V Hrabkove sa na súťaži zídu najväčší jedáci pirohov

V Hrabkove sa na súťaži zídu najväčší jedáci pirohov
Ilustračné foto

Hrabkov 14.augusta (TASR/Foto:TASR)

 

Už 4. ročník 

Najväčší jedáci pirohov sa v sobotu (18.8.) zídu v Hrabkove, okres Prešov. Uskutoční sa tu 4. ročník medzinárodnej súťaže v jedení tejto slovenskej špeciality pod názvom “Pirohy o tri rohy.”

Reklama

Organizátor podujatia Marián Čech uviedol, že pirohy pod dozorom profesionála budú pripravovať ženy z dediny už od 4. hodiny ráno a čaká ich výroba približne štyri tisíc kusov. Časť z nich zjedia súťažiaci a zvyšok je určený pre divákov.

Na výrobu zemiakovo-bryndzových pirohov objednali 100 kg múky, 50 kg zemiakov a 20 litrov oleja. Okrem toho budú potrebovať vyše 200 vajec a asi šesť kg bryndze z neďalekého salaša.

Reklama

Čech spresnil, že samotná súťaž sa začína o 10.30 h a zatiaľ sa do nej prihlásilo 12 trojčlenných družstiev z okolia Prešova, z Noweho Sączu a maďarskej Békéscsaby. Dodal, že o titul najväčšieho jedáka sa chcú popasovať aj prešovskí motorkári.

“V doterajších ročníkoch sme mali víťazov domácich Hrabkovčanov a boli by sme radi, keby sa už našiel niekto, kto by bol schopný sa trošku s nimi popasovať a možno aj premôcť a zvíťaziť, zobrať putovný pohár niekde na iné miesto,” hovorí s úsmevom Čech.

Myslí si však, že to bude veľmi ťažké, lebo domáci chlapi skutočne pirohy jesť vedia. Nie je to nič jednoduché, keď družstvo musí čo najrýchlejšie zjesť vo vzájomných súbojoch 35 veľkých pirohov. Vo finále na nich čaká dokonca až 40 kusov, čo je približne 2,5 kilogramu.

V minulom roku sa víťaznému domácemu družstvu podarilo zjesť 30 pirohov za 52 sekúnd. “Plot slávy” v areáli tamojšej reštaurácie bude teda bohatší o ďalšiu dosku s menami minuloročných domácich víťazov, ktorú slávnostne inštalujú v sobotu.

Čech uviedol, že v prípade pekného počasia očakávajú v sobotu okolo 1000 návštevníkov, ktorých okrem súťaží budú zabávať aj folkloristi či country kapela.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:05

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani vyzval v piatok na “úplnú deeskaláciu” situácie po správach amerických médií, že Izrael zaútočil na Irán. Dodal, že partneri zo skupiny G7 budú o situácii diskutovať počas rokovaní na Capri.

10:53

Jeden člen posádky ruského bombardéra Tu-22M3, ktorý sa zrútil v piatok na juhozápade Ruska, zahynul. Oznámil to gubernátor Stavropoľského kraja Vladimir Vladimirov.

10:47

Čína po hlásených piatkových útokoch na Irán nesúhlasí s konaním, ktoré vedie k stupňovaniu napätia. Omán útoky na Irán odsudzuje.

10:35

Iránske médiá v piatok popreli tvrdenia o napadnutí krajiny zo zahraničia. Reagujú tak na správy amerických médií o izraelskom nočnom útoku na Irán.

10:24

Najmenej dve letecké spoločnosti v piatok narýchlo zmenili trasy svojich lietadiel po uzavretí iránskeho vzdušného priestoru. Irán uzavrel časť svojho vzdušného priestoru a niektoré letiská v reakcii na nočný útok, za ktorým podľa amerických médií stojí Izrael. Lietadlá boli presmerované na iné letiská alebo sa vrátili na miesto odletu.

10:11

Ukrajinská armáda v piatok oznámila, že zničila ruský strategický bombardér po útoku ruských rakiet a dronov na ukrajinské mestá.

10:02

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v piatok uviedla, že pri výbuchoch hlásených z iránskej provincie Isfahán neboli poškodené jadrové zariadenia.

09:50

Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku (prezývané aj Schody do neba) na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži.

09:42

Medzinárodné letisko Hamad (HIA) v katarskej metropole Dauha získalo najvyššie hodnotenie v rebríčku World Airport Awards.

Druhé miesto v celosvetovom hodnotení si vyslúžilo singapurské letisko Changi (najlepšie letisko za rok 2023) pred tretím letiskom Incheon v Soule, štvrtým Haneda a piatym Narita, ktoré obe obsluhujú japonské Tokio.

09:35

Izraelské útoky sa v piatok zamerali na pozície sýrskej armády na juhu krajiny, uviedol šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii Rámí Abdal Rahmán.

09:20

Veľvyslanectvo USA v Izraeli v piatok nariadilo zamestnancom a ich rodinným príslušníkom, aby obmedzili svoj pohyb v rámci krajiny. Reagovalo tak na správy amerických médií, že Izrael podnikol útok proti Iránu.

09:13

Veľvyslankyňa USA v Rusku Lynn Tracyová navštívila väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého Moskva už viac než rok zadržiava pre obvinenia zo špionáže. Uviedla, že je v dobrej nálade.

Americká veľvyslankyňa navštívila vo väzbe novinára Gershkovicha
Na snímke bilbord s podobizňou väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali