Vlhová nedokončila super G v Crans Montane, ale z náskoku na čele SP veľa nestratila

Vlhová nedokončila super G v Crans Montane, ale z náskoku na čele SP veľa nestratila

Bratislava 24. januára 2021 AKTUALIZOVANÉ (SITA/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová si v nedeľu v Crans Montane nepripíše body do hodnotenia Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. V treťom superobrovskom slalome sezóny Vlhová neprešla predpísaným spôsobom istú časť trate a zostala mimo výsledkového poradia. Dvadsaťpäťročná Liptáčka po skoku za horizontom nestačila nasmerovať lyže správnym smerom a minula jednu z bránok. Vlhová mala štartovné číslo 1 a doplatila aj na to, že nemala informácie z trate, keďže pred ňou išli len predjazdci

Petra Vlhová
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová

“Do niekoľkých bránok išla dosť na priamo. Ďalšiu bránu nebolo vidieť pod skokom. Lyže mala otočené iným smerom, ako mala mať. Je to súčasť života, ktorý patrí k lyžovaniu. Nemám čo Petre vyčítať, stáva sa to,” uviedol expert RTVS Timotej Zuzula.

Reklama

Petra Vlhová v predchádzajúcich dvoch podujatiach SP v Crans Montane predviedla výbornú zjazdársku formu. V piatok skončila tesne pod pódiom na štvrtom mieste a v sobotu pridala siedmu priečku v najrýchlejšej disciplíne. Veľké ambície mala zverenkyňa Livia Magoniho aj v nedeľňajšom super G, ale zostanú nenaplnené. Napriek tomu Vlhová s určitosťou zostane na čele Svetového pohára, lebo pred nedeľou mala náskok 120 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou.

Ambiciózna Slovenka s veľkým náskokom zostala na čele Svetového pohára, lebo jej hlavná rivalka Švajčiarka Michelle Gisinová obsadila až 29. miesto. Náskok Vlhovej znížila iba o 2 body zo 120 na 118 bodov. Na tretie miesto celkového poradia sa dostala nedeľňajšia víťazka Lara Gutová-Behramiová. Za Vlhovou zaostáva výrazne – o 194 bodov.

Reklama

Okrem Vlhovej rovnakú chybu urobila a s pretekmi sa predčasne rozlúčila aj Švajčiarka Wendy Holdenerová a po páde musela skončiť aj Rakúšanka Stephanie Venierová. Svoje jazdy z okruhu favoritiek nedokončili ani Američanka Breezy Johnsonová či Talianka Elena Curtoniová. Suverénka predchádzajúcich dvoch zjazdov Sofia Goggiová sa viezla do cieľa na druhej priečke, ale po záverečnom skoku vynechala poslednú bránku a bola diskvalifikovaná.

V Crans Montane v nedeľu dominovala Lara Gutová-Behramiová. Skúsená Švajčiarka sa najlepšie vyrovnala s častými zmenami smeru v rýchlosti a zvíťazila s náskokom 93 stotín sekundy pred Rakúšankou Tamarou Tipplerovou a 1,02 s pred Taliankou Federicou Brignoneovou. Gutová-Behramiová si pripísala 28. víťazstvo vo Svetovom pohári, z toho trináste v super G. Vďaka tomu zvýšila náskok na čele hodnotenia disciplíny pred krajankou Corinne Suterovou na 76 bodov. Vlhová je po troch pretekoch v tomto poradí na 12. mieste.

“Nezačala som dobre, ale rýchlo som sa zobudila. Snažila som sa jazdiť tesnejšie pri bránkach. Sneh bol úplne iný ako v sobotu, oveľa mäkší a zrazu mi to viac vyhovovali. Predtým ma bolel chrbát, ale fyzioterapeuti odviedli výbornú prácu,” uviedla Lara Gutová-Behramiová, cituje ju portál laola1.at.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

17:13

Litva odovzdala Ukrajine obrnené transportéry M577, oznámilo v utorok litovské ministerstvo obrany.

17:04

Najmladší syn princa Williama a jeho manželky Kate oslávil v utorok šesť rokov a pri tejto príležitosti manželský pár zverejnil na svojich účtoch na sociálnych sieťach jeho fotografiu. Záber usmievajúceho sa princa Louisa však manželia neposlali vopred ako embargovanú správu médiám, čo robievali v minulých rokoch.

princ Louis
Na snímke princ Louis
16:47

Ruské ministerstvo hospodárstva zlepšilo odhad tohtoročného vývoja ekonomiky, pričom predpokladá rast o takmer 3 %. Na druhej strane počíta s oslabením rubľa a postupným poklesom prebytku účtu platobnej bilancie.

16:44

Blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina varuje Európu pred odvetou Moskvy, ak Západ zabaví zmrazené ruské aktíva v hodnote takmer 300 miliárd USD (282,17 miliardy eur) a použije ich na pomoc Ukrajine.

16:43

Fínsku metropolu Helsinki v utorok prekvapili neobvyklé snehové prehánky, ktoré skomplikovali pozemnú aj leteckú dopravu.

16:43

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyzval v utorok na medzinárodné vyšetrenie správ o masových hroboch v nemocniciach v Pásme Gazy, ktoré boli zničené pri obliehaní izraelskej armády. Podľa OHCHR mohlo totiž prísť k páchaniu vojnových zločinov.

16:42

Neformálne zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni ministrov zahraničných vecí sa uskutoční 30. – 31. mája v Prahe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali