Vyzbrojovanie rodičov proti transrodovej ideológii. Jedno si musia uvedomiť

Vyzbrojovanie rodičov proti transrodovej ideológii. Jedno si musia uvedomiť

Bratislava 22. októbra 2023 (HSP/Foto:Pexels)

 

Združenie lekárov, ktorí sú za život, bojuje proti transrodovej ideológii novou iniciatívou, v ktorej varuje, že verejné školy a úrady predstavujú riziko pre dospievajúcich, ktorí si mýlia svoje biologické pohlavie. Informuje CNA

Transgender
Ilustračné foto

Iniciatívu Biological Integrity Initiative sponzoruje American College of Pediatricians, združenie viac ako 600 pro-life lekárov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí sa podľa svojej webovej stránky snažia umožniť “všetkým deťom dosiahnuť optimálne fyzické a emocionálne zdravie a pohodu”.

Reklama

“Masívny tlak na to, aby sa deti stali terčom experimentálnych, život meniacich liekov a operácií, je ideologickej povahy, je v priamom rozpore s biologickou realitou, protirečí dobrej lekárskej praxi a hlboko znepokojuje lekárov, ktorí zasvätili svoj život etickej, súcitnej starostlivosti o svojich najzraniteľnejších pacientov – deti,” uviedol prezident združenia Dr. Michael Artigues podľa tlačovej správy.

Výkonná riaditeľka American College of Pediatricians Jill Simons uviedla: “Pojem biologická integrita označuje život v súlade s vlastným prirodzeným biologickým ja – integrovaným celkom tela a mysle. Deti a dospievajúci by mali byť milovaní a mali by sa naučiť milovať samých seba ako úplní muži alebo ženy. Deti sa vždy rodia v správnom tele.”

Reklama

V exkluzívnom rozhovore pre agentúru CNA Simonsová povedala, že asociácia reaguje na “prudko rastúce” telefonáty lekárov o “jednej z najväčších hrozieb pre deti: tejto transrodovej ideológii”.

 

Tri fázy 

Simonsová opísala tri fázy “rodovej intervencie”. Otázky o prirodzenej pohlavnej identite sa kedysi označovali ako “rodová dysfória”, ale tento termín teraz lekári a odborníci na duševné zdravie zavrhli.

“Prvou je sociálna intervencia, pri ktorej sa dieťa a rodina nabádajú k zmene mena alebo zámena a k zmene spôsobu obliekania. Tým sa dieťa skutočne dostáva na bežiacom páse k ďalšej intervencii, ktorá zvyšuje nebezpečenstvo pre dieťa. Keď sa dieťa dostane na tento spoločenský prechod, je preň ťažké zmeniť názor a povedať “toto nechcem”, pretože sa mu dostáva veľa pozornosti a rodina sa na to naladila. Nie je to neškodné,” povedala.

Ďalším krokom je prijímanie “blokátorov puberty”, ktoré zabraňujú normálnemu prirodzenému rastu. Blokátory “zastavujú normálne hormóny a normálny prirodzený proces puberty u detí. Je to škodlivé v mnohých ohľadoch, ktoré poznáme, ale aj v niektorých, ktoré nepoznáme. Predstavte si, že zastavíte hormóny, ktoré mozog potrebuje na rast. Mozog sa počas dospievania veľmi vyvíja a vieme, že testosterón, estrogén a ďalšie hormóny zohrávajú úlohu v tom, ako sa vyvíja mozog, kostné štruktúry, svaly, srdcovo-cievny systém. Keď sa tieto pozastavia, je to veľmi nebezpečné,” uviedla lekára.

Reklama

Tretí krok: veľké dávky hormónov pre rôzne pohlavia, ktoré sú tiež škodlivé, priblížila Simonsová. “Krížové pohlavné hormóny, teda extrémne vysoké dávky hormónov opačného pohlavia, pri sledovaní blokátorov puberty. Najväčším nebezpečenstvom je, že [deti] nikdy nebudú mať zrelé pohlavné orgány, vajíčka a spermie. Inými slovami: Budú neplodné a nikdy nebudú mať biologické deti,” povedala.

“To nie je len tragické,” povedala Simonsová, “je to niečo, s čím by deti nemali súhlasiť. Nie je to niečo, čo by vo svojom štádiu vývoja mozgu mohli pochopiť.” Upozornila tiež, že vysoké dávky hormónov prekrývajúcich pohlavia sú obviňované z rakoviny, endometriózy, osteoporózy, cukrovky, predčasnej menopauzy a srdcových ochorení.

“Taká osoba,” upozornila, “je teraz celoživotným pacientom s celoživotnou medikáciou týchto hormónov. Tí, ktorí podstúpia chirurgickú zmenu, sú podľa Simonsovej vystavení odstráneniu zdravých častí tela a čelia celoživotným lekárskym a chirurgickým zákrokom, aby sa vyrovnali s jazvami, infekciami a inými stavmi spojenými s ich znetvorením.

 

Pomoc rodičom

Rodičom, ktorých deti skúmajú svoje pohlavie, webová stránka radí: “Objímte ich a povedzte im, že ich máte radi. Pozrite sa im do očí a povedzte im, že budete s nimi, aby ste im pomohli dosiahnuť optimálne zdravie. Všetky deti potrebujú byť uistené o láske svojich rodičov a o tom, že ich neopustia.”

Reklama

Na webovej stránke sa tiež uvádza, že verejné školy ohrozujú deti. Tínedžeri môžu súhlasiť s takzvanou “starostlivosťou potvrdzujúcou pohlavie”, antikoncepciou a liečbou pohlavne prenosných chorôb, zneužívania drog/alkoholu a duševných chorôb, uvádza sa v nej. V niektorých štátoch môžu dospievajúci súhlasiť s interrupciou bez súhlasu alebo vedomia rodičov. “Je veľmi dôležité, aby si rodičia uvedomili, že verejné školy môžu pomáhať deťom pri prechode bez vedomia rodičov,” uvádza sa v správe.

Pre lekárov sú tu odkazy na organizácie združené v American College of Pediatricians a Biological Integrity Initiative, ako aj odpovede na často kladené otázky. Odkazuje napríklad na štúdiu z roku 2021, ktorá na všetkých 3 754 adolescentoch s transidentifikáciou v rodinách amerických vojakov ukázala, že liečba pohlavnými hormónmi viedla k “zvýšenému využívaniu služieb duševného zdravia a psychiatrických liekov a k zvýšenému počtu samovražedných myšlienok/pokusov o samovraždu”.

Na záver Simonsová uviedla, že zdravotnícki pracovníci sa často boja čeliť súčasnému ideologickému hnutiu transrodových osôb zo strachu, že prídu o prácu a licenciu na výkon povolania.

 

Prečítajte si tiež

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:20

Ukrajinské jednotky zničili mínolovku ruskej Čiernomorskej flotily, uviedlo v nedeľu vo vyhlásení ukrajinské námorníctvo. Informovala agentúra Reuters.

13:11

Francúzske úrady na Novej Kaledónii zmobilizovali stovky policajtov, aby znovu získali kontrolu nad hlavnou cestou spájajúcou letisko a hlavné mesto Noumea a po niekoľkých dňoch nepokojov obnovili poriadok. Oznámil to v sobotu neskoro večer francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin na sieti X.

12:49

Ruské nálety na mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny pripravili v nedeľu o život najmenej osem ľudí, kým ďalších osem osôb utrpelo zranenia, uviedli tamojší predstavitelia. Informovala agentúra Reuters.

12:34

Ceny ropy v piatok sa posilnili približne o 1 % a cena ropy Brent zaznamenala prvý týždenný nárast za posledné tri týždne. Na vývoj výrazne vplývali priaznivé hospodárske ukazovatele z USA a Číny, ktoré posilnili vyhliadky na rast dopytu v dvoch najväčších svetových ekonomikách.

12:25

Dve obete si vyžiadala v noci na nedeľu zrážka lodí na rieke Dunaj v Maďarsku. Päť ľudí je naďalej nezvestných, uviedla maďarská polícia.

11:58

Dve čínske vojnové lode zakotvili v nedeľu v Kambodži v rámci doteraz najväčšieho spoločného vojenského cvičenia.

Cvičná loď Čchi-ťi-kuang a obojživelná vojnová loď Ťing-kang-šan zakotvili v pobrežnom meste Sihanoukville v rámci 15 dní pozemných a námorných cvičení. Zapojí sa do nich 760 čínskych vojakov spolu s približne 1300 Kambodžanmi a 11 kambodžskými plavidlami.

Čínski námorníci
Čínski námorníci stoja pred vojnovou loďou, ktorá zakotvila v kambodžskom pobrežnom meste Sihanoukville v rámci doteraz najväčšieho spoločného vojenského cvičenia
11:50

Vlak zachytil muža na stanici na juhozápade Nemecka a spôsobil mu vážne zranenia, uviedla v nedeľu skoro ráno tamojšia polícia.

Štyridsaťjedenročný muž sa z doposiaľ neznámych príčin nachádzal v oblasti trate na železničnej stanici v obci Oberwesel zhruba 70 kilometrov západne od Frankfurtu, keď ho v sobotu zachytil vlak. Polícia pracuje s verziou, že obeť niekto na koľajnice strčil.

11:31

Šesť dronov sa zrútilo počas ukrajinského útoku v noci na nedeľu na územie ropnej rafinérie v Slavjansku v juhoruskej Krasnodarskej oblasti, uviedla s odvolaním sa na miestne úrady ruská agentúra Interfax.

10:53

Pri izraelskom vzdušnom útoku na obytný dom a tábor pre utečencov v centre Pásma Gazy zahynulo najmenej 20 ľudí, uviedla v nedeľu vo vyhlásení nemocnica al-Aksá. Informovala agentúra AFP.

10:40

Priemerná nákupná cena surového kravského mlieka sa v marci 2024 medzimesačne znížila o 2,9 % na úroveň 42,82 eura/100 kilogramov (kg). V medziročnom porovnaní bola priemerná nákupná cena mlieka nižšia o 11,7 %. Vyplýva to z aktuálnej správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS).

09:37

Saudskoarabský kráľ Salmán bin Abd al-Azíz sa v nedeľu podrobí lekárskym testom v dôsledku “vysokej horúčky a pridruženej bolesti”, uviedla tamojšia tlačová agentúra SPA.

09:20

Ukrajinským ozbrojeným silám sa podarilo zostreliť všetkých 37 dronov, ktorými Rusko v noci na nedeľu útočilo na územie Ukrajiny, uviedlo tamojšie letectvo.

08:52

Saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán a poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan diskutovali o bilaterálnej dohode a vojne medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas v Pásme Gazy, uviedli v nedeľu saudskoarabské médiá.

Na stretnutí v saudskoarabskom meste Dahrán hovorili o takmer finálnej verzii návrhu strategických dohôd medzi oboma krajinami.

08:39

Aljašskí štátni policajti v sobotu informovali, že z lietadla, ktoré sa našlo na dne jazera, boli vytiahnuté telá dvoch mužov.

Polícia v piatok neskoro večer dostala informáciu o prevrátenom lietadle v jazere Six Mile Lake.

Telo 58-ročného Davea Hedgersa a 45-ročného Aarona Fryera našiel potápačský tím vnútri lietadla, uviedli policajti vo vyhlásení.

08:23

Najmenej 68 ľudí zahynulo v dôsledku prudkého dažďa a následných záplav v provincii Ghór v strednej časti Afganistanu, uviedli tamojší predstavitelia.

Prudké dažde zasiahli provinciu ešte v piatok a voda zaplavila množstvo významných prístupových ciest do oblasti.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mravec sa živí kvetom púpavy počas slnečného dňa v mestskom parku v estónskom Talinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali