Zásoby potravín sú pred Veľkou nocou podľa reťazcov dostatočné

Zásoby potravín sú pred Veľkou nocou podľa reťazcov dostatočné

Bratislava 7. apríla 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Luca Bruno)

 

Obchodné reťazce majú pred blížiacou sa Veľkou nocou dostatočné zásoby potravín. Vyplýva to z vyjadrení oslovených spoločností. Aj podľa ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽaNO) je potravín dostatok

Ilustračné foto

“Spoločnosť Billa má dostatočné zásoby potravín a ostatného tovaru aj pred blížiacimi sa sviatkami. Posilnili sme objednávky tovaru, aby sme dokázali naplniť aj vyšší záujem zákazníkov,” priblížila pre TASR hovorkyňa reťazca Kvetoslava Kirchnerová.

Reklama

Billa pre očakávané väčšie nákupy k blížiacim sa sviatkom podľa nej rozšírila otváracie hodiny. “A tiež ako pred každými sviatkami sme posilnili aj personál na predajni,” informovala. “Nemáme plošne nastavené otváracie hodiny, avšak na každej jednej predajni si zákazníci túto informáciu nájdu. Otvárame približne o 7.00 alebo 8.00 h a zatvárame predajne medzi 19.00 až 22.00 h v závislosti od konkrétnej predajne. Dočasné otváracie časy máme uvedené na každej predajni a rovnako aj na stránke Billy,” spresnila.

Oproti štandardnej situácii pred vypuknutím nového koronavírusu, keď si ľudia zvykli nechávať sviatočné nákupy na poslednú chvíľu, reťazec Billa podľa nej teraz zaevidoval zmenu. “Vidíme, že zákazníci si robia sviatočné nákupy v predstihu,” poznamenala Kirchnerová.
“Je pre nás prioritou, aby zákazníci u nás vždy našli všetko, čo potrebujú. Preto sme s našimi dodávateľmi neustále v kontakte a podnikáme všetky potrebné kroky na to, aby nenastali výpadky v dostupnosti tovarov,” uviedla Lucia Langová, hovorkyňa Kauflandu.

Reklama

Podľa Petra Steigaufa z Tesco Stores SR za súčasných mimoriadnych okolností vyvíja Tesco aj v období pred Veľkou nocou maximálne úsilie, aby sa potraviny bezpečne dostali k všetkým zákazníkom. Nepretržite podľa neho pokračuje zásobovanie obchodov Tesca potravinami a ďalším sortimentom produktov. “V našich distribučných centrách máme aj v aktuálnej mimoriadnej situácii dostatočné zásoby a pokračuje ich plynulé dopĺňanie. Zo všetkých distribučných centier denne putujú čerstvé a trvanlivé potraviny do každého zo 150 obchodov Tesca na Slovensku,” spresnil.

“Aby sme sa uistili, že dostupnosť tovaru v obchodoch je plynulo zabezpečená, prepravné kapacity sme v uplynulých týždňoch zvyšovali približne o štvrtinu. Situáciu sme zvládli v spolupráci s partnerskou prepravnou spoločnosťou, ktorá pre nás operatívne zvýšila dopravné kapacity. Našim kolegom v distribučných centrách a obchodoch sme nesmierne vďační za ich obetavú prácu, vďaka ktorej prinášame potraviny pre ľudí na celom Slovensku aj za súčasných mimoriadnych okolností,” dodal Steigauf.

Aj Mičovský pred pondelkovým (6. 4.) rokovaním vládneho kabinetu ubezpečil, že zásobovanie potravinami je veľmi dobré, potravín v SR je dostatok. “Zásobovanie (potravinami) je veľmi dobré. V pondelok sme mali na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR krízový štáb, ktorý veľmi podrobne hodnotil zásoby. Môžem konštatovať, že zásoby sú dobré po nákupnej horúčke, ktorá tu bola pred časom. Situácia je stabilizovaná. Prekvapujúco, máme nielen dobré zásoby, ale aj konkrétne komodity často nakupované sú v poriadku,” priblížil Mičovský.

Podľa agroministra nastáva, paradoxne, opačná situácia. “Máme tovaru nielen dostatok, ale pri veľkonočnom sortimente je ho do istej miery nadbytok. Dopyt po typických veľkonočných produktoch klesol približne o 50 %,” doplnil Mičovský.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali