Tretí európsky Superpohár pre Real, Zidane: “Ramos bol rozdielom”

Tretí európsky Superpohár pre Real, Zidane: “Ramos bol rozdielom”

Trondheim 10. augusta 2016(TASR/HSP/Foto:TASR-Ned Alley/NTB scanpix via AP)

 

Sergio Ramos poslal prestížne meranie síl do predĺženia

Futbalisti Realu Madrid triumfovali v utorňajšom stretnutí o európsky Superpohár UEFA v nórskom Trondheime nad ďalším španielskym klubom FC Sevilla 3:2 po predĺžení. Úradujúci víťaz Ligy majstrov získal tretiu takúto trofej po rokoch 2002 a 2014, Sevilla má na konte úspech spred desiatich rokov.

Reklama
Hráč Realu Madrid Marco Asensio (tretí zľava) oslavuje so spoluhráčmi úvodný gól do bránky Sevilly vo futbalovom zápase o európsky Superpohár UEFA Real Madrid - FC Sevilla
Hráč Realu Madrid Marco Asensio (tretí zľava) oslavuje so spoluhráčmi úvodný gól do bránky Sevilly vo futbalovom zápase o európsky Superpohár UEFA Real Madrid – FC Sevilla

Real viedol od 21. minúty zásluhou exportného gólu Marca Asensia, o dvasať minút neskôr pekným zásahom vyrovnal Franco Vazquez. Misky váh na stranu šampióna Európskej ligy naklonil v 72. minúte striedajúci Jevhen Konopľanka premeneným pokutovým kopom, v nadstavenom čase poslal madridský kapitán Sergio Ramos prestížne meranie síl do predĺženia, v ktorom v 119. minúte sólom rozhodol obranca Daniel Carvajal.

 

Reklama

Európsky Superpohár UEFA:

Real Madrid – FC Sevilla 3:2 pp (2:2, 1:1)

Góly: 21. Asensio, 90.+3 Ramos, 119. Carvajal – 41. Franco Vazquez, 72. Konopľanka (z 11 m). Rozhodoval: Mažič (Srb.). ŽK: Carvajal, Asensio, Rodriguez – Vitolo, Kolodziejczak, ČK: 94. Kolodziejczak (Sevilla) po 2. ŽK.

Zostavy a striedania:

Real Madrid: Casilla – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kovačič (73. Rodriquez), Casemiro, Isco (66. Modrič) – Lucas Vazquez, Morata (62. Benzema), Asensio

Reklama

FC Sevilla: Rico – Pareja, Carrico (51. Rami), Kolodziejczak – Kijotake, Iborra (74. Kranevitter), Franco Vazquez – N’Zonzi – Mariano, Vietto (67. Konopľanka), Vitolo

 

Carvajal priebojným sólom a gólovo zakončil na 3:2

Mužstvá v úvode nechceli otvárať priestor na svojej polovici, z čoho vyplynul malý počet ofenzívnych výpadov. Madridčania sa snažili hrať kombinačne po zemi, Sevillčania to zasa skúšali nakopávanými loptami. Náznak prvej vážnejšej situácie prišiel v 17. minúte, keď sa Lucas Vazquez nedostal k Asensiovej prihrávke do pokutového územia. Asensio to tak vzal do vlastnej réžie po autovom vhadzovaní o štyri minúty neskôr, ľavačkou z diaľky trafil dokonale, nedal šancu Ricovi v bránke a poslal Real do vedenia 1:0. Andalúzania začali ukazovať útočné zbrane až po inkasovanom zásahu, Franco Vazquez odcentroval z ľavej strany a Mariano, aj keď ho nebránili na tesno, prestrelil. Následne z dobrej pozície vypálil Carrico, nepríjemný pokus s námahou vyrazil Casilla. Ten už kapituloval v 41. minúte, keď lopta v šestnástke prenikla k Francovi Vazquezovi, ktorý peknou strelou ľavačkou vyrovnal na 1:1.

Ani po zmene strán sa obraz hry príliš neupravil, tímy nechceli upustiť od opatrnosti. V 55. minúte sa Asensio predsa len uvoľnil na ľavom krídle, prihral Iscovi, ktorý minul o kúsok. Potom iniciatívu na svoje kopačky prebrali Sevillčania, ale nedotiahli zopár sľubne sa vyvíjajúcich akcií. Nevýrazného Moratu nahradil v 62. minúte Benzema a Real sa ihneď dopracoval k príležitostiam, striedajúci útočník ani Ramos však hlavičkami neusmernili loptu do siete. Naopak, gólovo sa presadil nový muž súpera, Konopľanka v 72. minúte iba chvíľu po príchode na trávnik s istotou premenil pokutový kop vybojovaný Vitolom. Sevilla po zisku náskoku nepustila Real do tlaku, no trestuhodne poľavila v nadstavenom čase. Madridčania vyšachovali jej defenzívu, Ramos hlavičkoval zblízka do prázdnej bránky a stanovil výsledok riadneho hracieho času na 2:2.

Reklama

Predĺženie už nebolo o taktike, ale skôr o živelnejšej snahe Realu rozhodnúť. Navyše, Sevillu v 94. minúte po druhej žltej a tým pádom červenej karte oslabil Kolodziejczak. Šance nezužitkovali Benzema alebo ďalšie striedajúce esá Modrič s Rodriquezom. Ramos síce skóroval po centri z priameho kopu, radosť mu však vzal verdikt rozhodcov, podľa ktorých fauloval brániaceho hráča. V 111. minúte spálil tutovku Lucas Vazquez, presilovku využil až Carvajal o osem minút neskôr priebojným sólom a gólovým zakončením na 3:2.

 

Reakcie po zápase (uefa.com):

Zinedine Zidane, tréner Realu: “Musíme zagratulovať Seville k jej výkonu. Na skvelé predstavenie niekedy potrebujete dve strany a utorok bol presne tento prípad. Napokon sme triumfovali my, ale oponent bol nesmierne dobrý. Sergio Ramos je náš kapitán, dôležitý hráč, ktorý nás zakaždým vedie za trofejou. Bol rozdielom, v tomto súboji ani raz nechýbal na správnom mieste.”

Jorge Sampaoli, tréner Sevilly: “Som hrdý, moji zverenci ukázali statočnosť proti európskym šampiónom. V úvodných dvadsiatich minútach Madrid išiel tvrdo za gólom, no potom sme prebrali kontrolu. Neskôr sme až dominovali, v druhom dejstve sme si vypracovali mnoho možností.”

Sergio Ramos, kapitán a autor gólu Realu: “Je to neuveriteľné. Ak o niečom snívate, musíte bojovať až do poslednej sekundy. Iba tak sa dočkáte odmeny. Dosiahli sme ju kolektívnou prácou napriek niekoľkým absenciám. V súboji boli rôzne pasáže, musíme pokračovať v tvrdej drine, aby sme sa v novom ročníku prezentovali pozitívnou formou.”

Daniel Carvajal, autor víťazného gólu Realu: “Väčšinu druhého polčasu sme zaostávali, ale Real Madrid sa nikdy nevzdáva a vyrovnanie v nadstavenom čase bolo zlomové na ceste za úspechom. V utorok nám chýbalo viacero opôr, no disponujeme skvelým kádrom vrátane odchovancov.”

Marco Asensio, autor gólu Realu: “Som šťastný, pretože v tomto zápase sme si vytrpeli. Vydržali sme však dlhšie než protivník a Daniel Carvajal strelil nádherný zásah. Nikdy sa nevzdávame, taký je náš charakter. Stretnutie sa dá kedykoľvek otočiť vo vlastný prospech. Víťazstvo a gól, nič viac si nemôžem priať.”

Lucas Vazquez, útočník Realu: “Víťazný gól bol výsledkom neustáleho skúšania, Daniel Carvajal si ho zaslúžil viac ako hocikto. Sergio Ramos sa ukáže v každom kľúčovom momente. Na súpiske máme mnoho kvalitných futbalistov, ktorí si dokážu poradiť so všetkými súpermi.”

Nico Pareja, obranca Sevilly: “Potrebujeme dbať na detaily, až do záverečného hvizdu sme bojovali proti silnému protivníkovi. Odohrali sme dobrý duel, nemyslel som si, že začiatkom sezónu budeme v takejto forme. Kontrolovali sme loptu, Madridu sme nepožičiavali loptu, ale neuspeli sme pre drobnú nepozornosť. Vieme, že Realu nesmieme poskytnúť ani jedinú šancu. Máme na čom stavať.”

Reklama

Vitolo, útočník Sevilly: “Už sa nám to prihodilo aj v minulosti. Trofej máme na dosah, ale prídeme o ňu pre nezvládnuté drobnosti.”

 

Prehľad víťazov európskeho Superpohára UEFA od roku 2006:

2006: FC Sevilla (Šp.)

2007: AC Miláno (Tal.)

Reklama

2008: Zenit Petrohrad (Rus.)

2009: FC Barcelona (Šp.)

2010: Atletico Madrid (Šp.)

2011: FC Barcelona (Šp.)

2012: Atletico Madrid (Šp.)

Reklama

2013: Bayern Mníchov (Nem.)

2014: Real Madrid (Šp.)

2015: FC Barcelona (Šp.)

2016: Real Madrid (Šp.)

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali