Prípravy na druhé plošné testovanie

Prípravy na druhé plošné testovanie

Vranov nad Topľou 6. novembra 2020 AKTUALIZOVANÉ (SITA/TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj, Ján Krošlák, Milan Kapusta, Martin Baumann, Andrej Galica, Pavol Zachar, SITA-Marek Lukáč)

 

V meste Vranov nad Topľou opäť vytvoria 17 odberových miest
testovanie
Ilustračné foto

Mesto Vranov nad Topľou sa pripravuje na druhé kolo celoplošného testovania na ochorenie COVID-19

Testovanie sa uskutoční v sobotu 7. a v nedeľu 8. novembra od 8:00 do 19:30, keď sú naplánované posledné odbery. Počíta sa s dvoma prestávkami, a to od 12:00 do 12:45 a od 17:00 do 17:30. Ako informovala hovorkyňa mesta Vranov nad Topľou Eva Fedorňáková, počet a umiestnenie odberových miest v meste zostáva rovnaké ako pri prvom kole testovania. Celkovo bude vytvorených 17 odberových miest, z toho jedno v areáli priemyselného parku Ferovo. To je určené pre odbery z motorového vozidla.

Reklama

Mesto z dôvodu úpravy času a zabráneniu tvorby radov pri odberných miestach odporúča obyvateľom, aby sa prišli po oba dni otestovať podľa rozdelenia na základe abecedného poradia podľa prvého písmena priezviska. V sobotu je tak odporúčané testovanie obyvateľov s priezviskami A až J, v nedeľu sú časy rozdelené pre písmená K až Z.

Itinerár je zverejnený na webových stránkach mesta.

Reklama

„Obyvateľom mesta odporúčame, aby využili to odberné miesto, ktoré využívajú pri voľbách ako volebný okrsok. Vzhľadom na to, že na Základnej škole Lúčna bolo možné vytvoriť len dve odberné miesta, hoci volebné okrsky bývajú v tomto objekte štyri, odporúčame obyvateľom ulíc E. Urxa, Generála Svobodu, Slnečnej, Jarnej, Dlhej, Krátkej, Na Vŕšku, Nemocničnej, Obchodnej, Pod dolami, Podhrunskej a Záhradnej využiť odberné miesto vytvorené v areáli Priemyselného parku Ferovo,“ dodala Fedorňáková.

Na prvom kole plošného testovania sa v meste Vranov nad Topľou neoficiálne zúčastnilo 9 522 ľudí. Z nich malo 113 test s pozitívnym výsledkom. Infekčných tak bolo 1,19 percenta testovaných.

 

Mesto Michalovce má na druhu etapu testovania zabezpečený dostatok administratívnych pracovníkov aj dobrovoľníkov

Mesto Michalovce má na druhú etapu plošného testovania na ochorenie COVID-19 zabezpečený dostatok administratívnych pracovníkov aj dostatočný počet náhradníkov z radov dobrovoľníkov. Informovala o tom Marcela Andréová z mestského úradu v Michalovciach.

„Podľa informácií od Ozbrojených síl SR je zabezpečený aj dostatok zdravotníckeho personálu. Mesto doplnilo zásoby dezinfekčného materiálu a ochranných prostriedkov,“ uviedla Andréová.

Reklama

Mesto Michalovce v súvislosti so zabezpečením hladkého priebehu testovania pokračuje v úzkej spolupráci s organizáciami a inštitúciami, ktoré toto testovanie pripravujú.

„Sme v intenzívnom kontakte s vojakmi Ozbrojených síl SR. Odberné miesta, ktoré boli stanovené počas prvej etapy, ostávajú v platnosti,“ dodala Andréová.

Testovanie bude v sobotu a nedeľu, zmena oproti prvej etape nastáva iba v čase, testovať sa bude od 8:00 do 20:00. Na testovanie môžu prísť občania na ktorékoľvek odberné miesto, nezávisle od miesta trvalého bydliska.

 

 Mesto Fiľakovo zriadi v sobotu jedno odberné miesto na testovanie

V sobotu 7. novembra otvoria jedno odberné miesto pre testovanie na ochorenie COVID-19 aj vo Fiľakove

Reklama
Attila Agócs
Na snímke primátor Fiľakova a nový podpredseda strany Most-Híd Attila Agócs

Ako informuje fiľakovská radnica v tlačovej správe, urobia tak napriek tomu, že v Lučeneckom okrese celoplošné testovanie nebude, pričom mesto chcelo vyjsť v ústrety viacerým žiadostiam zo strany obyvateľov. Odberný tím bude počas soboty pôsobiť na mestskej tržnici v čase medzi 8:00 a 20:00 s obednou a večernou prestávkou.

„Registrovali sme od viacerých obyvateľov, že sa budú potrebovať dať pretestovať. Napríklad takí, ktorí prišli tento týždeň zo zahraničia alebo takí, ktorí pracujú v červených okresoch. Preto sme sa rozhodli požiadať Okresný úrad v Lučenci o otvorenie jedného odberného miesta aj v našom meste,“ povedal primátor Fiľakova Attila Agócs.

Okresný úrad žiadosti mesta vyhovel, a tak štát poskytne testovacie sety, certifikáty a armádnu výpomoc.

„Administratívnych pracovníkov a zdravotníkov, ochranné pomôcky a likvidáciu nebezpečného odpadu zabezpečujeme my na vlastné náklady, obedy pre pracovníkov opäť bezplatne zabezpečí miestny sponzor,“ dodal primátor s tým, že okrem spomenutých prípadov sa bude môcť prísť otestovať ktokoľvek, kto o to prejaví záujem.

„Odberné miesto bude okrem mesta slúžiť pre celý južný mikroregión okresu. Už teraz nás kontaktovali viacerí starostovia okolitých obcí, že ich obyvatelia sú tejto možnosti radi a využijú ju,“ uzavrel Agócs.

 

V meste Prešov sa bude opäť testovať na 66 odberových miestach, ďalších päť bude pri nemocnici

V meste Prešov sa budú testy v rámci druhého kola celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 vykonávať na 66 odberových miestach, teda rovnako ako počas prvého kola

Fakultná nemocnica s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove
Na snímke Fakultná nemocnica s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove

Testovanie sa uskutoční v sobotu 7. aj v nedeľu 8. novembra v čase od 8:00 do 20:00 s výnimkou prestávok, ktoré budú v čase od 12:00 do 12:45 a od 17:00 do 17:30. Odberné miesta si môžu časy prestávok upraviť vzhľadom na aktuálnu situáciu. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci o 19:30, aby stihli testy vyhodnotiť. Testovanie v Prešove bude aj na piatich odberových miestach v areáli Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove. Prioritne budú k dispozícii zamestnancom nemocnice, otestovať sa ale môže prísť aj verejnosť. Testovať sa na nich bude v sobotu 7. novembra v čase od 7:30 do 19:00 a v nedeľu 8. novembra od 7:30 do 17:00.

Ako informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, radnica odporúča zúčastniť sa na testovaní na odbernom mieste v okrsku v mieste posledných volieb do Národnej rady SR.

„Rovnako však je možné sledovať priebeh testovania na stránke somvrade.sk, kde sa dá pozrieť približný čas čakania na jednotlivých odberných miestach v reálnom čase. Údaje o naplnenosti odberných miest budú priebežne aktualizovať naši pracovníci. Informovať o počtoch čakajúcich na danom odbernom mieste však môže aj verejnosť prostredníctvom tejto web stránky, kde sa vyplní čas čakania a pomôže sa tak ostatným záujemcom, ktorí sa ešte neboli otestovať,“ uviedol Tomek.

Reklama

Zároveň dodal, že mesto doplní chýbajúce ochranné pomôcky vrátane rukavíc, overalov a štítov pre všetkých administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov počas oboch dní testovania. Okrem toho radnica zabezpečí teplú stravu pre všetkých zdravotníkov, administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov.

„Snažíme sa testovanie zabezpečiť tak, aby sme čo najviac ochránili zdravie ľudí. Testovanie bude preto prebiehať za prísnych epidemiologických opatrení a všetky miestnosti budú dezinfikované. Testujúci personál bude otestovaný vopred, ešte pred začiatkom akcie. Na dodržiavanie verejného poriadku budú dohliadať príslušníci mestskej polície,“ zdôraznil hovorca.

Celoplošné testovanie na základe poverenia vlády organizujú Ozbrojené sily SR a Ministerstvo obrany SR. Testovanie je dobrovoľné a môžu sa na ňom zúčastniť všetci obyvatelia vo veku od 10 rokov. Testovanie sa neodporúča ľuďom nad 65 rokov, ktorí trávia väčšinu času vo svojich domovoch a všetkým obyvateľom so zníženou mobilitou či zdravotnými obmedzeniami, ktorí sa vyhýbajú sociálnemu kontaktu. Zoznam odberných miest v meste Prešov je zverejnený na webovej stránke mesta.

 

V Nitre má od pondelka fungovať mobilné odberné miesto

V Nitre sa počas víkendu nebudú vykonávať antigénové testy na ochorenie COVID-19. Ako informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek, mobilné odberné miesto začne fungovať od pondelka 9. novembra

Reklama
Marek Hattas
Na snímke poslanec Národnej rady (NR) SR Marek Hattas (Za ľudí)

„Zriaďuje ho ministerstvo zdravotníctva. Momentálne aj my čakáme na podrobnejšie informácie,“ uviedol Holúbek.

Podľa nitrianskeho primátora Mareka Hattasa mestský úrad stále eviduje záujem verejnosti o testovanie.

„Jedna časť ľudí z rôznych dôvodov nestihla prísť na odberné miesta počas uplynulého víkendu a radi by získali certifikát a druhá skupina obyvateľov potrebuje negatívny test kvôli práci, pretože cestujú do iných okresov. Takže dopyt tu stále je a ja ako primátor budem rád, keď v Nitre budeme mať aspoň jedno odberné miesto,“ uviedol Hattas.

 

Okresné mestá na Liptove sú už pripravené na druhé kolo testovania

Obe liptovské okresné mestá Ružomberok a Liptovský Mikuláš sú aktuálne plne pripravené na druhé kolo celoplošného testovania obyvateľstva na nový koronavírus

Reklama
Ján Blcháč
Na snímke primátor mesta Liptovský Mikuláš a predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN LIPTOV Ján Blcháč

Pre TASR to v piatok potvrdili hovorca ružomberského primátora Viktor Mydlo a Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

Prípravu testovania v Liptovskom Mikuláši podľa Sokolského nesprevádzali žiadne komplikácie.

“K dispozícii bude všetkých 29 odberných miest a pôsobiť na nich budú rovnaké tímy ako v prvom kole. Radnica zabezpečila ochranné pomôcky pre administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov,” doplnil.

Rovnako aj v Ružomberku je pripravený dostatok personálu a technického zabezpečenia. Podľa Mydla je aktuálne nachystaných všetkých 24 odberových miest.

“Vďaka skúsenostiam z prvého kola bola príprava toho druhého o dosť jednoduchšia. Dobre sa nám spolupracovalo s armádou i Ústrednou vojenskou nemocnicou, a tak sme len nadviazali na minulý týždeň,” skonštatoval hovorca ružomberského primátora.

 

V Dunajskostredskom okrese chcú pri testovaní uprednostniť domácich

Primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos vyzval ľudí z iných okresov, aby sa v sobotu nechodili testovať do okresu Dunajská Streda. Mesto bude podľa neho pri testovaní uprednostňovať obyvateľov s trvalým a prechodným pobytom v meste a ľudí, ktorí tam pracujú alebo majú sídlo podnikania. Rovnako budú podľa Hájosa postupovať aj starostovia obcí v rámci okresu.

Reklama

Mestský úrad v Dunajskej Strede podľa primátora Hájosa zaznamenal záujem testovanie zo susedných okresov, ale aj z Bratislavy alebo Trnavy.

„Ak bude dostatok času na testovanie, poskytneme možnosť aj občanom, ktorí bývajú mimo nášho okresu,“ napísal primátor na sociálnej sieti.

Mesto je podľa neho na druhé kolo testovania po všetkých stránkach pripravené.

Druhé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19 sa bude konať 7. a 8. novembra len v tých okresoch, kde bolo v prvom kole 0,7 a viac pozitívnych. Testovanie bude v 45. okresoch. Okres Dunajská Streda je jediným z južných okresoch, kde sa bude opäť testovať na ochorenie COVID-19, miera pozitívnych po prvom kole tu dosiahla 0,96 percenta.

 

Možnosť testovania na COVID-19 bude na Orave opäť zabezpečená

Po celoplošnom testovaní na Orave výrazne klesol indikovaný záujem o odbery mobilnou odberovou jednotkou v Námestove, preto bola jej činnosť ukončená

Erika Jurinová
Na snímke v popredí predsedkyňa žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová

Ako informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martina Remencová, pre obyvateľov oravského regiónu pripravuje žilinská župa v Oravskej poliklinike v Námestove miesto, na ktorom budú môcť absolvovať aj antigénový test. Snahou župy bude tiež zaviesť filtre do centier zdravotnej starostlivosti, ktoré sú v ďalších štyroch okresoch Žilinského kraja a súčasne zabezpečiť odberové miesta pre antigénové testovanie vo všetkých krajských centrách zdravotnej starostlivosti.

Reklama

Mobilná odberová jednotka bola pripravená realizovať takmer 500 odberov týždenne, napriek tomu bola požiadavka regionálneho úradu verejného zdravotníctva na PCR testovanie na tento týždeň len 55 testov.

„Náš odbor zdravotníctva pohotovo reagoval na informácie na Pandemickom stredisku Žilinského kraja pri Okresnom úrade v Žiline o stiahnutí vojakov na iné úlohy, a tým ukončení činnosti mobilnej odberovej jednotky. Práve armáda nám pomáhala personálne zabezpečiť námestovskú mobilnú odberovú jednotku, z dôvodu jej extrémne nízkej vyťaženosti bol obslužný vojenský personál premiestnený na miesta, kde je potrebný a činnosť mobilnej odberovej jednotky sa ukončila,“ objasnila riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Silvia Pekarčíková.

Mobilná odberové jednotka v Námestove bola prevádzkovaná ako detašované mobilné odberové miesto pri Hornooravskej nemocnici s poliklinikou v Trstenej.

Možnosť testovania pre obyvateľov oravského regiónu však bude zabezpečená. Odbor zdravotníctva ŽSK v týchto dňoch pripravuje v Oravskej poliklinike v Námestove nové odberové miesto, kde sa bude môcť verejnosť dať otestovať formou antigénových testov. Zároveň sa tu budú vykonávať PCR diagnostiky ochorenia COVID-19, ktoré budú nariadené regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

„Umožníme tak všetkým ľuďom z regiónu prístup k rýchlemu antigénovému testovaniu aj po ďalšom plošnom testovaní “červených” regiónov, no tiež opätovný prístup k indikovanej PCR diagnostike,“ uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

 

V Zlatých Moravciach sa bude testovať na jednom odbernom mieste

V Zlatých Moravciach sa bude testovať na ochorenie COVID-19 aj počas víkendu. Ako v piatok informoval krízový štáb mesta, k dispozícii bude jedno odberné miesto.

Reklama

Po dohode radnice a okresného úradu sa bude v Zlatých Moravciach realizovať testovanie v sobotu 7. aj v nedeľu 8. novembra.

„K dispozícii je jedno odberné miesto určené na bezplatné testovanie na ochorenie COVID-19. Nachádzať sa bude v Mestskom štadióne v telocvični na Továrenskej ulici 46. Bude prístupné z dvoch strán, z Továrenskej ulice aj zo Žitavského nábrežia,“ informoval magistrát.

 

 Mesto Košice otvorí počas víkendu tri bezplatné odberné miesta na testovanie obyvateľov

Mesto Košice v spolupráci s mestskou časťou (MČ) Nad jazerom spúšťa počas víkendu na troch odberných miestach bezplatné testovanie obyvateľov antigénovými testami

Jaroslav Polaček
Primátor Košíc Jaroslav Polaček na odbernom mieste COVID-19 v areáli košického letiska počas operácie Spoločná zodpovednosť

Všetky finančné náklady bude znášať magistrát mesta Košice. Informoval o tom hovorca mesta Košice Vladimír Fabian.

Hlavným dôvodom je pomoc obyvateľom mesta, ktorí potrebujú cez víkend ísť služobne alebo za prácou do tzv. červených okresov. Ak sa chcú v nich pohybovať, musia sa tam preukázať aktuálnym certifikátom o negatívnom výsledku testovania na prítomnosť nového koronavírusu.

V MČ Nad jazerom bude možné prísť sa otestovať do Výmenníka Važecká na Galaktickej ulici 1A a na parkovisku pri OC Kaufland na ulici Napájadlá. Mesto na parkovisku pri budove magistrátu mesta na Triede SNP a v MČ Západ pripravilo priestory pre mobilné odberové miesto. Odberové tímy budú vykonávať testovanie počas oboch víkendových dní od 8:00 do 20:00.

Reklama

Všetci ľudia, ktorí sa zúčastnia na testovaní, dostanú rovnako ako minulý týždeň certifikát, ktorý ich bude oprávňovať na to, aby sa mohli pohybovať po celom Slovensku, vrátane tzv. červených okresov.

„V uplynulých dňoch sme dostávali desiatky podnetov od obyvateľov, ktorí potrebovali ísť cez víkend alebo v priebehu budúceho týždňa pracovne alebo služobne do okresov, v ktorých je horšia epidemiologická situácia ako u nás a počty infikovaných prevyšujú 0,7 percenta. Rozhodli sme sa vyjsť im v ústrety a spoločne sme pre nich zriadili tieto odberové miesta,“ uviedli spolu primátor Košíc Jaroslav Polaček so starostkou MČ Nad jazerom Lenkou Kovačevičovou.

Štát od budúceho týždňa plánuje zabezpečiť bezplatné testovanie antigénovými testami v každom okresnom meste. Výnimkou by nemali byť ani Košice. Bližšie informácie zverejní mesto spolu s Okresným úradom v Košiciach v nasledujúcich dňoch.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali