V zámorí špekulujú nad odchodom Černáka do San Jose či Detroitu. Cirelli je pre Tampu Bay údajne dôležitejší

V zámorí špekulujú nad odchodom Černáka do San Jose či Detroitu. Cirelli je pre Tampu Bay údajne dôležitejší

Bratislava 4. decembra 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Z trojice obmedzených voľných hráčov Erik Černák, Michail Sergačov a Anthony Cirelli už hokejová Tampa Bay podpísala ruského obrancu Sergačova. Ako to bude so slovenským obrancom Černákom a kanadským útočníkom Cirellim?

Erik Černák
Na snímke Erik Černák

Zostane miesto v tíme úradujúceho držiteľa Stanleyho pohára pre oboch? Podľa viacerých zámorských médií je pre Lightning väčšia priorita udržanie si Cirelliho ako obrancu Černáka a oboch zrejme len ťažko zaplatia, aby sa udržali pod platovým stropom. Najmä keď ho už aktuálne presahujú o 2 milióny USD.

Reklama

Podľa špecializovaného webu SlovakNHL by Černák mohol skončiť v Detroite, kde pôsobí bývalý generálny manažér Tampy Steve Yzerman. Ten by mohol spolu s Černákom získať aj útočníkov Tylera Johnsona a Alexa Killorna, čo by dodalo Lightning potrebnú flexibilitu pre upísanie si Cirelliho. “V ideálnom svete by som sa pokúsil vymeniť nie jeden, ale oba zostávajúce kontrakty, ktoré spôsobujú bolesti hlavy do Detroitu, a bol by som pripravený vzdať sa aj prvého kola draftu, aj kvalitného mladého hráča, aby som tým zaujal Red Wings. Detroit by pravdepodobne na túto dohodu pristúpil, ak by tým kvalitným mladým hráčom bol Černák, ktorý je v NHL vysoko cenený,“ skonštatovali redaktori webu The Athletic.

Dan Rosen zo špecializovanej stránky NHL.com si zasa myslí, že Černák by mohol za určitých okolností zakotviť v San Jose. “Lightning už majú ukotvených svojich dvoch najlepších obrancov Victora Hedmana a Ryana McDonagha. Ak by Lightning museli pustiť Černáka, jeden z dvojice McDonagh – Sergačov by sa presunuli na pravú stranu a využiť by mohli aj služby Cala Foota, ktorý by tak naskočil do NHL z tímu Syracuse Crunch v AHL. Určite by bolo pre neho prínosné zahrať si po boku Hedmana alebo McDonagha. A čo sa týka Černáka, radi by po ňom možno siahli v San Jose. Tam potrebujú dobrého pravého obrancu za Erikom Karlssonom a Brentom Burnsom,” uviedol Rosen.

Reklama

Dvadsaťtriročný obranca Erik Černák získal v septembri prestížny Stanley Cup už vo svojej druhej sezóne v NHL a celkovo ako desiaty hokejista narodený na Slovensku. Tampa Bay zdolala vo finálovej sérii Dallas 4:2 na zápasy.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

16:18

Brita vo veku 20 rokov obvinili z organizovania podpaľačského útoku proti cieľu spojenému s Ukrajinou v Londýne, a to v prospech ruského štátu, oznámila v piatok britská prokuratúra.

15:36

Opakované vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o možnom využití úspor z druhého dôchodkového piliera na investície do infraštruktúry na Slovensku sú prípravou na ich znárodnenie. Sú o tom presvedčené viaceré opozičné strany, ktoré aj v piatok pokračovali v kritike tohto nápadu.

15:32

Viacero lekárov z Ľvovskej oblasti na západe Ukrajiny vyšetrujú pre podozrenie z prijímania úplatkov. Mužom, ktorí sa chceli vyhnúť vojenskej službe, za peniaze vydávali falošné lekárske potvrdenia. Oznámil to v piatok ukrajinský Štátny úradu pre vyšetrovanie (SBI).

15:26

Španielska polícia zaistila 25 ton hašišu v hodnote 50 miliónov eur v prístave Algeciras na juhu krajiny. Drogy boli ukryté v drevených debnách v nákladnom aute z Maroka, ktoré smerovalo do juhofrancúzskeho mesta Perpignan, informovali v piatok španielske úrady.

15:21

Poľnohospodári sú v posledných rokoch svedkami úbytku poľnohospodárskej pôdy, predovšetkým trvalých trávnych porastov. Poľnohospodári sú teda za zachovanie aspoň súčasnej výmery poľnohospodárskej pôdy. Jednoduchšie odstraňovanie nežiaducej vegetácie, ktoré navrhuje novela zákona o ochrane prírody a krajiny, im v tom môže pomôcť. Uviedla to Jana Holéciová,

15:12

Štáty Vyšehradskej štvorky (V4) sa v Európskej únii v minulosti správali nedospelo, zmeny v pripravovaných zákonoch si niekedy chceli “vytrucovať”. Česko sa v tom zmenilo, stáva sa sebavedomým členom EÚ. Spravodajkyni TASR to povedal predseda českého Senátu Miloš Vystrčil, podľa ktorého je pre ČR prínos zo vstupu do Únie nepomerne väčší ako to, čo sa Čechom možno nepáči.

15:11

Ruské sily zasiahli pri štvrtkovom útoku západné zbrane a vojenské vybavenie prepravované po železnici v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Oznámilo to v piatok ruské ministerstvo obrany s tým, že jeho sily sa zamerali aj na železničné objekty v Charkovskej oblasti.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali