Muž bol zastrelený políciou, keď chcel pomstiť znásilnenie 6-ročnej dcéry. Násilník dostal iba podmienečný trest

Muž bol zastrelený políciou, keď chcel pomstiť znásilnenie 6-ročnej dcéry. Násilník dostal iba podmienečný trest

Berlín 24. februára 2017 (HSP/Express/Foto:TASR/AP-Nicolas Armer/dpa via AP)

 

Migrant v Nemecku dostal 20 mesiacov podmienečného trestu za pohlavné zneužívania dievčatka v azylovom dome v Berlíne, ktoré následne spôsobilo zlosť jej otca, čo viedlo k jeho zastreleniu políciou 

Ilustračné foto

Matka obete Zaman sa rozplakala, keď začula verdikt a zvolal v súdnej sieni: “Ako je to možné?! Mal by byť zavretý niekde, kde to nebude môcť urobiť znovu. Zničil mi život.”

Reklama

27-ročný muž vylákal šesťročné dievča na pokojné miesto, ďaleko od svedkov, kde došlo k zneužitiu. Útočník, pakistanský utečenec Tayyab M., povedal súdu, že jemu bolo jedno “či bude mať sex s dieťaťom alebo s dospelým – stačilo, že samotný akt bude dokončený pre jeho uspokojenie“.

“Urobil som to, proste sa to stalo spontánne,” povedal. “Nebolo to v pláne.” Keď polícia dorazila do azylového domu v berlínskej štvrti Moabit zatknúť pakistanského podozrivého, otec zneužitého dievčaťa sa násilníka pokúsil napadnúť nožom.

Reklama

29-ročný Iračan Husam al-S. bol v Berlíne so svojou rodinou štyri mesiace, keď zomrel počas streľby v snahe pomstiť sa násilníkovi svojej dcéry. Iní obyvatelia azylového domu mu povedali, čo vlani 27. septembra spravil jeho dcére Asiyi. Keď polícia viedla Tayyaba v putách, otec dievčaťa sa na neho vrhol s nožom v rukách a kričal: “Zabijem ťa!”

Pakistanský násilník. Zdroj: Facebook

18-ročný sýrsky utečenec Eyhab, ktorý bol svedkom znásilnenia, povedal: “Tayyab sedel s dievčatkom a púšťal jej hudbu na svojom mobilnom telefóne. Zdalo sa nám to zvláštne: tí dvaja sa totiž nepoznali,” povedal a dodal, že muž potom s dievčatkom zmizol.

“Neskôr sme ich našli za chatrčou,” dodal s tým, že dievčatko bolo “prakticky vyzlečené. On bol na nej a ja som sa ho snažil odtlačiť preč.” Eyhab povedal, že zavolal ochranku v centre a oni zase zavolali políciu.

Keď násilníka policajti odvádzali v putách, otec sa pokúsil napadnúť útočníka, čo ho stálo život. “Ignoroval niekoľko výziev na zastavenie, načo niekoľko policajtov spustilo paľbu,” povedal policajný hovorca. Fatálna bola rana do jeho srdca.

30-ročný Ahmed H. povedal: “Počul som aspoň tri výstrely. Zomrel v nemocnici, po sebe zanechal ženu s troma deťmi vo veku tri, šesť a desať rokov.” Bodo Pfalzgraf, vedúci policajných odborov v Berlíne, policajných dôstojníkov bráni: “Policajti museli zabrániť pomste a tiež chrániť sami seba v situácii ohrozujúcej život.”

Reklama

Sudca povedal, že vyniesol mierny trest, pretože násilník priznal svoj zločin. To ušetrilo dieťa od svedectva voči nemu. Avšak znásilneného dievčaťa sa na incident vypytoval detský psychológ, ktorý povedal, že muž sa jej zahryzol do vagíny po tom, čo ju vyzliekol, keď sa obeť hrala s jeho mobilným telefónom.

Sudcovia povedali, že útok bol “veľmi krátky” a v takýchto prípadoch sú normou podmienečné tresty.

Násilník prišiel do Berlína v roku 2015 ako politický utečenec. Po priznaní sa k činu sa odregistroval z azylového domova v Berlíne a požiadal o presunutie do iného mesta v Nemecku. Nie je jasné, či ho má Nemecko v úmysle deportovať späť do vlasti.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:54

Slovenskí strelci nepostúpili do finále skeetu v rámci olympijskej kvalifikácie brokárov v Dauhe. Najlepšie umiestnenie dosiahla medzi ženami Monika Štibravá, ktorá s nástrelom 118 bodov obsadila 14. miesto. Do finále postúpilo šesť najlepších strelkýň z kvalifikácie.

14:53

Ministerstvo financií (MF) SR uvažuje nad možnosťou vydávať štátne dlhopisy, ktoré by si mohli kúpiť priamo bežní ľudia. Ich úročenie by bolo zaujímavejšie ako na účtoch v bankách, zároveň by bolo výhodnejšie aj pre štát oproti predaju na finančných trhoch. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to konštatoval šéf rezortu financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

14:52

Nemecká spolková ministerka pre školstvo a výskum Bettina Starková-Watzingerová na margo nedávnych zadržaní apeluje na univerzity, aby dôkladne preverili spoločné projekty s Čínou. “Zatknutie troch Nemcov pre podozrenie zo špionáže opäť jasne ukazuje, že v našich vzťahoch s Čínou nesmieme byť naivní,” uviedla politička pre nemecký magazín Wirtschaftswoche.

14:45

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že jeho sily prevzali kontrolu nad ukrajinskou dedinou Novobachmutivka, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov severne od dobytej Avdijivky v Doneckej oblasti.

14:44

Viac než 2000 ľudí sa nemecké úrady rozhodli evakuovať na severe krajiny po objavení zrejme nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny.

14:39

Ruské drony v noci na nedeľu udreli na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, čo spôsobilo vážne poškodenie na miestnom hoteli a na energetickej infraštruktúre. Informoval o tom gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim.

14:15

Pápež František viedol v nedeľu bohoslužbu na Námestí sv. Marka v Benátkach a varoval pritom pred poškodzovaním životného prostredia a nadmerným cestovným ruchom.

12:43

Bangladéšske úrady v nedeľu vydali ďalšiu trojdňovú výstrahu pred horúčavami. Reagujú tak na najdlhšiu vlnu horúčav v tejto juhoázijskej krajine za posledných 75 rokov, ktorá pretrváva už 29 dní.

12:33

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v nedeľu uviedol, že Spojené štáty sú jedinou krajinou, ktorá je schopná zastaviť možnú izraelskú inváziu do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy.

12:22

Čínska rada pre podporu medzinárodného obchodu (CCPIT) v nedeľu vyzvala Európsku úniu (EÚ), aby pokračovala v zlepšovaní a optimalizácii obchodného prostredia, poskytla spravodlivé podmienky pre zahraničné investície a zastavila “diskriminačné” obchodné politiky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali