Záchranári leteli na pomoc zranenej 24-ročnej cyklistke

Záchranári leteli na pomoc zranenej 24-ročnej cyklistke

Banská Bystrica 29. augusta 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič)

 

Leteckí záchranári z Banskej Bystrice dnes popoludní pomáhali 24-ročnej žene, ktorá na turistickej ceste neďaleko Červenej studne v Štiavnických vrchoch spadla z bicykla a zranila si hornú končatinu.

Ilustračné foto

Pomocou palubného navijaka bola po ošetrení lekárkou leteckých záchranárov z miesta evakuovaná. S podozrením na zlomeninu hornej končatiny ju transportovali do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. TASR o tom informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:13

Laureát Nobelovej ceny za mier z roku 2022 a aktivista Ales Biaľacký v utorok strávil už 1000. deň v bieloruskom väzení. Jeho manželka Natalľa Pinčuková uviedla, že posledný polrok je na samotke.

20:11

Počas útoku na konvoj na juhovýchode Iránu zahynulo v utorok najmenej päť policajtov, niekoľko ďalších utrpelo zranenia.

18:42

Austrálska Nadácia domorodej gramotnosti (IFL) získala v utorok Pamätnú cenu Astrid Lindgrenovej, jedno z najvyšších ocenení za literárnu tvorbu pre deti a mládež. Ocenenie dostala pre propagáciu čítania medzi deťmi aborigénov – pôvodného obyvateľstva v Austrálii.

18:41

Ruský súd v utorok zvýšil trest odňatia slobody pre väznenú opozičnú političku Liliju Čanyševovú o dva roky. Po novom tak vo väzení strávi deväť a pol roka, uviedli nezávislé médiá a exilová opozícia.

18:41

Súd v Thajsku začal v utorok pojednávanie v prípade smrti kolumbijského lekára na ostrove na juhu Thajska, ukrývania jeho tela a ničenia dokumentov. Obžalovaný je španielsky občan.

18:35

Švajčiarska ľudová strana (SVP) žiada vystúpenie krajiny z Rady Európy v reakcii na utorkový verdikt Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP). Ten rozhodol, že Švajčiarsko nevynakladalo dostatočné úsilie v boji proti klimatickej zmene.

18:17

V dňoch 9. až 11. apríla sa predseda Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta, na pozvanie predsedníčky Najvyššieho súdu Brazílie Marie Therezy de Assis Moura, zúčastňuje medzinárodnej konferencie organizovanej pri príležitosti 35. výročia založenia Najvyššieho súdu Brazílie. Ján Šikuta, aj ako bývalý dlhoročný sudca Európskeho súdu pre ľudské práva v Štrasburgu, vystúpi v rámci panelu Medzinárodné súdy ľudských práv.

18:00

Nemecká zbrojárska spoločnosť Rheinmetall pošle do konca roka Ukrajine ďalších 20 bojových vozidiel pechoty (BVP) Marder. Oznámil to v utorok samotný Rheinmetall.

17:59

Súd v Juhoafrickej republike (JAR) v utorok povolil bývalému prezidentovi Jacobovi Zumovi kandidovať v májových parlamentných voľbách. Volebná komisia mu predtým zabránila kandidovať, pretože bol odsúdený za pohŕdanie justíciou na 15 mesačné väzenie.

17:59

Šesť mužov je nezvestných a štyria utrpeli v utorok vážne popáleniny pri výbuchu vo vodnej elektrárni na severe Talianska. Výbuch nastal okolo 15.00 h SELČ v elektrárni na priehrade Suviana vzdialenej približne 70 kilometrov od talianskeho mesta Bologna.

17:53

Pol roka práce ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča (Smer-SD) neprinieslo žiadne ovocie. Uviedlo to opozičné hnutie Igora Matoviča v reakcii na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po kontrolnom dni na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

17:35

Islandský politik Bjarni Benediktsson v utorok oznámil, že sa stane novým predsedom vlády. Vo funkcii nahradí Katrín Jakobsdóttir. Tá minulý týždeň oznámila, že z postu odstúpi a bude kandidovať v júnových voľbách za prezidentku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mesiac zakrýva slnko počas úplného zatmenia Slnka v meste Sherbrooke, v kanadskom Quebecu

Autor: TASR/AP-Mark Schiefelbein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Radovan Hynek

Zdeno Drdol

Andrej Sablič

Milan Šupa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali