Ako to skutočne je? Podľa Blahu Naď dokonal svoj gigantický podvod

Ako to skutočne je? Podľa Blahu Naď dokonal svoj gigantický podvod

Bratislava 23. marca 2023 (HSP/Foto: Wikimedia)

 

Nemáme čím brániť vzdušný priestor, budeme však schopní zahnať každý torpédoborec v okolí Popradu! To je prvé, čo mi napadlo pri čítaní toho, čo dnes napísal Ľuboš Blaha. Tak som sa tomu prizrel bližšie. O čo ide? Jaroslav Naď je asi presvedčený, že mu armáda dá postaviť pomník. Dostane útočné vrtuľníky vyvinuté pre americkú námornú pechotu

Zulu Cobra
“Zulu Cobra” nie je žiaden šrot. Kúpili ho aj Česi a uvažujú o ďalšom nákupe.

“Zulu Cobra” sa začal vyrábať začiatkom tisícročia a nie je určený k útokom na námorné ciele, skôr k útokom na pevninu z mora. Znesie tvrdšie pristátie, než jeho predchodca, má balisticky odolné listy vrtule, môže niesť viac zbraní a piloti môžu využívať prilbový zameriavač. Nedá sa teda hovoriť o tom, že by to bol nejaký zastaralý šrot na úrovni 80. rokov minulého storočia (Ako pri istom type európskych tankov, že?). Nejaké si kúpila aj Česká republika, ktorá uvažuje o nákupe ďalších. Kde je teda háčik, ak máme “Zulu” dostať namiesto Migov? Háčik je v tom, že Jaroslav Naď poverený vedením ministerstva obrany ostal verný svojej povesti a opäť celú slovenskú verejnosť oklamal. Ale armáda bude mať tucet Viperov a k nim dostane 500 rakiet Hellfire. Podľa Naďa je hodnota tohto materiálu niečo vyše miliardy dolárov. To mi nesedí, ak uplatním počty z tretej triedy ľudovej.

Reklama

Veď čítajte, čo napísal Blaha: “Naď dokonal svoj gigantický podvod. Pamätáte, za naše MiGy sme mali dostať 900 miliónov? Takto Naď klamal celý národ. Boris Kollár sa tu dušoval, že peniaze pôjdu na sociálne veci a na rodiny, a preto treba darovať stíhačky na Ukrajinu. Výsledok? Od USA dostaneme vrtuľníky, ktoré boli vytvorené za účelom útočných operácii na mori pre americkú námornú pechotu. A viete, čo je najlepšie? Za americké vrtuľníky, ktoré nepotrebujeme, ešte budeme musieť zaplatiť 340 miliónov. Čiže nieže pôjde niečo navyše na sociálne veci a na rodiny, ale ešte aj rodinám zoberieme, aby si tu mohli Američania odložiť a garážovať svoje bojové vrtuľníky. V skutočnosti totiž existuje na tieto vrtuľníky jediné využitie – keď zase USA na niekoho zaútočia ako prednedávnom na Irak, tak im v tom budeme asistovať. S americkými vrtuľníkmi. Iný zmysel to nemá. A ešte si za to zaplatíme. Aby sme po boku USA mohli viesť vojny. Predpokladajme, že proti Rusku. Šialené. USA si z nás urobili garáž pre svoje vrtuľníky. A naši seniori si budú odtŕhať od úst, len aby sme za to Američanom mohli dať 340 miliónov.”

Áno, presne tak! Namiesto avizovaných 900 miliónov dostaneme vrtuľníky, za ktoré si budeme musieť priplatiť 340 miliónov. Takáto finančná injekcia by vytrhla z biedy väčšinu slovenských dôchodcov, pomohla stabilizovať situáciu v zdravotníctve či vrátila samosprávam peniaze, ktoré im vláda vzala. Ale zisky amerických zbrojoviek sú prednejšie! Predpokladám, že v cene nie je výcvik pilotov, taký vrtuľník nie je elektrická kolobežka, sójové latečko ti nepomôže ovládať ho. Letová hodina “Zulu” môže vyjsť až na 4 700 $.

Reklama

Lenže tých 340 miliónov je len nominálna cena, ktorú zaplatíme. V skutočnosti zaplatíme (sme už zaplatili) oveľa viac. Je to tak, ako píše Blaha: “… za toto sme odovzdali do vojny naše stíhačky, porušili ústavu a zatiahli Slovensko do vojny proti Rusku. Toto spáchal Heger, Naď a Čaputová. Opakujem – toto je podvod veľký ako Amerika. Nedostali sme od USA žiadnych 900 miliónov. Dostali sme útočné zbrane, ktoré nepotrebujeme a musíme dať za ne neuveriteľných 340 mega, ktoré vláda ukradne z pomoci ľuďom. Naď je klamár a podvodník. Najväčší na Slovensku!”

Blaha potom ešte píše, že ak o tomto podvode vedela aj Čaputová, tak by mala okamžite rezignovať na funkciu prezidenta, pretože rovnako ako Naď podviedla celý slovenský národ. Ja si však myslím, že je úplne jedno, či o tom vedela. Veď Naď si môže byť istý, že ak dohodne niečo v prospech Američanov, Čaputová je ochotná podpísať mu prázdny papier, aby to mal kam zaznamenať. Eduard Heger zvykne mať dve odpovede na kritiku svojej vlády. Okrem “lebofico” zvyčajne vymenuje všetky krízy, ktoré Európu v posledných rokoch postihli. A o to ide. V čase tak vážnych kríz vláda nestojí za obyvateľmi krajiny, ktorú spravuje. Ich ťažkú situáciu ešte vyhrocuje zvyšovaním výdavkov na zbrojenie a podporou vojny. Ak to pôjde takto ďalej, zatiahnuť Slovensko do vojny je zbytočné. Zlikviduje ho naša vlastná vláda.  

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

16:18

Brita vo veku 20 rokov obvinili z organizovania podpaľačského útoku proti cieľu spojenému s Ukrajinou v Londýne, a to v prospech ruského štátu, oznámila v piatok britská prokuratúra.

15:36

Opakované vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o možnom využití úspor z druhého dôchodkového piliera na investície do infraštruktúry na Slovensku sú prípravou na ich znárodnenie. Sú o tom presvedčené viaceré opozičné strany, ktoré aj v piatok pokračovali v kritike tohto nápadu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali