Reakcie slovenských športových osobností na obhajobu olympijského zlata biatlonistky Kuzminovej na 7,5 km v Soči

Reakcie slovenských športových osobností na obhajobu olympijského zlata biatlonistky Kuzminovej na 7,5 km v Soči

Bratislava 9. februára (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Dominik Hrbatý, bývalý slovenský tenista: “Anastasii veľmi gratulujem. Vyhrať dve zlaté medaily na olympiáde za štyri roky je niečo úžasné. Len veľkí šampióni sa dokážu koncentrovať na takýto ťažký pretek a dvakrát za sebou ho vyhrať. Na svete je len niekoľko takých a Anastasia patrí medzi nich. Vie zapnúť v pravej chvíli a koncentrovať sa na najlepší výkon.”

Na snímke slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová (uprostred) sa teší na pódiu zo zisku zlatej olympijskej medaily v šprinte žien na 7,5 km na XXII. zimných olympijských hrách vo vytrvalostnom komplexe Laura v Červenej Poľane 9. februára 2014. Druhá skončila Ruska Oľga Viluchinová (vpravo). Tretia bola Ukrajinka Vita Semerenková

Michal Martikán, dvojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome: “Je skvelé, že sa slovenskej reprezentantke podarilo obhájiť zlato spred štyroch rokov. S Nasťou sa poznám aj osobne, keďže pôsobíme spolu v jednom klube. O to viac som jej držal palce. Mal som možnosť to pozerať v priamom prenose. Je to výborná správa, teším sa spolu s ňou a gratulujem jej.”

Reklama

Ján Filc, bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie: “Spolu s manželkou sme preteky sledovali v priamom prenose. Anastasia je vynikajúcou športovkyňou a gratulujeme jej k veľkému úspechu. Nestáva sa často, aby športovec obhájil svoje postavenie po štyroch rokoch v takejto ťažkej disciplíne. Je to pre ňu ako aj jej tím veľké vyznamenanie.”

Erik Vlček, rýchlostný kanoista a olympijský medailista z Atén: “Samozrejme som to pozeral. Musím povedať, že to boli veľmi pekné preteky. Zvládla to s úplným prehľadom a v pohode. V kútiku duše jej závidím, lebo viem, aký je to pocit stáť na olympijskom pódiu.”

Reklama

Jozef Golonka: “Samozrejme, preteky som pozeral. Myslím si, že má v správnom čase správnu formu, je naozaj dobre pripravená. Toto je úžasný historický výsledok aj zo svetového hľadiska. V priebehu štyroch rokov získala dve zlaté medaily na dvoch olympiádach, čo sa málokomu podarí. Výsledok je nadštandardný, vojde do dejín svetového biatlonu. Gratulujem jej, naozaj niečo neskutočné. Ťažko to vôbec slovami opísať. Všetci musíme byť hrdí, že máme takú športovkyňu a reprezentuje práve našu krajinu.”

Tomáš Klobučník, slovenský plavecký olympionik: “Priznám sa, že som preteky nevidel, akurát som sa balil do Grazu, kde trénujem. Videl som ju až v cieli. Je to obrovský úspech slovenského športu, hoci je Anastasia pôvodom z Ruska. Myslím, že hoci jej viacerí nedôverovali, opäť dokázala svoju výnimočnosť. A osobne si myslím, že už teraz rozhodla o svojom triumfe v ankete Športovej roka SR.”

Tomáš Kopecký, slovenský hokejista: “V prvom rade Nasti gratulujem, je to obrovský úspech nielen pre ňu, ale pre celé Slovensko. Som tesne pred odletom do Soči, sledoval som to však cez internet. Je super, že vyhrala olympiádu vo Vancouveri, ťažšie sa však takýto úspech obhajuje. Iste bol na ňu veľký tlak, ale dokázala to. Klobúk dole pred ňou, prajem jej to.”

Michal Sersen, slovenský hokejista: “Preteky som žiaľ nesledoval, výsledok ale poznám a samozrejme mám z neho radosť. Vždy ma poteší, keď nejaký športovec reprezentuje našu krajinu vo svete. Pevne verím, že Anastasiina medaila nie je posledná, snáď dokáže nadviazať na tento výborný výsledok a pridajú sa aj ďalší športovci. Je mi ľúto, že mi olympiáda ušla, mohol som jej úspech vidieť aj na vlastné oči. Ale taký je život a taký je šport.”

Jozef Barmoš, bývalý futbalista: “Všetci vieme, že to pred ňou nikto nedokázal. Klobúk dole, veľká poklona a rešpekt. Jej náskok bol natoľko veľký, že som veril v zisk zlata. Verím, že toto bude impulz pre všetkých a príde nová generácia, ktorá sa bude inšpirovať Nastinými obrovskými úspechmi. Urobme všetko preto v našom športe, aby sme takéto chvíle zažívali na každej ďalšej olympiáde.”

Reklama

Jozef Gönci, bronzový medailista v strelecstve: “Samozrejme, sledoval som to. Anastasia je naozaj veľmi dobre pripravená, aspoň sa tak javila po bežeckej aj streleckej stránke. Je to fakt super. Dúfam, že tento úspech kompetentných osloví a slovenský šport z toho vyťaží. Musím však povedať, že som veľmi fandil aj Janke Gerekovej. Snáď pridáme v nasledujúcich dňoch ešte nejaký ďalší podobný výsledok. Som fanúšikom ktoréhokoľvek slovenského reprezentanta a teším sa, že 18. februára idem do Soči a uvidím niektoré zápolenia na vlastné oči. Nasťa však bola najväčším favoritom na úspech a podarilo sa jej to potvrdiť.”

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali