Jozef Banáš: Analytici a médiá dostali na frak. Komu sa budu teraz pchať do zadku? Trumpova výhra je prehrou mainstreamu

Jozef Banáš: Analytici a médiá dostali na frak. Komu sa budu teraz pchať do zadku? Trumpova výhra je prehrou mainstreamu

Bratislava 9. novembra 2016 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

K zvoleniu Donalda Trumpa na post amerického prezidenta sa vyjadril aj známy slovenský spisovateľ Jozef Banáš. Víťazstvo Trumpa považuje za prehru maisntreamu. Banáš poukazuje na doterajšiu mediálnu propagandu nielen na Slovensku, ktorá štvala proti Trumpovi a oslavovala Clintonovú. Analytici a médiá podľa neho dostali na frak

 

Reklama
Na snímke Jozef Banáš
Na snímke Jozef Banáš

 

Banáš vo svojom komentári na portáli aktualne.sk dal mainstreamovým propagandistom nakladačku hneď v úvode:

Reklama

“Trumpovo víťazstvo znamená zdrvujúcu prehru servilných „novinárov a analytikov“ od Ameriky až po Slovensko. V bubline nežije internet, ale novinárski vymývači mozgov.”

Ako ďalej tvrdí, Donald Trump ho zaujal už v roku 2005, keď si kúpil jeho knihu s názvom “How to get rich” („Ako sa stať bohatým“).

“Je to vynikajúca kniha a aj vďaka nej som mediálne útoky na tohto chlapíka bral s veľkou rezervou, hoci priznávam, v istých chvíľach som i ja v dôsledku totálneho protitrumpovského mediálneho ťaženia zapochyboval o schopnosti zdravého úsudku amerického voliča. Vykrikovali, že vraj nikdy nebol v politike. Fíha?! To je predsa jeho najväčšia prednosť,” napísal Banáš .

Pre ilustráciu vymenoval titulky Slovenských mainstreamových médií pred americkými voľbami ako dôkaz propagandy v neprospech Trumpa :

“Cunami titulkov ako Pred Trumpom varujú Američanov domáce i svetové médiá, Eminem rapuje proti Trumpovi, Hollywood proti Trumpovi, Celebrity vyzývajú k spoločnému boju proti Trumpovi, Trumpovi sa rúca kariéra, Bono proti Trumpovi, Vegas proti Trumpovi, Star Trek proti Trumpovi, Pussy Riot spievajú proti Trumpovi, De Niro by chcel Trumpa udrieť, Trump je neriadená strela, Všetky celebrity spojte sa proti Trumpovi, Americký spisovateľ bojuje piesňami proti Trumpovi, Svetová vojna proti Trumpovi, Rusko podporuje Trumpa, Paranoidný „xenofób“ na čele USA a nespočetné množstvo ďalších útokov v slovenských médiách ma tiež takmer nalomilo. ”

Reklama

Podľa Banáša sa našťastie ukázalo, že Američania sú voči mediálnym manipuláciam odolnejší, ako si predtým myslel.

Významný spisovateľ ďalej kritizuje novinára Mariána Leška za jeho už povolebný článok v nemenovanom médiu s názvom “Prečo sa médiá a odborníci tak mýlili a podcenili Trumpa?”

“Musím teda rázne opraviť môjho vzácneho priateľa Mariána Leška, ktorý po Trumpovom víťazstve uviedol, že internet, ktorý podľa neho rozhodol americké voľby, žije vo svojej „bubline“. Týmito slovami presne zodpovedal zmienenú otázku jemu blízkeho „mienkotvorného“ denníka. V bubline, milý Marián, nežije internet, ale práve naopak – žijú v nej mainstreamové médiá, ktorým ľudia nielen v USA, vo svete, ale, chvalabohu, aj na Slovensku prestávajú veriť. Naopak, stále viac dôverujú tým, ktorých mainstream označuje za rusofilov, konšpirátorov a iných špekulantov. Považujem víťazstvo Trumpa za zdrvujúcu porážku mainstreamu. ”

Banáš kladie kladie aj rečnícku otázku : “Nuž, „novinárski“ a „analytickí“ chlapci a dievčatá, som zvedavý, komu a ako sa teraz budete pchať do zadku.”

Taktiež je zvedavý, ako sa zachovajú politické elity Európy ako Merkelová, Tusk, Juncker a im podobní.

Reklama

“Ako zablahoželá Angela novému americkému prezidentovi, ktorý označil jej utečeneckú politiku za katastrofu, vážne poškodzujúcu Nemecko a Európu? Trump niekoľkokrát jasne povedal, že zastaví prúd imigrantov z krajín, v ktorých sú teroristické zoskupenia. Čo budú písať naši „novinári a analytici“, keď Trump pristúpi k tomu, čo avizoval – k revízii Severoatlantickej zmluvy? Čo spravia, keď začne normalizovať vzťahy s Ruskom? Čo budú robiť naši a európski poskokovia predbiehajúci sa v podpore Transatlantickej obchodnej zmluvy, ktorú má Trump v úmysle nechať ležať ľadom?”, kladie Banáš rečnícke otázky.

“Dokonca by som si dovolil povedať, že víťazstvo Trumpa je totálnym krachom „mienkotvorných“ mainstreamových novinárov. Paralela medzi vymývaním mozgov v prípade brexitu a amerických volieb je očividná. Otázkou dňa teda je, ako sa po svojej porážke zachovajú „novinárski a analytickí“ vymývači mozgov. Byť na ich mieste, hodím uterák do ringu a odídem na lazy venovať sa chovu oviec. Tie im možno ešte uveria,” dodáva na záver Jozef Banáš vo svojom článku na aktualne.sk

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Európska agentúra pre lieky (EMA) v utorok vystúpila s požiadavkou na aktualizáciu vakcín proti chorobe COVID-19. EMA to žiada v súvislosti s ďalšou očkovacou kampaňou a s cieľom bojovať proti novému variantu vírusu SARS-CoV-19.

Včera 20:05

Údaje o inflácii vo Francúzsku aj celej eurozóne, ktoré boli zverejnené v utorok, posilňujú dôveru v začiatok redukcie úrokových sadzieb zo strany Európskej centrálnej banky (ECB) na začiatku júna. Povedal to guvernér francúzskej centrálnej banky Francois Villeroy de Galhau.

Včera 19:59

Vyše 5500 policajtov aj s vodnými delami plánujú nasadiť 1. mája v Berlíne počas manifestácií ľavicových skupín pri príležitosti Sviatku práce.

Včera 19:38

Objem produkcie ropy v členských štátoch Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) tento mesiac klesol. Informovala o tom agentúra Reuters na základe výsledkov svojho prieskumu. Pod pokles sa podľa agentúry podpísali najmä Irak, Irán a Nigéria, ktoré znížili objem exportu.

Včera 19:31

Kyjevské úrady začali v utorok s demontážou pamätníka postaveného počas sovietskej éry na počesť podpísania tzv. Perejaslavskej dohody z roku 1654, ktorou ukrajinskí kozáci prisľúbili vernosť ruskému cárovi.

Včera 19:30

Žiačku šiestej triedy základnej školy v severomaďarskej obci Bőny, ktorá v pondelok bodla nožom do chrbta v oblasti srdca svoju spolužiačku, umiestnia na návrh prokurátora na 30 dní do nápravnovýchovného zariadenia. O osude 12-ročnej školáčky rozhodol v utorok súd v Győri. Šiestačka mala pripravený zoznam spolužiakov, ktorých sa chystala zabiť.

Včera 19:12

Poľský premiér Donald Tusk v utorok avizoval, že podnikne právne i politické kroky na vyšetrenie podozrení zo zneužitia moci a vplyvu, ktorých sa údajne dopustila bývalá konzervatívna vláda strany Právo a spravodlivosť (PiS).

Včera 19:01

Bývalého talianskeho vicepremiéra a ministra zahraničných veci Gianfranca Finiho v utorok odsúdili na dva roky a osem mesiacov vo väzení. Verdikt rímskeho súdu sa týka kauzy predaja bytu v meste Monte Carle, ktorý zdedila Finiho strana Národná aliancia.

Včera 18:34

Španielska polícia zadržala 102 podvodníkov, ktorí cielene cez mobilné aplikácie kontaktovali ľudí s dospelými deťmi a vydávali sa za ne tvrdiac, že sa ocitli v núdzi, a preto potrebujú peniaze. Celkovo takto ľudí okradli o viac než 850.000 eur.

Včera 18:27

Už najmenej v siedmich regiónoch ruskej Sibíri vypukli mohutné lesné požiare. Podľa štátnej organizácie Avialesoochrana momentálne evidujú 41 požiarov na celkovej rozlohe 40.374 hektárov, informovala v utorok stanica Rádio Sloboda (RFE/RL).

Včera 18:06

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov prehrali vo finále turnaja UEFA Friendship v tureckom Manavgate s Mali 0:4. Mladí Slováci tak neuspeli až vo svojom štvrtom vystúpení na podujatí v Turecku. Predtým zdolali v skupine Maroko (1:1, 4:2 na strely z 11 m), Ekvádor (2:0) i Guatemalu (2:1).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali