Vlhová stúpa históriou. Z aktívnych pretekárok sú pred ňou len Shiffrinová a Gutová-Behramiová

Vlhová stúpa históriou. Z aktívnych pretekárok sú pred ňou len Shiffrinová a Gutová-Behramiová

Bratislava 27. novembra 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Tri víťazstvá za šesť dní a zisk 260 z celkového maxima 300 bodov. Fenomenálny vstup Petry Vlhovej do novej sezóny sa odráža aj v jej postupe historickým rebríčkom najúspešnejších zjazdárok Svetového pohára. Momentálne je so 17 víťazstvami na 26. priečke historického prehľadu najlepších, ale ešte zaujímavejšie vyzerá porovnanie s aktívnymi pretekárkami

Petra Vlhová
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová

Z nich sú pred 25-ročnou Liptáčkou iba historická dvojka, Američanka Mikaela Shiffrinová (66 víťazstiev) a trinástka, Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (26). Talianka Federica Brignoneová má na konte o dve víťazstvá menej ako Vlhová. Na čele je fenomenálna Američanka Lindsey Vonnová s 82 víťaznými pretekmi v bojoch o krištáľové glóbusy.

Reklama

Na posun do najlepšej desiatky je potrebných 31 víťazstiev, toľko ich má legendárna Švajčiarka Erika Hessová. Vzhľadom na systematické zlepšovanie Vlhovej a jej relatívne nízky vek (jazdiť na vysokej úrovni môže ešte 5-7 rokov), toto číslo nie je nereálne. “Ak pôjde cestou, ktorú som pred ňou vytýčil, budúcu zimu ju len ťažko niekto prekoná,” cituje rakúska agentúra trénera Livia Magoni z rozhovoru pre NZZ z februára tohto roku. “Bez Livia a výborne fungujúceho tímu by som nejazdila tak dobre. Všetko musí do seba zapadať a u nás to tak je,” odpovedala v inom rozhovore jeho zverenkyňa. Odvtedy sa ambiciózna Slovenka stala dvojnásobnou držiteľkou malých krištáľových glóbusov za slalom a paralelné disciplíny a momentálnou suverenitou sa radí medzi najvážnejšie adeptky na zisk veľkého glóbusu v sezóne 2020/2021.

Už teraz má na konte 360 bodov a náskok 185 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou. Tretia je Talianka Marta Bassinová s mankom 202 bodov. Do konca sezóny je však ešte poriadne ďaleko, podľa plánu treba odjazdiť 30 pretekov. Tie najbližšie by sa mali uskutočniť 5. a 6. decembra vo švajčiarskom St. Moritzi. Na rad prídu prvýkrát rýchlostné disciplíny, konkrétne dvakrát super G. “Tri víťazstvá za šesť dní sú super. Mám to dobre rozbehnuté. Teraz sa teším, že si trochu oddýchnem a potom ideme ďalej. Znova budem dávať do toho všetko. Čaká ma preladenie na rýchlostné disciplíny. Dúfam, že mi to pôjde dobre,” uviedla Vlhová pre RTVS.

Reklama

 

Šesť najlepších aktívnych pretekárok vo Svetovom pohári v zjazdovom lyžovaní:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 66 víťazstiev

2. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) 26

3. Petra Vlhová (SR) 17

4. Federica Brignoneová (Tal.) 15

Reklama

5. Tessa Worleyová (Fr.) 13

6. Ilka Štuhecová (Slovin.) 9

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali