Ukradli národu SNP a schovali sa pred jeho hnevom. Aj vy počujete to tikanie?

Ukradli národu SNP a schovali sa pred jeho hnevom. Aj vy počujete to tikanie?

Bratislava 30. augusta 2022 (HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)

 

Bábková americká vládna junta ukázala v plnej nahote, kto oni sú a aký je ich vzťah k slovenskému národu. Verejnosti zakázali vstup na oslavy SNP, čím ukázali, že ľud je ich nepriateľ, že sa ho boja a už im neostáva iné, len sa pred ním ukrývať

Celoštátne oslavy SNP
Na snímke predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) počas pietneho aktu kladenia vencov počas celoštátnych osláv 78. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v areáli Múzea SNP v Banskej Bystrici

Slovenské národné povstanie aj po 78 rokoch ešte raz svojmu národu pomohlo: jeho oslavy boli pre vládnu juntu skúškou pravdy. Kvislingovia, kompradori pôsobiaci na Slovensku v tejto skúške neobstáli. Na oslavu výročia ľudového, zdôrazňujem, ľudového povstania proti vtedajšej dominantnej (tiež západnej) veľmoci a proti vtedajšej (tiež prozápadnej) vláde, táto dnešná, tiež bábková, zakázala vstup verejnosti.

Reklama

Dôvod: natoľko trápna výhovorka, že ju ani nie je možné vnímať inak ako arogantný výsmech. Ale napokon, čo iné ako aroganciu by sme čakali od tohto konkrétneho ministra obrany? Vraj vstup verejnosti nebol umožnený z bezpečnostných dôvodov, lebo Ukrajina, a lebo Múzeum SNP už patrí pod ministerstvo obrany. Popoludní, keď Čaputová a ďalší predstavitelia junty areál opustili, už tam verejnosť prísť mohla, už sa bezpečnostné riziká pominuli… takže naozaj nie je ťažké nájsť odpoveď na otázku kto a pre koho mal byť tým „bezpečnostným rizikom“.

Ich súkromná alibistická akcia pod ochranou policajtov, ostreľovačov a kilometrov bariér sa tak stala historickou hanbou, ako máločo iné vypovedajúcou o tom, čo sú oni zač.

Reklama

Ako bezočivú provokáciu nie je možné vnímať ani ďalší „nenápadný“ signál slovenskej verejnosti: že na oslavy pozvali nemeckého veľvyslanca, a zamedzili tam vstup ruskému a bieloruskému. „To je taká primitívna urážka, akoby sme chceli prekrútiť dejiny,“ pobúrene to komentuje analytik Eduard Chmelár. Môžeme iba súhlasiť, lenže prečo použil slovo „akoby“? To sa tu totiž už nejaký čas aktívne deje.

 

Prekrúcanie dejín

Ukroatlantickí propagandisti naprieč celou Európou, ktorí používajú banderovské heslá a bagatelizujú zločiny banderovcov. boli už neraz pristihnutí pri snahe prekrútiť históriu z čias II. svetovej vojny. Tí naši sa popritom snažia upraviť význam a odkaz SNP tak, aby to zodpovedalo ich rusofóbnej demagógii.

A tiež potlačiť význam SNP ako udalosti, ktorá je jedným z najväčších momentov slovenského národa v jeho moderných dejinách. Krokov týmto smerom už bolo urobených viacero. Tak napríklad bratislavský primátor Matúš Vallo bez súhlasu ľudí z protifašistického odboja pred časom „odrezal“ časť Námestia SNP. Po voľbách 2022 sa stalo to, čo neveriacky sledovalo celé Slovensko: účastníkom a potomkom účastníkov slovenského 2. odboja bola odobratá ich „svätyňa“, banskobystrické Múzeum SNP, ktorá bola nezmyselne pričlenená pod Ministerstvo obrany. Vynechanie predstaviteľov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov z tohtoročných osláv už iba dokresľuje postoj vládnej junty k tejto historickej udalosti.

Na tej oficiálnej slávnosti sme si mohli vypočuť more fráz, ale rečníci akosi pozabudli spomenúť, že dnes v Európe viaceré štáty oceňovaním pohrobkov nemeckých nacistov a ich prisluhovačov fakticky opustili tábor víťazov a vrátili sa do tábora porazených. Zrejme len náhodou zabudli spomenúť, že fašizmus ožíva nielen v pobaltských štátoch, ale najmä na Ukrajine, ktorej divízia Halič spolu s nemeckým Wehrmachtom potláčala SNP, a ktorej „vlasteneckí bojovníci“ známi pod menom banderovci u nás vyčíňali ešte tri roky po vojne.

Reklama

 

Kiež by sme mali takých SNP viac!

Na smolu prekrúcačov dejín, príliš veľa vecí sa ešte nedá preonačiť, ešte si príliš veľa ľudí všeličo pamätá. Ešte veľa rokov potrebujú na to, aby prekrútenie histórie dokončili tak, aby dosiahli žiaduci výsledok: že v druhej svetovej vojne vlastne bojoval dobrý Západ proti zlým Rusom a SNP bolo protiruské povstanie…

Lenže pravda je taká, že to bol Sovietsky zväz, kto vtedy z východnej Európy vyhnal agresívnu západnú veľmoc, ktorá chcela rozbiť a ovládnuť slovanský svet. A bol to Sovietsky zväz, kto pomáhal ľudovému povstaniu slovenského národa proti tejto západnej veľmoci a jej prisluhovačom.

Po takmer 80 rokoch sa situácia v mnohých ohľadoch opakuje. Aj dnes ovládajú Slovensko prisluhovači krvavej západnej veľmoci, aj dnes tu máme jej vojská. Rozdiel je možno v tom, že naši dnešní kolaboranti sa už boja aj pustiť ľud na oslavy SNP, aby nepočuli nepríjemnú pravdu o tom, čo si o nich občania myslia. A ešte sa čudujú, že ich aj s ich „liberalizmom“ čoraz viac ľudí označuje za fašistov. Márne sa však ohradzujú bariérami, márne majú kordóny policajtov a ostreľovačov s puškami – SNP Slovákom a Slovensku nemôžu naozaj ukradnúť.

Slovenské národné povstanie totiž nepatrí a nikdy nebude patriť im. Je to hviezdna chvíľa Slovenska a slovenského národa. Kiež by sme takých SNP mali viac!

Reklama

(Kto by sa chcel na túto tému s niekým porozprávať, môže prísť napríklad 1. septembra o 16.00 do Košíc pred Ústavný súd, Hlavná ul. 110.)

Ivan Lehotský

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali