Trnava natiahla čiernu sériu proti Žiline, Mikovič: “Asi nám nesedí”

Trnava natiahla čiernu sériu proti Žiline, Mikovič: “Asi nám nesedí”

Žilina 19. októbra 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Futbalistom trnavského Spartaka sa v najvyššej slovenskej súťaži vo vzájomných zápasoch s MŠK Žilina nedarí. Potvrdil to aj nedeľňajší súboj 10. kola Fortuna ligy, v ktorom na pôde súpera pod Dubňom ťahali zverenci Norberta Hrnčára za kratší koniec a prehrali 1:2. Nad “šošonmi” vyhral Spartak v lige zatiaľ naposledy 24. apríla 2016 (doma 3:0), odvtedy z trinástich zápasov prehral až jedenásť

MŠK Žilina FC Spartak Trnava
Na snímke vpravo hráč Trnavy Stanislav Olejník a kapitán Žiliny Ján Minárik v zápase 10. kola Fortuna ligy medzi MŠK Žilina a FC Spartak Trnava

O oba góly Žiliny sa postaral Martin Gamboš, na prvý prihral a víťazný sám strelil. V minulej sezóne bol na hosťovaní v Trnave a v 21 zápasoch sa presadil strelecky len raz. Pritom v Žiline nastúpil len na svoj tretí zápas v sezóne a prvýkrát od začiatku. “Žilina je doma na umelej tráve veľmi silná. Hrá kombinačne, sú to mladí chalani, draví, behaví, ako sme sa mohli presvedčiť. Prvý gól sme dostali veľmi skoro po našich chybách, pošmýkali sa nám tam hráči a trafil to k tyčke. Dostali sme sa do zápasu, vyrovnali a mali sme nejaké situácie, keď chýbala lepšia finálna prihrávka a mohli sme ísť na bránu,” povedal pre klubový web strelec jediného trnavského gólu Martin Mikovič, ktorý sa presadil prvýkrát v tejto sezóne. “Už bolo načase, aby som dal ten gól. Mal som aj predtým nejaké situácie, ktoré som nevyužil. To, že som dal gól teraz príliš nerieši, keďže nám to neprinieslo žiadny bod. Prehrali sme aj predtým doma s Nitrou a s Trenčínom to musíme dobehnúť.”

Reklama

Hra Žiliny “andelom” očividne nevonia. “Asi nám tento súper nesedí, ale nie vždy to boli zápasy, ktoré boli od začiatku jasné. Väčšinou to je o jeden gól,” dodal Mikovič. V porovnaní s minulým zápasom zaradil tréner Hrnčár na hrot úroku iba 18-ročného Stanislava Olejníka. Ten sa asistenciou podpísal pod vyrovnávajúci gól, no hoci ho kouč po zápase na tlačovej konferencii podporil, sám hráč bol na seba kritický. “Z môjho pohľadu vidím jediné pozitívum, že som prihral na gól Mikimu. Útočník má za úlohu dávať góly, ja som mal dve šance, ale nedal som. Pri tej prvej mi to v poslednej chvíli zablokoval obranca, tú druhú v druhom polčase som hlavou minul, škoda. Musíme sa čo najlepšie pripraviť a vyhrať ďalší zápas s Trenčínom,” povedal Olejník.

Premiéru v trnavskom drese absolvoval Peter Kolesár, ktorý ako posledný pribudol do kádra Spartaka. Zo zápasu s Nitrou ho vyradila choroba, v Žiline sa dostal na ihrisko po druhom inkasovanom góle. “Veľmi som sa tešil, že som po dlhej dobe mohol nastúpiť na zápas. Mal som pred ním taký zdravý stres, ale po nástupe na ihrisko to opadlo a cítil som sa dobre. Tešil som sa, že som späť a bude to pokračovať už len lepšie. Chcel som mať debut krajší, o to viac ma tá prehra mrzí. Potešil by aj bod, hoci pred zápasom sme chceli všetky tri. Tréner ma posielal na ihrisko s tým, aby sme s Yusufom pomohli ofenzíve minimálne k remíze, bohužiaľ, nepodarilo sa to,” povedal Kolesár pre fcspartaktrnava.com.

Reklama

Žilina vďaka výhre poskočila na tretiu priečku tabuľky, Spartak je s trinástimi bodmi na konte piaty.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali