Vatican News: Talianska vláda podáva zavádzajúce počty úmrtnosti na Covid-19. Kríza bola riadená na základe zavádzajúcich a nereálnych údajov

Vatican News: Talianska vláda podáva zavádzajúce počty úmrtnosti na Covid-19. Kríza bola riadená na základe zavádzajúcich a nereálnych údajov

Vatikán 23. júla 2020 (/HSP/vaticannews.va/Foto:SITA/AP-Antonio Calanni)

 

Ako uvádza dnešné vydanie denníka Talianskej biskupskej konferencie Avvenire, riaditeľka mikrobiologického laboratória jednej milánskej kliny (Luigi Sacco), MUDr. Maria Rita Gismondiová, vydala v týchto dňoch knihu nazvanú príznačne Tiene v zrkadle s podtitulom bioterorizmus, infodémia a budúcnosť po kríze (“Ombre allo specchio – bioterrorismo, infodemia e il futuro dopo la crisi”, ed. La nave di TeSeE, počet strán 208)

Ilustračné foto

Hovorí v nej o porušovaní súkromia, nepodloženom šírení paniky a očierňovaní, ktorému podľahli všetci, vrátane talianskej vlády. “Infodémia – hovorí v rozhovore pre spomínaný denník – poslúžila všetkým: vláde vyhovovalo hovoriť o Covide, aby sa dostala do stredu diania; ľuďom, pretože mali pocit, že sa im dostáva ochrany; médiám, pretože mali prácu, a nám virológom pomohla vynoriť sa zo zabudnutia, do ktorého sme upadli po peripetiách s vírusom HIV. Nie je v tom zlomyseľnosť. Sme nevedomými ľuďmi, máme svoje márnivosti, páči sa nám byť v televízii … Pandémia sa stotožňuje s morom, ale existuje mnoho ďalších smrteľným chorôb, počnúc napríklad banálnymi osýpkami.”

Reklama

Talianska mikrobiologička vyjadruje veľký údiv predovšetkým nad údajmi o úmrtnosti na Covid-19.

“V knihe uvádzam, že do oficiálnych štatistík sa dostali pacienti, ktorí mali zároveň iné choroby. Bola som kritizovaná, keď som poukázala na jednu štúdiu talianskeho Štátneho zdravotného ústavu, ktorá uvádza, že z 355 skúmaných pacientov iba 3 nemali inú chorobu než Covid-19, a takmer 50% zosnulých trpelo pred smrťou viac ako troma ďalšími ochoreniami.

Reklama

Kladiem otázky, ktoré zostávajú bez odpovede. Koľko bolo zosnulých medzi pacientmi hospitalizovanými s inou chorobou? Koľko bolo chorých doma? Odpoveď nemáme, pretože telá zosnulých museli putovať do kremácie a boli zakázané pitvy, takže nemožno nič overiť.

Najotrasnejšie však je to, že príkaz na kremáciu platil vo všetkých krajinách sveta a všade boli zakazované pitvy, hoci je známe, že k nákaze dochádza vzduchom, a mŕtvola už nedýcha. Až keď bolo [napriek zákazu] vykonaných niekoľko pitiev, zistili sme, že zápal pľúc bol tou poslednou príčinou smrti. Tou bola spravidla vaskulárnej porucha. Kríza bola riadená na základe zavádzajúcich a nereálnych údajov,” hovorí dr. Maria Rita Gismondiová, lekárka z lombardskej metropoly Miláno.

Článok pôvodne vyšiel na vaticannews.va

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:04

Peking odmietol a odsúdil tvrdenia Spojených štátov, že Čína podporuje vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine tým, že Moskve poskytuje veľké množstvo strojov, mikroelektroniky či technológií do dronov a riadených striel, vďaka čomu Rusko môže navyšovať svoju zbrojnú výrobu.

12:00

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad podozrieva ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. 

11:58

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič po zasadnutí predsedníctva a národného výboru svojej strany Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) vyjadril spokojnosť s výsledkami parlamentných volieb zo 17. apríla. Uviedol, že jeho strana zostaví vládnu koalíciu.

11:57

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zahynulo v Lamanšskom prielive najmenej päť ilegálnych migrantov. Medzi obeťami je aj štvorročné dieťa.

11:13

Francúzsky súd vydal rozsudok, ktorým podmienečne odsúdil 61-ročného muža pôvodom z Iránu na desať mesiacov vo väzení za to, že minulý týždeň vstúpil na iránskeho konzulát v Paríži s napodobeninami granátov.

11:11

Peruánska psychologička, ktorá trpela nevyliečiteľnou chorobou a bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko, podstúpila eutanáziu a stala sa tak prvým človekom v Peru, ktorý získal a uplatnil právo zomrieť s lekárskou pomocou.

11:10

Rada Európy a Organizácia spojených národov vyzvali Britániu, aby prehodnotila plány na deportácie žiadateľov o azyl do Rwandy, ktoré sa po schválení britským parlamentom pretavia do zákona. Rwanda schválenie naopak privítala.

11:05

Čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, ktorý je známy svojimi blízkymi vzťahmi s Kremľom, údajne diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu – nekrózu pankreasu. S odvolaním sa na ruský exilový denník Novaja gazeta Európa o tom  informovala agentúra DPA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali