Opäť vyskakujú čísla, hoci mali po testovaní klesať: Vo štvrtok potvrdili 2 354 pozitívnych prípadov, počet úmrtí sa zvýšil o 31

Opäť vyskakujú čísla, hoci mali po testovaní klesať: Vo štvrtok potvrdili 2 354 pozitívnych prípadov, počet úmrtí sa zvýšil o 31

Bratislava 6. novembra 2020 AKTUALIZOVANÉ (SITA/HSP/Foto:SITA/AP/University of Oxford-John Cairns)

 

Aj napriek plošnému testovaniu v uplynulý víkend tent oštvrtok potvrdili 2 354 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19, laboratóriá urobili 11 615 testov. Pribudlo aj ďalších 31 úmrtí pacientov na pľúcnu formu ochorenia COVID-19, ich počet tak stúpol na 317. Vyliečilo sa ďalších 564 osôb. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk

koronavírus, testy, príznaky
Ilustračné foto

Najviac pozitívnych prípadov bolo v Žilinskom kraji, kde pribudlo 473 nakazených. Trenčiansky kraj mal 399 prípadov, Prešovský 397 a Košický 342. Pozitívny výsledok testov malo aj 240 ľudí v Banskobystrickom kraji, 178 v Nitrianskom, 175 v Bratislavskom a 150 v Trnavskom. Je medzi nimi 1 270 žien a 1 084 mužov, sú vo veku od 1 do 94 rokov. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Reklama

V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 1 742 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 1 441 z nich. Na jednotkách intenzívnej starsostliosti (JIS) je 112 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 106 pacientov. Počet aktívnych prípadov je 53 781.

 

Reklama
Potvrdené úmrtia

V Univerzitnej nemocnici L.P. v Košiciach zomreli ženy vo veku 64, 68, 81, 82 a 83 rokov a muži vo veku 58, 75, 80 a 90 rokov. V nemocnici v Skalici skonali ženy vo veku 79 a 82 rokov a muži vo veku 71, 77, 78 a 84 rokov, v nemocnici v Čadci 88-ročná žena a 78-ročný muž. Ochoreniu podľahla v nemocnici v Trebišove 88-ročná žena, v Univerzitnej nemocnici Bratislava 80-ročný muž a 75-ročná žena, vo Fakultnej nemocnici v Nitre 80-ročný muž. V nemocnici v Komárne zomrela 86-ročná žena, v nemocnici v Myjave 88-ročná žena, v nemocnici v Skalici 90-ročná žena. Vo Fakultnej nemocnici v Nových Zámkoch zaznamenali úmrtia žien vo veku 81 a 86 rokov, v nemocnici v Galante 78-ročného muža, v nemocnici Zobor 86-ročnej ženy. V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb skonal 74-ročný muž, doma zomrela 89-ročná žena a v ošetrovateľskom centre v Humennom 81-ročná žena.

Celkový počet pozitívych prípadov na Slovensku je doteraz 71 088, zotavilo sa 16 990 pacientov. Od začiatku vypuknutia ochorenia otestovali laboratóriá vyše 870-tisíc vzoriek.

 

Taraba: Čísla na rozdiel od emócií nepustia

Poslanec Tomáš Taraba (KDŽP) uviedol, že čísla na rozdiel od emócií nepustia a zatiaľ sa neznižuje počet pozitívne testovaných, aj keď premiér Igor Matovič a ministri práve týmto obhajovali celoplošné testovanie.

Na snímke podiel pozitívne testovaných v jednotlivé dni

“Stále sa pýtam, odkiaľ sa ten nárast berie? Veď Druhé slovenské národné povstanie bolo najúspešnejšia logistická operácia v dejinách Slovenska. To nehovorím ja, ale minister práce v rybárskych maskáčoch. Tu sú percentá pozitívnych z celkového počtu urobených testov. Vidíme, že tie 5 hodinové rady prinášajú svoje ovocie. Mali sme byť po tejto trnavskej akcii na nule či nie?”

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali