uvedeného článku by NATO vstúpilo do vojny s Ruskou federáciou a nukleárna apokalypsa by bola, s najväčšou pravdepodobnosťou, len otázkou času.

Odkiaľ sa berie toto šialenstvo, ktoré nám vnucujú? Keďže o skrytej motivácií a rozhodnutiach, ktoré sa dejú v zákulisí nevieme nič, môžeme pracovať len s faktami, ktoré sú známe a očividne prítomné. Minimálne dva z nich bijú do očí: je to fanatická ideologizácia a nedostatočná personálna kvalita politikov na západe.

Ideologizácia konfliktu na Ukrajine presahuje ideologický konflikt z čias Studenej vojny. Aj vtedy sa Reagan vyjadroval o ZSSR ako o Ríši zla, avšak neboli prerušené vyjednávania a oba bloky sa snažili spolu ako tak vychádzať, aby nedošlo k atómovej apokalypse. To dnes už neplatí. Súčasný nános ideologického balastu zatienil politikom na západe jasné myslenie, v druhej strane vidia len zlo a so zlom sa, podľa nich nevyjednáva. Akoby podľahli vlastnej propagande. Akýkoľvek realizmus a zdravý rozum bol zatlačený do úzadia. Profesor Drulák hovorí jasne: „Ľudia ako Kissinger a Nixon robili kompromisy s ľuďmi, ktorí zabíjali a stálo to mnoho životov. Ale zlo, ktoré spôsobili je menšie, než zlo fanatikov ochotných obetovať všetko.“

Problémom západných elít je aj ich nedostatočná intelektuálna a ľudská výbava. Absolútne chýbajú osobnosti ako bol Helmut Kohl, či Charles de Gaulle. Ak si však niekto myslí, že korupcia, či plagiátorstvo je problém iba slovenských politikov, tak žije v hlbokom omyle. Plagiátorstvo sa nevyhlo ani Ursule von der Leyenovej (dizertačná práca). Vytunelovaný a zdevastovaný Bundeswher, ktorý zanechala je len jedna časť jej deštruktívnej činnosti. (legendárne sú jej uniformy pre tehotné tankistky). Pred dôsledkami jej činnosti ju vtedy zachránila len koaličná väčšina v parlamente, ktorej bola členom.

Čiže jasná intelektuálna a morálna nespôsobilosť pre posty, ktoré najvyšší západní politici zastávajú. Obdobné prípady ako von der Leyenová sú v celom politickom spektre západu (napr. Európsky parlament a Katargate), avšak médiá sa im z nejakého dôvodu až tak veľmi nevenujú.
No a v tomto patologickom prostredí sa snaží malé Slovensko prežiť. Nemusíme si nič nahovárať, geopolitika je pre náš malý štát rozhodujúca. Róbert Fico, bez ohľadu aké k nemu môže mať kto výhrady, si to uvedomuje a snaží sa využiť veľmi oklieštené možnosti, ktoré mu ostali. Politológ a bývalý diplomat prof. Drulák hovorí: „Orbán ani Fico nie sú revolucionári, akurát nie sú absolútne lojálni a hovoria: „My v podstate robíme skoro všetko, čo chcete, ale nechajte nám nejaký priestor.“ A progresivistická západná elita hovorí: „Nie. Musíte robiť všetko na stop percent tak, ako to robí Fiala a Pavel. To sú vzory. Alebo Čaputová. Na tie sa pozrite a podľa toho jednajte. A pokiaľ nie, tak Vás zlikvidujeme.“ Takto to funguje.“ A možno preto tu vidíme akúsi majdanizáciu našej politiky, nekonečnú kampaň opozície a jej podporu zo západu. Víťazstvo vlády, ktorá nie je až tak úplne servilná voči západu, bolo v roku 2023 asi chybou v matrixe. A chyby sa neodpúšťajú.

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:32

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu apríla tohto roka schodok na úrovni 3,2 miliardy eur. Medziročne sa tak zvýšil o 1,005 miliardy eur alebo 45,8 %. Informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo financií (MF) SR.

19:22

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR má od začiatku mája nového riaditeľa. Odchádzajúceho Jozefa Bíreša nahradil Martin Chudý, ktorý organizáciu riadil už počas úradníckej vlády. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

19:18

Parížska univerzita Sciences Po odmietla požiadavky protestujúcich študentov, aby prehodnotila svoje vzťahy s partnerskými izraelskými inštitúciami. Uviedol to vo štvrtok jej dočasný riaditeľ Jean Basseres. Niektorí študenti v reakcii na to avizovali, že na budúci týždeň začnú hladovku.

19:17

Poľská tenistka Iga Swiateková sa stala prvou finalistkou dvojhry na turnaji WTA v Madride. V semifinále v pozícii nasadenej jednotky zdolala osemnástku “pavúka” Američanku Madison Keysovú hladko 6:1, 6:3.

19:05

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere 10. rokovacieho dňa 12. schôdze venovali novele zákona o rodnom čísle. Rokovanie má pokračovať opäť v piatok (3. 5.). Na programe majú poslanci napríklad novelu zákona o sociálnom poistení z dielne poslankýň za PS. Počas dňa by poslanci nemali hlasovať, rokovať by mali do 15.00 h.

19:01

Spojené štáty vo štvrtok vyjadrili znepokojenie z návrhu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, o ktorom rokuje parlament v Gruzínsku. Kritici tvrdia, že pripomína ruskú legislatívu, ktorá sa využíva na potlačenie disentu.

18:51

Osem detí utrpelo vo štvrtok zranenia v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, keď ruské navádzané bomby zasiahli prevádzku istej firmy nachádzajúcu sa pri športovom komplexe, v ktorom deti vtedy trénovali. Oznámili to miestni predstavitelia.

18:25

Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe, vyhlásil bývalý poľský premiér Mateusz Morawiecki v rozhovore pre maďarský týždenník Mandiner. Podľa neho EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Za tieto vyjadrenia ho následne kritizovali predstavitelia poľskej vládnej koalície.

18:20

Vyšetrovacia komisia dolnej komory belgického parlamentu, ktorá bola poverená vyšetrovaním prípadov sexuálneho zneužívania v rámci katolíckej cirkvi i mimo nej, vo štvrtok jednomyseľne schválila 137 odporúčaní. Patrí medzi ne vytvorenie odborného strediska pre objasňovanie a riešenie takýchto prípadov, funkčnejší systém odškodňovania a ustanovenie pamätného dňa obetí sexuálneho zneužívania.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena kráča pod kaprovými stuhami alebo \"koinobori\", ktoré sa vznášajú na veži Tokyo Skytree v Tokiu

Autor: AP/Hiro Komae

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali