Vlhová pred prvým slalomom v Levi. Ak z toho bude pódium, budeme šťastní, vraví tréner

Vlhová pred prvým slalomom v Levi. Ak z toho bude pódium, budeme šťastní, vraví tréner

Bratislava 22. novembra 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Zimná zjazdárska sezóna klope na dvere čoraz nástojčivejšie. Po októbrovom tradičnom úvode v obrovskom slalome na ľadovci v rakúskom Söldene sa tentoraz najlepší alpskí lyžiari a lyžiarky presunuli na sever Európy, kde sa najbližší víkend predstavia v najtočivejšej disciplíne. Nebude medzi nimi chýbať ani Slovenka Petra Vlhová, druhá najlepšia slalomárka uplynulej zimy vo Svetovom pohári

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová

“Petra trénovala šesť dní v Levi a potom sme sa presunuli na tri dni do Suoma. Mali sme naozaj veľmi dobré podmienky a máme teda za sebou kvalitný tréning,” informoval agentúru SITA z Fínska Matteo Baldissarutti, od novej sezóny ďalší stály člen trénerského tímu Petry Vlhovej.

Reklama

Vlhovej sa v Söldene nevydaril vstup do sezóny podľa predstáv. Zdravotné problémy s dýchacími cestami a z toho vzniknuté tréningové manko sa podpísali na 14. mieste úradujúcej majsterky sveta v obrovskom slalome. Potom zaťala zuby a začala sa tvrdo pripravovať na prvý slalom sezóny. V talianskom Miláne aj doma v Liptovskom Mikuláši naháňala kondičku a potom sa presunula na sever Európy za snehom. V Levi za polárnym kruhom panujú skvelé podmienky s dostatkom snehu a nízkymi teplotami pod bodom mrazu. “Včera sme mali voľné jazdenie na pretekovom svahu a mohli sme vidieť, že Petra sa zlepšuje. Spolu s Liviom Magonim sme obslužnému personálu pretekov pomáhali so vstrekovaním vody a bolo to dosť náročné. Počasie vyzerá veľmi dobre. Na sobotu hlásia oblačno a mínus 4 stupne Celzia, možno s ľahkým snežením,” doplnil Baldissarutti informácie z dejiska SP.

Na otázku, aká je súčasná forma 24-ročnej Slovenky, taliansky tréner odpovedal: “Zlepšuje sa, ale stále to nie je perfektné. Potrebujeme viac času, aby sme doriešili určité problémy a nastavili jej jazdy.”

Reklama

Ambiciózna Liptáčka sa v pretekoch Svetového pohára v Levi predstavila dosiaľ štyri razy. S výnimkou úvodného vystúpenia v roku 2013, keď sa ešte neprebojovala do 2. kola, sa Vlhovej v tomto fínskom stredisku zvykne dariť. V posledných troch rokoch obsadila postupne tretie, prvé a druhé miesto. Najmä jej víťazstvo spred dvoch rokov o 10 stotín sekundy pred fenomenálnou Američankou Mikaelou Shiffrinovou bolo nezabudnuteľné. Aké má aktuálne ambície? “Ak bude schopná dostať sa na stupne víťazov bez ohľadu na pozíciu, náš tím bude veľmi šťastný,” zakončil predštartovné novinky Matteo Baldissarutti.

Prvé kolo slalomu žien sa na “Čiernej zjazdovke” v Levi uskutoční v sobotu 23. 11. od 10.15 h SEČ. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších príde na rad od 13.15 h. V nedeľu sa v rovnakých časoch predstavia v slalome aj muži.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali