Bývalý primátor Banskej Bystrice: Luntera voliť nebudem. Skupina ľudí v jeho tíme je “deštrukčná suita”, ktorá bude škodiť kraju

Bývalý primátor Banskej Bystrice: Luntera voliť nebudem. Skupina ľudí v jeho tíme je “deštrukčná suita”, ktorá bude škodiť kraju

Banská Bystrica 26. októbra 2017 (HSP/Foto:TASR-Branislav Račko)

 

Bývalý primátor Banskej Bystrice, Ivan Saktor sa v priamom prenose v diskusii na RTVS pustil do jedného z kandidátov na post predsedu BBSK, Jána Luntera. Saktor tvrdí, že na vlastnej koži ako primátor pocítil deštrukčné konanie ľudí, ktorí sa teraz zgrupujú okolo Luntera a preto sa obáva, že by to v prípade jeho zvolenia mohlo uškodiť Banskobystrickému samosprávnemu kraju.

Na snímke Ivan Saktor

V utorok sa na RTVS 2 uskutočnila predvolebná debata do VÚC volieb v Banskobystrickom kraji. Zúčastnili sa jej viacerí kandidáti vrátane favoritov volieb Jána Luntera a Mariana Kotlebu. Paradoxne sa ale hlavná konfrontácia neodohrala medzi týmito dvoma kandidátmi. Na súčasného župana najviac útočil nezávislý kandidát Igor Kašper, čo mu Marián Kotleba viackrát opätoval. Ján Lunter pôsobil zakríknuto a nebol príliš komunikačne zdatný.

Reklama

Čo však najviac zaujalo boli až tri odstúpenia z volieb v priamom prenose. Michal Kantor (Strana zelených Slovenska) sa vzdal v prospech Igora Kašpera, Vojtech Kökény (Strana rómskej koalície) v prospech Jána Luntera a bývalý primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor sa vzdal v “prospech demokracie”.

Ivan Saktor svoje vzdanie sa kandidatúry odôvodnil takto: “Ja sa vzdávam v prospech demokracie, pretože demokracia je v tom, že príde veľa ľudí voliť a vyberie si kandidáta takéto, akého bude chcieť, pretože to je demokracia. Ja si nemôžem dovoliť dnes povedať , aby voliči, ktorí ma podporovali volili niekoho iného. Majú svoje hlasy, ja nevlastním ich hlasy ako ich vlastnil povedzme pán Mičev a pán Klus, ktorí povedali, že majú voliť pána Luntera. ”

Reklama

Následne sa tento bývalý primátor Banskej Bystrice pustil Jána Luntera: “Ja pána Luntera voliť nebudem z jediného dôvodu. Skupina ľudí, ktorá je okolo neho, to je pani Dubačová, pani Príhodová, to je Banskobystrická alternatíva, s ktorou ja mám svoju skúsenosť ako primátor Banskej Bystrice. Je to deštrukčná suita, ktorá torpédovala všetko, tak isto bude pôsobiť v kraji.”

Už skôr sme vás informovali o predvolebnom tíme Jána Luntera, v ktorom sú rôzni ľudia napojení na mimovládne organizácie platené zo zahraničia, ktoré v mnohých prípadoch škodia Slovensku. Bývalý primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor túto skutočnosť potvrdil.

Poslankyňa NR SR Viera Dubačová, ktorú Ivan Saktor spomínal pôsobila v strane OĽaNO. Dubačová sa preslávila tým, že v prvý deň pôsobenia v parlamente po voľbách 2016 prišla s pripnutou dávidovou hviezdou na svojom oblečení, podobne ako poslanec za stranu SaS, Ondrej Dostál.

Dubačová taktiež založila mnoho mimovládnych organizácií vrátane iniciatívy “Nie v našom meste”, ktorá bojuje proti údajnému fašizmu a extrémizmu.

Zaujímavý životopis má aj Lunterov syn Ondrej, ktorý je šéfom jeho predvolebného tímu. Ondrej Lunter pôsobí v mimovládnej organizácii Slovenská debatná Asociácia, ktorá je nástupcom debatného programu Nadácie otvorenej spoločnosti. Nadácia otvorenej spoločnosti vznikla v novembri 1992 z prostriedkov Open Society Institute so sídlom v New Yorku. Ako uvádza na svojom portáli, stala sa súčasťou rodiny nadácií známych ako Open Society Foundations pôsobiacich vo viac ako 70 krajinách na celom svete. Ich zakladateľom je George Soros.

Reklama

Ondrej Lunter je tiež zakladateľom portálu demagog.sk . Tento web je projektom Inštitútu SGI, ktorý v značnej miere využíva fondy Európskej únie a financie z Open Society Institute, ktorá poskytuje administratívu, finančnú a technickú podporu Sorosovej Open Society Foudations. Samotný projekt Demagóg bol v roku 2015 cez SGI financovaný americkou ambasádou. Ďalší syn Jána Luntera, Jakub dokonca ponúkal zadarmo tony nátierok a tofu pre imigrantov.

Video na ktorom bývalý primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor skritizoval Lunterov tím si môžete pozrieť tu:

 

Samuel Gdovin

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali