V širšej nominácii 10 nováčikov, Cíger: “Zámerne sme vybrali mladých”

V širšej nominácii 10 nováčikov, Cíger: “Zámerne sme vybrali mladých”

Bratislava 15. októbra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Tréner Zdeno Cíger nemohol počítať s viacerými hokejistami, ktorí bojkotujú národný tím

Nový tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger oznámil širšiu nomináciu na prvú reprezentačnú akciu v sezóne – Nemecký pohár v Augsburgu (6.-8. novembra), kde sa podľa očakávania predstaví mužstvo tvorené mnohými medzinárodne menej ostrieľanými hráčmi, respektíve úplnými nováčikmi. Kouč totiž nemohol počítať s viacerými hokejistami, ktorí bojkotujú národný tím a podpísali sa pod vyhlásenie, v ktorom žiadajú zmenu stanov zväzu a nové voľby prezidenta SZĽH podľa férových pravidiel.

Reklama
Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger
Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger

Na 47-člennom zozname je desať nováčikov, najskúsenejším je útočník HK Hradec Králové Roman Kukumberg s 110 reprezentačnými štartmi. Práve Kukumberg spoločne s Tomášom Marcinkom a Lukášom Cingeľom sú jedinými tromi hráčmi, ktorí sa síce podpísali pod vyhlásenie, no nechali sa presvedčiť novým trénerom a generálnym manažérom, aby prišli reprezentovať. “Roman Kukumberg nám povedal, že ho dali na ten zoznam, ale nepodpísal ho. Niektorí podpísaní hráči takisto začínajú zvažovať, že ukončia bojkot,” prezradil Cíger na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave. “Oslovili sme aj hráčov, ktorí stoja za Michalom Handzušom. Nechceli sme ich za každú cenu prehovárať, ale skôr poznať ich názor, čo vedia o celej situácii. Dali sme im na vedomie, že chceme, aby reprezentovali. Bolo už iba na nich, ako sa rozhodnú,” uviedol generálny manažér národného tímu Róbert Švehla.

V nominácii je 11 hráčov z KHL, z toho deväť zo Slovana Bratislava. Väčšinu širšieho kádra tvoria legionári z českej extraligy, Ján Brejčák pôsobí vo švajčiarskom Davose, Peter Cehlárik vo švédskej Lulee a Gabriel Spilar vo fínskom klube Vaasan Sport. Jedenásť nominovaných hrá v najvyššej slovenskej súťaži Tipsport Lige. “Ako tréner som musel osloviť aj hráčov, ktorí boli podpísaní pod vyhlásenie. Nakoniec sme dali dokopy 47-menný zoznam. Títo neváhali a tešia sa reprezentovať. Vieme, že nás nesklamú,” doplnil Cíger. To, že v Augsburgu nebude mať k dispozícii najsilnejší tím, neberie ako nevýhodu. “Nemecký pohár je zakaždým prvou previerkou národného mužstva v sezóne a aj v minulosti sa na ňom zvykli predstaviť menej skúsení hráči. Myslím si, že v širšom kádri máme zaujímavé mená, ktoré majú svoju kvalitu. Pozorne sme ich sledovali, aj keď za krátky čas sme sa nestihli so všetkými osobne stretnúť. To sa týka aj hráčov Slovana, ktorí sa iba teraz vrátili z tripu v KHL. Nominovaní sú aj hráči z našej najvyššej súťaže, Fínska, Švédska, sme nadšení prístupom hráčov z českej extraligy,” doplnil.

Reklama

V neľahkej situácii vsadil Cíger so Švehlom na mnohých mladíkov a v reprezentácii dosiaľ neotestovaných hráčov, ktorí tak dostanú šancu ukázať svoje schopnosti na medzinárodnej scéne. Konečnú nomináciu zverejní tréner niekoľko dní pred turnajom v Augsburgu. Súpermi Slovákov budú od 6. do 8. novembra výbery USA, Nemecka a Švajčiarska. “Zámerne sú v nominácii mladí hokejisti. Z ich hlasu bolo cítiť ochotu a chuť reprezentovať. Je na nich, ako sa ukážu. Je to širšia nominácia a o konečnej súpiske sa budeme rozhodovať až neskôr. Situáciu nám komplikuje Liga majstrov, máme v nej viacero hráčov z českých klubov,” dodal Cíger.

 

Širšia nominácia SR na Nemecký pohár v Augsburgu:

Brankári – Samuel Baroš (HKM Zvolen), Michal Dzubina (MHC Martin), Marcel Melicherčík (HC Košice), Tomáš Tomek (MsHK Žilina), Michal Valent (HK Nitra)

Obrancovia: Tomáš Bokroš, Martin Štajnoch (obaja HC Dynamo Pardubice/ČR), Ján Brejčák (HC Davos/Švajč.), Michal Čajkovský (Sparta Praha/ČR), Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Marek Ďaloga (Ak Bars Kazaň, Rus./KHL), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov/ČR), Milan Jurčina (Medveščak Záhreb, Chorv./KHL), Oldřich Kotvan (HC Zlín/ČR), Lukáš Kozák, Patrik Luža, Ivan Švarný, Juraj Valach (všetci Slovan Bratislava/KHL), Eduard Šedivý (HC Košice)

Reklama

Útočníci – Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF/Švéd.), Lukáš Cingeľ, Andrej Kudrna, Martin Réway (všetci Sparta Praha/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Peter Galamboš, Tomáš Zigo (obaja HC ’05 Banská Bystrica), Marcel Haščák (Energie Karlovy Vary/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Marek Hovorka (HC Piráti Chomutov/ČR), Roman Kukumberg (HK Hradec Králové/ČR), Patrik Lušňák, Michel Miklík, Radovan Puliš, Pavol Skalický, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Marcinko (HC Pardubice/ČR), Tomáš Mikúš (HC Olomouc/ČR), Miroslav Preisinger, Ján Sýkora (obaja HC Plzeň/ČR), Gabriel Spilar (Vaasan Sport/Fín.), Tomáš Sýkora (HC PSG Zlín/ČR), Rastislav Špirko (Kometa Brno/ČR), Radoslav Tybor (HC Pardubice/ČR), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR)

 

Realizačný tím:

generálny manažér: Róbert Švehla, hlavný tréner: Zdeno Cíger, asistenti: Miroslav Miklošovič, Ernest Bokroš, lekár: Ján Grauzel, masér: Michal Malina, výstrojový manažér: Samuel Petráš, fyzioterapeut: Viktor Fábik, mediálny manažér: Tomáš Štulajter, videoanalytik: Igor Andrejkovič

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali