V NTC exhibícia legiend PL s Litmanenom, Fowlerom či Mendietom

V NTC exhibícia legiend PL s Litmanenom, Fowlerom či Mendietom

Poprad 28. mája 20(TASR/HSP/Foto:TASR-Oliver Ondráš)

 

Fanúšikovia sa môžu tešiť nielen na futbalistov bývalého Československa, ale pod Tatry zavítajú aj hostia

Novovybudovaný štadión NTC v Poprade bude v piatok 29. mája dejiskom futbalovej exhibície legiend Premier League a internacionálov Česka a Slovenska. Fanúšikovia sa môžu tešiť nielen na futbalistov bývalého Československa Ľubomíra Moravčíka, Pavla Hapala, Miroslava Karhana, Szilárda Németha, Vladimíra Kindera či Samuela Slováka, ale pod Tatry zavítajú hostia, medzi ktorými sú siedmi účastníci záverečných turnajov EURO a MS z Anglicka, Francúzska, Španielska vrátane víťazov a finalistov prestížnej Ligy majstrov a pohára UEFA (predchodcu Európskej ligy).

Reklama
Na snímke zriadenec Národného tréningového centra v Poprade upravuje trávnik na hlavnej hracej ploche
Na snímke zriadenec Národného tréningového centra v Poprade upravuje trávnik na hlavnej hracej ploche

Vo výbere hostí budú zastúpené aj ďalšie krajiny ako Fínsko, Švajčiarsko, Portugalsko, Rakúsko, Wales či Severné Írsko. Pozornosť sa určite upriami na Fína Jariho Litmanena, slávneho kanoniera Ajaxu Amsterdam, s ktorým triumfoval v sezóne 1994/95 v Lige majstrov a o rok neskôr hral v rovnakej súťaži finále. Dva roky odohral v FC Barcelona a tiež v FC Liverpool, v reprezentácii odohral 137 zápasov (32 gólov). Najslávnejší fínsky hráč sa predstavil slovenskému publiku v auguste 1998 v Košiciach, v prípravnom zápase Slovenska s Fínskom sa zrodila bezgólová remíza 0:0.

Ako informovala oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu chýbať nebude Angličan Robbie Fowler, legendárny útočník FC Liverpool v rokoch 1993-2001 a v sezóne 2006/2007. Gólom vo finále vtedajšieho pohára UEFA pomohol v dortmundskej prestrelke vybojovať trofej pre FC Liverpool v dueli s Deportivom Alavés (5:4). Anglicko reprezentoval v 26 stretnutiach, zaznamenal 4 góly. Je účastník EURO 1996 a bol tiež členom kádra na EURO 2000. Na MS 2002 si pripísal štart v osemfinálovom dueli Anglicka s Dánskom (3:0). Na Slovensku sa predstavil v septembri 1998 v dueli skupinovej fázy Ligy majstrov, v košickom Čermeli zdolal v drese FC Liverpool domáci 1. FC Košice 3:0, v odvetnom dueli zaťažil Fowler konto Košičanov dvomi gólmi (5:0).

Reklama

Ďalšie slávne meno predstavuje Španiel Gaizka Mendieta, ktorý v rokoch 1993-2001 zažil slávne časy v drese FC Valencia. Dvakrát v rade sa prebojoval do finále Ligy majstrov, ale ani raz nezdvihol trofej nad hlavu. V sezóne 1999/2000 zostala Valencia na štíte Realu Madrid (0:3), o rok neskôr podľahol FC na San Sire mníchovskému Bayernu po remíze 1:1 na penalty 4:5. Mendieta strelil už v 3. minúte riadneho hracieho času z penalty vedúci gól na 1:0 a premenil tiež úvodný pokutový kop v rozstrele do siete Olivera Kahna. V rokoch 2004-2008 pôsobil v FC Middlesbrough a stal sa spoluhráčom Szilárda Németha. Španielsko reprezentoval na OH 1996, na EURO 2000 sa postaral v dueli s Juhosláviou o postupový gól v nadstavenom čase (4:3) z pokutového kopu, premenil tiež penaltu vo štvrťfinále s Francúzskom (1:2). Na MS 2002 strelil gól v dueli s JAR (3:2) a bol autorom rozhodujúcej penalty do siete Írska (1:1, 3:2 p.k.).

Okrem nich účasť potvrdili aj Stéphane Henchoz (Švaj.), Portugalčan Luis Boa Morte, Francúz Louis Saha, Darren Anderton, Darius Vaseel, Lee Bowyer, Lee Hendrie z Anglicka, Paul Scharner z Rakúska, Paul Jones z Wales, Michael Mols z Holandska, Severní Íri Colin Hill a Iain Dowie a ďalší.

 

Program:

15:15 – 15:45 Oficiálna rozcvička tímov armády Veľkej Británie a armády SR
16:30 – 17:15 Zápas tímov armády Veľkej Británie a armády SR
17:15 – 19:15 Vystúpenie Pastels, Kali, freestylisti
19:15 – 19:45 Oficiálna rozcvička tímov legendy Premier League a legendy Česka a Slovenska
20:00 – 21:45 Zápas tímov legendy Premier League a legendy Česka a Slovenska

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali