“Zbytočne šíri bludy, alias hoaxy,” komentoval premiér text Denníka N

“Zbytočne šíri bludy, alias hoaxy,” komentoval premiér text Denníka N

Bratislava 9. novembra 2020 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Na to, že vládni predstavitelia nazývajú bludmi, nepravdami, hoxami rôzne štúdie, či komentáre odborníkov ku koronavírusu odporujúce ich oficiálnej línii, sme si už zvykli.  Teraz však ich hnev pocítili na vlastnej koži aj ich liblingovia – redaktori z korporátneho Denníka N, ktorí sa paradoxne sami pasujú do role bojovníkov s hoaxami a konšpiráciami

Igor Matovič
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič informuje o výsledkoch prvého dňa druhého kola plošného testovania obyvateľov SR na prítomnosť ochorenia COVID-19 na Námestí SNP v Bratislave 8. novembra 2020.

Predsedu vlády Igora Matoviča z hnutia OĽaNO v nedeľu, keď vrcholilo druhé kolo plošného testovania antigénovými testami, rozrušil článok z newslateru online vydania Denníka N. Premiér dokonca v súvislosti s jeho obľúbeným médiom, ktorého správy pravidelne zdieľa na sociálnej sieti, hovorí o šírení hoaxov.

Reklama

“Na čo je dobré opäť šíriť bludy?” Pýta sa Matovič a vysvetľuje, že v nedeľu si prečítal v sekcii Minúte po minúte Denníka N, že “premiér vyhlasuje, že sa vďaka celoplošnému testovaniu podarilo znížiť počet infekčných ľudí v spoločnosti až o 55 %. Fakt je však taký, že situáciu významne okrem testovania ovplyvnili sprísnené opatrenia v postihnutých regiónoch a celkový pokles sociálnej mobility na Slovensku.”

Toto konštatovanie Denníka N sa ale Matovičovi vôbec nepozdávalo. “Tak po prvé, áno tvrdím, že z týždňa na týždeň sa počet pozitívne testovaných ľudí pri celoplošnom testovaní znížil o 56% pri pilotnom testovaní na Orave a Bardejove a teraz zatiaľ o 57% pri opätovnom testovaní v 45 okresoch. To je jednoducho fakt vychádzajúci z porovnania výsledkov opätovného testovania doteraz viac ako 1,5 milióna ľudí.”

Reklama

“Rovnako platí, že od prvého kola testovania sa otvorili všetky obchody a mobilita výrazne vzrástla. Taktiež platí, že “v postihnutých regiónoch nie sú žiadne špeciálne “sprísnené opatrenia”. To sumasummarum znamená, že Denník N zbytočne šíri bludy, alias hoaxy,” vyhlásil Igor Matovič pozabudnúc, že zvýšená mobilita trvá iba jeden týždeň a je dôsledky sa ešte len začnú prejavovať.

 

Status premiéra Matoviča o Denníku N

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:41

Najmenej osem ľudí zahynulo v utorok v libanonskej metropole Bejrút pri požiari reštaurácie, uviedol libanonský minister vnútra a hasičský zbor.

Príčinou úmrtia ôsmich osôb bolo udusenie.

07:30

V Holandsku zadržali jednu ženu, Holanďanku, v súvislosti s útokom na bývalého predsedu španielskej konzervatívnej Ľudovej strany Katalánska (PPC) Aleja Vidala-Quadrasa, ktorého 9. novembra 2023 postrelili v Madride. Oznámila to v utorok španielska polícia.

07:22

Lotyšsko poskytne Ukrajine ďalší balík vojenskej pomoci vrátane protilietadlových zbraní a pozorovacích dronov. Oznámila to v utorok lotyšská premiérka Evika Siliňová.

07:09

Zásahové jednotky gruzínskej polície použili slzotvorný plyn, aby rozohnali dav odporcov návrhu zákona “o transparentnosti vonkajšieho vplyvu”, ktorí sa v utorok podvečer zišli pred budovou parlamentu v centre Tbilisi. Informovala o tom agentúra Reuters.

06:59

Americký minister obrany Lloyd Austin v utorok na pôde vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje štáty, ktoré majú systémy protivzdušnej obrany (PVO) Patriot, aby ich poslali Ukrajine. Informovala agentúra AFP.

06:45

Ukrajinská vláda sa rozhodla zvýšiť finančnú čiastku vyčlenenú na nákup dronov, a to o ďalších 15,5 miliardy hrivien (približne 367 miliónov eur). Oznámil to v utorok ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ.

06:30

Nórsko sa rozhodlo zvýšiť vojenskú a humanitárnu pomoc, ktorú tento rok vyhradilo pre Ukrajinu, a to zo sedem miliárd nórskych korún (takmer 600 miliónov eur) na celkových 22 miliárd korún (1,86 miliardy eur). Oznámil to v utorok nórsky premiér Jonas Gahr Störe.

Včera 20:16

Európska agentúra pre lieky (EMA) v utorok vystúpila s požiadavkou na aktualizáciu vakcín proti chorobe COVID-19. EMA to žiada v súvislosti s ďalšou očkovacou kampaňou a s cieľom bojovať proti novému variantu vírusu SARS-CoV-19.

Včera 20:05

Údaje o inflácii vo Francúzsku aj celej eurozóne, ktoré boli zverejnené v utorok, posilňujú dôveru v začiatok redukcie úrokových sadzieb zo strany Európskej centrálnej banky (ECB) na začiatku júna. Povedal to guvernér francúzskej centrálnej banky Francois Villeroy de Galhau.

Včera 19:59

Vyše 5500 policajtov aj s vodnými delami plánujú nasadiť 1. mája v Berlíne počas manifestácií ľavicových skupín pri príležitosti Sviatku práce.

Včera 19:38

Objem produkcie ropy v členských štátoch Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) tento mesiac klesol. Informovala o tom agentúra Reuters na základe výsledkov svojho prieskumu. Pod pokles sa podľa agentúry podpísali najmä Irak, Irán a Nigéria, ktoré znížili objem exportu.

Včera 19:31

Kyjevské úrady začali v utorok s demontážou pamätníka postaveného počas sovietskej éry na počesť podpísania tzv. Perejaslavskej dohody z roku 1654, ktorou ukrajinskí kozáci prisľúbili vernosť ruskému cárovi.

Včera 19:30

Žiačku šiestej triedy základnej školy v severomaďarskej obci Bőny, ktorá v pondelok bodla nožom do chrbta v oblasti srdca svoju spolužiačku, umiestnia na návrh prokurátora na 30 dní do nápravnovýchovného zariadenia. O osude 12-ročnej školáčky rozhodol v utorok súd v Győri. Šiestačka mala pripravený zoznam spolužiakov, ktorých sa chystala zabiť.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali