Bukovský: Plošné testovanie? Ešte väčšie fiasko než som očakával. Zachytenie jedného pozitívneho nás stálo 20 tisíc eur. Účasť na testoch bola vynútená pod hrozbou štátnej šikany. Bola znásilnená slobodná vôľa občanov

Bukovský: Plošné testovanie? Ešte väčšie fiasko než som očakával. Zachytenie jedného pozitívneho nás stálo 20 tisíc eur. Účasť na testoch bola vynútená pod hrozbou štátnej šikany. Bola znásilnená slobodná vôľa občanov

Bratislava 3. novembra 2020 (HSP/Foto:Screenshot YouTube)

 

K celoplošnému testovaniu sa vyjadril aj doktor Igor Bukovský, ktorý od začiatku celú túto akciu vlády kritizoval. Podľa Bukovského sa jeho slová potvrdili, ba dokonca celoplošné testovanie skončilo ešte väčším fiaskom než očakával. Účasť bola podľa neho vynútená a výsledkom sú zbytočne vyhodené peniaze. Na jedného zachyteného pozitívneho vychádza 10 – 20 tisíc eur

Igor Bukovský
Na snímke doktor Igor Bukovský

 

Reklama
Covidisti – novodobí gestapáci a zväzáci

Doktor Igor Bukovský sa na začiatok venoval tzv. covidistom, teda ľuďom, ktorí robia akúsi nadprácu – strašia ľudí, vyhrážajú sa ľuďom stratou zamestnania, vypovedaním nájomnej zmluvy atď. A to len preto, že sa nechceli zúčastniť na „dobrovoľnom“ testovaní.

Tzv. covidistov prirovnal ku gestapákom, či zväzákom, ktorí za každú cenu robili ľuďom zle. Covidisti sa podľa neho teraz vytešujú z údajného úspechu celoplošného testovania. Bukovský má však pre nich drsný odkaz:

Reklama

“Ste pre mňa takí istí, ako tí, ktorým kedysi stačila vynútená účasť v prvomájovom sprievode a už mal ten prvomájový sprievod obrovský význam pre svetový mier a svetlú budúcnosť ľudstva.”

 

Celoplošné testovanie – ešte väčšie fiasko než si myslel

Bukovský ďalej tvrdí, že celoplošné testovanie je ešte väčším fiaskom než si myslel pred tým: “Použili testy, ktoré na to nie sú určené, preto všetky výsledky, nemožno považovať za výsledky, z ktorých sa dajú robiť akékoľvek závery. Keby sme aj zobrali do úvahy, že tieto výsledky majú nejaký význam, tak  sme zistili, že ten vírus tu nemáme.”

Kladie si preto otázku, prečo tu teda vláda straší koronavírusom: “Aj keď spočítame všetky pozitívne výsledky pomocou súkromných PCR testov, ktoré sa robia cielene a pomocou tohto celoplošného testovania dostávame sa niekam v tých údajoch, kde musíme skutočne zrušiť nielen pandémiu, ale aj epidémiu.”

Podľa Bukovského treba robiť opatrenia cielene a nie šikanovať celú spoločnosť. Celoplošné testovanie je podľa neho fiasko aj z dôvodu, že vláda nevypočula odborníkov, ale rozhodla čisto politicky. Kritizuje taktiež vládu za to, že predstaviteľov lekárskej komory označila za konšpirátorov a šíriteľov hoaxov.

Reklama

Ďalším problémom celoplošného testovania je podľa neho fakt, že mnohí ľudia dostali falošnú informáciu o tom, či v sebe majú koronavírus, alebo nie, dôsledkom čoho je to, že mnohí ľudia ostali v karanténe s falošne pozitívnym výsledkom a naopak ešte väčšie množstvo ľudí dostalo tzv. “priepustku na slobodu” napriek tomu, že sú v skutočnosti pozitívni a tak vírus môžu šíriť ďalej.

 

Testy boli používané pri nesprávnej teplote

Doktor tiež poukázal na zaujímavú informáciu, ktorá mohla znehodnotiť testovanie: “Testy boli použité v rozpore s odporúčaním výrobcu. Pre správne vyhodnotenie testov je potrebná teplota v rozpätí od 15 do 30 stupňov… Vieme, že na väčšine územia počas testovania bolo 10 a menej stupňov.To znamená vysoké riziko, že chemické reakcie, ktoré sú potrebné k správnemu realizovaniu toho testu neprebehli správne a to zvyšuje riziko ďalších chybných výsledkov.”

Ďalším problémom je podľa neho subjektívne vyhodnocovanie testov v drvivej väčšine ľuďmi, ktorí to robili prvýkrát. Obrovskou diskvalifikáciou celého procesu testovania je aj finančný príplatok 20 eur za každého nájdeného pozitívneho.

 

Reklama
Až 20 tisíc eur za nájdenie jedného korona-pozitívneho človeka

Bukovský poukazuje aj na obrovské množstvo peňazí, ktoré štát vyhodil za odhalenie jedného pozitívneho človeka: “Jeden pozitívny výsledok nás podľa oficiálnych údajov stal 10 – 20 tisíc eur. Ak by nás toľko stálo nájdenie jedného diabetika, pri počte 35 tisíc nových diabetikov za rok, v sume priemerne 15 tisíc, by nás ročná diagnostika diabetikov stála 525 miliónov eur. To je absolútne nepredstaviteľné číslo.”

 

Účasť na testovaní vynútená štátnou šikanou a znásilnením slobodnej vôle občanov

Podľa Bukovského celoplošné testovanie nebolo v žiadnom prípade dobrovoľné: Účasť na testoch bola vynútená pod hrozbou štátnej šikany, napr. zákaz vstupu do verejných priestorov, budov, dokonca strata zamestnania.”

Ako ďalej tvrdí, premiér Igor Matovič sa dokonca priznal, že celoplošné testovanie si od ľudí vynútil, čo je podľa Bukovského zneužitie právomoci verejného činiteľa. A generálna prokuratúra a ľudskoprávne mimovládky mlčia.

Keďže účasť na testovaní bola vynútená, štát nemôže podľa neho túto akciu považovať za úspech, alebo zodpovednosť ľudí. Bukovský považuje nariadenie o tom, že ľudia musia ukazovať svoju zdravotnú dokumentáciu – certifikát hocikomu, v zamestnaní, či v obchode za protiprávne:

“A preto brutálne zastrašovať verejnosť a potom to označovať za úspech a zodpovednosť je asi to isté ako 99,9 % účasť na prvomájovom sprievode, alebo na socialistických voľbách.”

Bukovský dokonca hovorí o znásilnení: “To, čo sa odohralo cez víkend je fiasko, pretože sa akciu podarilo zorganizovať iba za cenu znásilnenia nielen slobodnej vôle občanov, ktorí boli testovaní, ale aj znásilnenia samosprávnych orgánov, ktoré to museli všetko organizovať.”

Čo je však podľa Bukovského najhoršie, táto celoštátna udalosť ešte viac prehĺbila rozkol v spoločnosti a taktiež nedôveru verejnosti k vláde a celkovo k štátu.

 

 

Reklama

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:40

Dvadsať rokov v Európskej únii bolo pre Česko obdobím rozvoja a zvýšenia potenciálu krajiny. Členstvo v Únii je pre ČR bezpochyby výhodné a nemá žiadnu alternatívu. Hlas štátov strednej a východnej Európy je však dôležitý aj pre samotnú EÚ. Spravodajkyni TASR v Prahe to povedal český premiér Petr Fiala.

Petr Fiala
Na snímke český premiér Petr Fiala

 

11:32

Donald Trump sa nevie dočkať, kedy bude “ako 47. prezident Spojených štátov” opäť úzko spolupracovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Vyplýva to z optimisticky ladeného videozáznamu, ktorým bývalý americký prezident a terajší prezidentský kandidát Republikánskej strany pozdravil v piatok účastníkov tretej budapeštianskej medzinárodnej konferencie Conservative Political Action Conference (CPAC).

11:23

Kolumbijská univerzita v New Yorku pokračuje vo vyjednávaní s propalestínskymi demonštrantmi, ktorých sa snaží prinútiť, aby opustili jej areál. Demonštrujúcim študentom dalo pôvodne vedenie školy do polnoci (čiže do piatka 06.00 h SELČ) čas na, aby vypratali svoj “tábor” a z areálu sa stiahli.

11:15

Francúzsko zvažuje rozšírenie sankcií voči izraelským osadníkom za násilnosti voči palestínskym civilistom na Západnom brehu Jordánu. Oznámil to úrad francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona po jeho rokovaní s jordánskym kráľom Abdalláhom II.

10:59

Úrady v Burkine Faso vo štvrtok neskoro večer oznámili, že na dva týždne pozastavili vysielanie rozhlasových staníc britskej BBC a americkej Voice of America (VoA) za reportáž o správe ľudskoprávnej organizácie, ktorá armádu v tejto krajine obviňovala z útokov na civilistov. Informovala o tom agentúra AFP.

10:45

Japonský premiér Fumio Kišida navštívi budúci týždeň Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj v čase, keď sa jeho krajina snaží posilniť vzťahy s Južnou Amerikou.

Kišidove turné potrvá šesť dní a japonský premiér sa počas neho stretne s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom i brazílskym lídrom Luizom Ináciom Lulom da Silvom, uviedla Kišidova kancelária.

10:35

Dvaja astronauti pridelení americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA) na prvý pilotovaný vesmírny let spoločnosti Boeing dorazili vo štvrtok na miesto plánovaného štartu rakety, ktorý je naplánovaný 6. mája.

Testovacími pilotmi kozmickej lode Starliner od spoločnosti Boeing budú Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová. Stroj je pripravený na svoj prvý pilotovaný vesmírny let po niekoľkých rokoch odkladov. Posádka vyštartuje z kozmodrómu Kennedyho vesmírneho strediska na Floride.

Barry "Butch" Wilmore
Na snímke astronauti NASA Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová pózujú počas príchodu do Kennedyho vesmírneho strediska na Myse Canaveral na Floride
10:04

Ceny benzínov v 16. týždni po piatich týždňoch zdražovania klesli. Cena nafty kulminovala pod hodnotou 1,60 eura za liter. V porovnaní s minulým rokom boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 7 %.

09:53

Ukrajinský súd nariadil v piatok väzbu pre ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského v súvislosti s obvineniami z účasti na nelegálnom nadobudnutí štátnej pôdy v hodnote takmer siedmich miliónov eur.

Samotný Soľskyj obvinenia odmieta.

09:43

Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemský trh boli v marci 2024 medziročne tretíkrát po sebe nižšie o 15 %. Prispel k tomu najmä pokles cien v energetike až o 31 %.

09:36

Zlodeji elektrických káblov v noci na piatok paralyzovali železničnú dopravu v častiach západného Nemecka. Spôsobilo to meškania vlakov, ktoré budú podľa očakávania pretrvávať až do piatkového poludnia.

09:28

V marci 2024 boli ceny poľnohospodárskych výrobkov medziročne nižšie o 12,8 %. Ceny rastlinných výrobkov boli o 20,5 % nižšie ako v rovnakom období minulého roka, ceny živočíšnych výrobkov o 7 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:15

Japonské úrady sa chystajú osadiť obrovskú čiernu bariéru, ktorá bude brániť v populárnom výhľade na ikonickú horu Fudži. Na takýto krok ich podnietili davy nevychovaných zahraničných turistov.

09:00

Severokórejský líder Kim Čong-un dohliadal na skúšku salvových raketometov, oznámili v piatok severokórejské médiá.

Testované ukazovatele testu boli vyhodnotené ako veľmi uspokojivé, uviedla severokórejská štátna agentúra KCNA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali