Mali strach z Kubišovej, mali strach z Kryla a Pražského výberu a teraz majú strach z Ortelu. Multikultúrny boľševik je nepoučiteľný

Mali strach z Kubišovej, mali strach z Kryla a Pražského výberu a teraz majú strach z Ortelu. Multikultúrny boľševik je nepoučiteľný

Praha 30. novembra 2017 (HSP/Foto: screenshot)

 

“Fanúšikovia Ortelu plačú, že ich obľúbenú skupinu obrali o prvé miesto. A čo ste čakali? Že multikultúrna „sebranka“ dopustí, aby sa víťazom stal Landa alebo Ortel?”, pýta sa v úvode svojho blogu Ladislav Větvička a porovnáva to s podobnými zásahmi do súťaže z čias normalizácie

Na snímke známi českí speváci

Nie je to nič nové. Mladí si nepamätajú a my starí si pamätáme veľmi dobre. Táto anketa zakaždým, keď hrozilo, že vyhrá niekto, kto nebol vopred schválený, tak vždy podľahla tlaku mocných.

Reklama

Prvé dva ročníky anketa nemala kategórie žena-muž. Prvý ročník vyhral Matuška, druhý Gott. Potom sa anketa rozdelila na ženy a mužov. Až do roku 1970, keď kategórie opäť účelovo zjednotili, lebo hrozilo, že vyhrá Marta Kubišová. Režimu sa nehodila kvôli fotkám s Dubčekom, a tak organizátori dostali pokyn kategórie zjednotiť. Víťazom sa tak stal Kája a o Kubišovej sa nemuselo zbytočne hovoriť.

O rok už platilo nové pravidlo, že ankety sa môžu zúčastniť len tí, ktorí predchádzajúci rok koncertovali. A keďže Kubišová zo známych dôvodov koncertovať nemohla, bolo možné anketu opäť rozdeliť na kategórie žena-muž a najlepšou speváčkou sa stala Pilarová.

Reklama

Lístky s menom Karla Kryla sa museli automaticky hádzať do koša, strana tiež zasiahla, keď hrozilo, že by v 80. rokoch Slávika získal Pražský výber.

V 1981 zomrel spevák Jiří Schelinger. Keď to vyzeralo, že v tomto ročníku cenu vyhrá, vyradili ho z odôvodnením, že mŕtvy spevák si nevie prevziať cenu.

Vymazaný bol aj Waldemar Matuška potom, čo sa v roku 1986 nevrátil z USA. Boľševik ho nielen že vyradil z ankety Slávik, ale dokonca prinútil filmárov, aby upravili zvučku známeho seriálu Chalupári, z ktorej urobili už len inštrumentálku bez hlasu Waldy.

No a potom prišiel generál Lorenc, naplánoval zamatový prevrat a dlho sme mali pocit, že sme slobodní a môžeme si robiť, čo chceme. Rýchlo nás však z toho vyviedli. A ak si myslíte, že hlasovaním môžete niečo zmeniť, tak na to zabudnite. Boľševik vymyslel rôzne metódy, ale zrušiť hlasy kapele len preto, že ich fanúšikovia vytvorili skupinu na facebooku, tak takú sprostosť ani boľševik nevymyslel.

Mali strach z Kubišovej, mali strach z Kryla a Pražského výberu, a teraz  majú strach z Ortelu. Avšak jediné, čo dosiahli, je zvýšenie popularity všetkých menovaných.

Reklama

Multikultúrny boľševik je však nepoučiteľný. Má plnú hubu demokracie, pokiaľ mu výsledky volieb hrajú do karát. Ale beda, keď ľud rozhodne inak, než si boľševický pseudodemokrat želal. Potom je schopný behať po námestiach s červenými kartami a opakovať voľby dovtedy kým nedosiahne požadovaný výsledok. A čo ďalej, multikultúrni exoti?

Ortel nesmie vyhrať Slávika, Kotleba župana, prezidentom nesmie byť Zeman a nevhodne názory na webe treba mazať.

“No dobre, tak pokračujte v ignorovaní toho, čo vám volič odkazuje. Loď ide ku dnu a vy zatvárate huby tým, ktorí na to poukazujú. Ako to dopadne? Jednoducho! Loď sa potopí ešte skôr, než by si zaslúžila,” zakončil svoj blog na idnes Ladislav Větvička.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

16:18

Brita vo veku 20 rokov obvinili z organizovania podpaľačského útoku proti cieľu spojenému s Ukrajinou v Londýne, a to v prospech ruského štátu, oznámila v piatok britská prokuratúra.

15:36

Opakované vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o možnom využití úspor z druhého dôchodkového piliera na investície do infraštruktúry na Slovensku sú prípravou na ich znárodnenie. Sú o tom presvedčené viaceré opozičné strany, ktoré aj v piatok pokračovali v kritike tohto nápadu.

15:32

Viacero lekárov z Ľvovskej oblasti na západe Ukrajiny vyšetrujú pre podozrenie z prijímania úplatkov. Mužom, ktorí sa chceli vyhnúť vojenskej službe, za peniaze vydávali falošné lekárske potvrdenia. Oznámil to v piatok ukrajinský Štátny úradu pre vyšetrovanie (SBI).

15:26

Španielska polícia zaistila 25 ton hašišu v hodnote 50 miliónov eur v prístave Algeciras na juhu krajiny. Drogy boli ukryté v drevených debnách v nákladnom aute z Maroka, ktoré smerovalo do juhofrancúzskeho mesta Perpignan, informovali v piatok španielske úrady.

15:21

Poľnohospodári sú v posledných rokoch svedkami úbytku poľnohospodárskej pôdy, predovšetkým trvalých trávnych porastov. Poľnohospodári sú teda za zachovanie aspoň súčasnej výmery poľnohospodárskej pôdy. Jednoduchšie odstraňovanie nežiaducej vegetácie, ktoré navrhuje novela zákona o ochrane prírody a krajiny, im v tom môže pomôcť. Uviedla to Jana Holéciová,

15:12

Štáty Vyšehradskej štvorky (V4) sa v Európskej únii v minulosti správali nedospelo, zmeny v pripravovaných zákonoch si niekedy chceli “vytrucovať”. Česko sa v tom zmenilo, stáva sa sebavedomým členom EÚ. Spravodajkyni TASR to povedal predseda českého Senátu Miloš Vystrčil, podľa ktorého je pre ČR prínos zo vstupu do Únie nepomerne väčší ako to, čo sa Čechom možno nepáči.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali