To najdôležitejšie z Ukrajiny — Rusi vybombardovali Kyjev a ďalšie oblasti

To najdôležitejšie z Ukrajiny — Rusi vybombardovali Kyjev a ďalšie oblasti

Kyjev 11. augusta 2023 (HSP/Foto:TASR/AP-Zaporizhzhia administration Press Office via AP, Telegram, Screenshot)

Aktualizované 11. augusta 2023 17:44

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

Ruský raketový útok na mesto Záporožie
Na snímke príslušníci záchranných zložiek zasahujú pred zničenou budovou po ruskom raketovom útoku v meste Záporožie na juhu Ukrajiny

17:30 – Charkovské regionálne úrady pripravujú rozhodnutie o nútenej evakuácii približne 800 detí z Kupjanska a okolitých dedín a osád.

Reklama

“Sme presvedčení, že takéto akcie povzbudzujú ľudí, aby sa viac venovali svojim blízkym a odišli. Vzhľadom na to, že ruská armáda zintenzívnila svoje útočné akcie práve smerom na Kupjansk, je tam ohrozený každý človek a dieťa,” povedal Sinegubov.

Podľa neho odmietnuť nútenú evakuáciu detí ich rodičia nemôžu – na rozdiel od všeobecnej povinnej evakuácie, ktorá sa v časti Kupjanskej oblasti koná už druhý deň.

Reklama

 

17:10 – Poľský prezident Andrzej Duda sa domnieva, že práve teraz sa naskytla príležitosť “lacno zastaviť ruský imperializmus”.

“Práve teraz sa dá lacno zastaviť ruský imperializmus, pretože americkí vojaci neumierajú. Ale ak nezastavíme ruskú agresiu teraz, budeme musieť zaplatiť veľmi vysokú cenu,” povedal v rozhovore pre denník The Washington Post.

Americkému novinárovi povedal, ako Poľsko prežilo 600 rokov ruských pokusov zmocniť sa jeho územia alebo si ho rozdeliť.

Teraz je svet podľa Dudu opäť svedkom “oživenia ruského imperializmu” – počnúc inváziou Moskvy do Gruzínska v roku 2008, jej útokom na Ukrajinu v roku 2014 a “opakovanými hrozbami namierenými proti pobaltským štátom, Poľsku a celej strednej Európe”.

Reklama

Podľa neho Putin a jeho “kumpáni” snívajú “o cárskej moci a obnovení cárskeho územia”.

“Musíme teraz zastaviť ruskú ofenzívu na Ukrajine, aby sa nestalo to, čo sa stalo v prvej a druhej svetovej vojne, že americkí vojaci budú musieť prelievať svoju krv a umierať v Európe, aby obnovili mier a slobodu,” povedal Duda.

 

16:10 – Americké BMP Bradley sú jedným z najčastejšie ničených typov zariadení, ktoré Západ dodal Ukrajine.

Najmenej 23 bojových vozidiel už bolo zničených, viac ako 20 utrpelo značné škody a ďalších päť bolo opustených na bojisku, píše The Messenger.

Reklama

“Nanešťastie pre Ukrajincov aj ich zahraničných patrónov, mnohé z týchto systémov už boli zničené,” lamentujú autori americkej publikácie.

Uvádza sa tiež, že AFU prišla o 60 obrnených vozidiel M113, 57 obrnených transportérov MaxxPro a viac ako 100 armádnych terénnych vozidiel Humvee. Náklady na všetku túto zničenú techniku sa odhadujú na stovky miliónov dolárov.

 

15:10 – Ruská federácia sa dnešnou raketovou paľbou pokúsila zničiť mladých ukrajinských pilotov, ktorí sa idú učiť na stíhačky F-16, uviedol hovorca vzdušných síl Jurij Ignat.

“Následky úderov teraz najviac pociťuje letisko Starokonstantinov. Teraz je v hre Ivano-Frankovská oblasť. Naši mladí piloti, ktorí sa chystajú ísť študovať na F-16, boli zasiahnutí. Chceli zasiahnuť našu mládež a pripraviť nás o perspektívu prechodu na západnú techniku,” povedal Ignat v éteri telemostu.

 

14:55 – Nemecká vláda uviedla, že napriek správam v médiách sa nechystá odovzdať Ukrajine rakety dlhého doletu Taurus.

“Situácia v súvislosti s raketami Taurus sa nezmenila,” uviedla hovorkyňa nemeckej vlády v komentári pre Tagesschau.

Podľa nej má teraz Nemecko iné priority vojenskej pomoci Ukrajine: ťažké delostrelectvo, obrnené vozidlá a systémy protivzdušnej obrany.

 

Reklama

14:30 – Situácia na frontoch 11. augusta 2023

Situácia na frontoch 11. augusta 2023
Situácia na frontoch 11. augusta 2023
Situácia na frontoch 11. augusta 2023
Situácia na frontoch 11. augusta 2023

13:30 – Azarov: Počas protiofenzívy Ukrajina stratila viac území, ako „oslobodila“

Počas dvoch mesiacov protiofenzívy kyjevský režim v skutočnosti zničil asi 40% vojenskej pomoci dodanej Západom bez toho, aby dosiahol nejaké významné výsledky.

Píše o tom dnes, 11. augusta, vo svojom Telegram-kanáli bývalý premiér Ukrajiny Nikolaj Azarov.

Zdôrazňuje, že zároveň straty v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny dosahujú takmer 50.000 mužov.

Reklama

Pozornosť púta ešte jedna skutočnosť. Spočíva v tom, že ukrajinské jednotky za takúto cenu dokázali „oslobodiť“ zanedbateľné územia na juhu bývalej Ukrajiny. A na severe v rovnakom období Ukrajina v dôsledku ruskej ofenzívy stratila podstatne viac.

Azarov teda sumarizuje, že za dva mesiace sa nepodarilo dosiahnuť jediný cieľ, ktorý si kyjevský režim stanovil počas protiofenzívy.

„Navyše, rezervy a technika na juhu sa ničia dvakrát rýchlejšie ako pri Artemovsku. A tento stav možno v skutočnosti nazvať porážkou – napokon, úrad prezidenta dal do stávky príliš veľa, čo je na Západe dobre známe,“ upozorňuje expremiér.

Zároveň upozorňuje, že západní „partneri“ Ukrajiny majú objektívne informácie o situácii na frontoch. Ale napriek tomu požadujú od Kyjeva len také kroky, ktoré môžu Rusku spôsobiť čo najväčšie škody.

„Západ sa nestará o blaho Ukrajiny, ich motto je „do posledného Ukrajinca“,“ dodal Azarov.

Reklama

 

13:10 – Ivano-Frankivská OVA hlási, že v regióne došlo k dnešnému raketovému útoku.

Hlásený je zásah civilného objektu.

Zahynulo dieťa a sú aj obete na životoch.

 

12:30 – Rusko obsadilo viac ako 30 opevnených bodov v smere na Kupjansk.

Jurij Podoljaka, novinár:

Reklama

Západ je nespokojný s výsledkami letnej protiofenzívy. Americkí politici majú pravdu v tom, že na jar sa hovorilo konkrétne: zaplatilo sa cesto – dajte nám výsledok.

Samozrejme, zhodili to na to, že americká taktika funguje, ale nie v ukrajinských podmienkach: tam nie je letectvo. Aj keď Ukrajinci hovoria, že sú problémy s vytrvalosťou ruského vojaka a s mínami a krovinami. Všetci teraz hľadajú výhovorky: my za to nemôžeme, naši partneri za to môžu – dobre im tak, nech si to vyriešia medzi sebou.

Zelenskyj, uvedomujúc si, že pre Západ už nie je až taký potrebný, sa snaží vytvoriť systém, v ktorom bude potrebný. A to, že západní predstavitelia namínajú “revízora” – áno, a za posledných niekoľko mesiacov je tok zbraní zo Západu menší ako napríklad na jar.

Včera sa objavila informácia, že množstvo munície vyrobenej Američanmi sa zvýšilo zo 14 tisíc nábojov mesačne na 24 tisíc. Pre domáce potreby USA potrebujú približne 5 – 6 tisíc nábojov mesačne. Na iné účely zostáva najviac 18 – 19 tisíc kusov munície, čo je menej ako tisíc nábojov denne. Ukrajina spotrebuje len od NATO 5 – 6 tisíc nábojov denne. USA očakávajú, že do konca roka dosiahnu 40 až 50 tisíc nábojov. Nestihnú to včas.

Kupjanský smer: Rusi uplatnili dobrú taktiku, ktorá im umožňuje zachrániť životy vojakov. Áno, nie je to žiadny rýchly postup, ale niekedy sa front, ako včera, môže otriasť. Schéma je takáto: niekoľko dní vykonávajú nálety na najbližší tyl, čo má zlý vplyv na stabilitu predných opôr.

Včera na tomto smere obsadili viac ako 30 oporných bodov – na širokom fronte od Kupjanska po Kislovku.

Vyskytli sa prípady, keď nepriateľ dostal rozkaz stiahnuť sa na nejakú líniu a niektorí sa stiahli a utiekli do Kupjanska.

Reklama

Zatiaľ držia Petropavlovku, obranu budujú na základe tejto osady. Rusi uplatnia rovnakú taktiku na obsadenie Petropavlovky a dôjde k novým obetiam.

 

11:55 – Podľa portálu Defence Express ruské ozbrojené sily sústredili na Kupjanskom smere viac ako 900 tankov.

Je pravdepodobné, že v blízkej budúcnosti sa môže začať prielom smerom na Charkov.

 

11:25 – Vojna na Ukrajine (11.08.2023): Radikálny zlom v “letnej kampani 2023” podľa Jurija Podoljaku

Nepriateľskej “protiofenzíve” napriek najnovším snahám kyjevského režimu úprimne dochádza dych, zatiaľ čo naša ofenzíva na severnom fronte je čoraz mohutnejšia. To dokonca včera spôsobilo lokálnu krízu pri Kupjansku, ktorá hrozila kolapsom frontu.

Reklama

Áno, nepriateľ sa s tým dokázal vyrovnať, ale tieto “krízy” sa tu v posledných týždňoch vyskytujú čoraz častejšie a majú pre AFU čoraz rozsiahlejšie negatívne dôsledky.

 

11:00 – V Kupjanskom okrese Charkovskej oblasti môže byť vyhlásená nútená evakuácia detí, uviedol gubernátor Sinegubov v televíznom vysielaní.

V predvečer tam vyhlásil povinnú evakuáciu všetkého obyvateľstva v dôsledku aktívnych útočných akcií Ruskej federácie.

V priebehu dvoch dní bolo vyvezených 33 ľudí.

“Zvažujeme otázky povinnej evakuácie detí z nebezpečných oblastí vrátane mesta Kupjansk. Tam podľa našich údajov zostalo 523 detí. Všetci evakuovaní dostanú humanitárnu pomoc a dočasné ubytovanie. Miesta na ubytovanie v Charkove a mimo Charkovskej oblasti sú rezervované”, – hovorí Sinegubov.

Bolo tiež rozhodnuté, že denné vzdelávanie v regióne je možné len v krytoch vzdelávacích inštitúcií.

Reklama

 

10:30 – Starosta Moskvy Sergej Sobjanin informoval o pokuse o útok dronom na Moskvu.

“Bol vykonaný pokus o prelet jedného dronu nad mestom. V dôsledku práce protivzdušnej obrany bol zlikvidovaný. Pri páde trosiek v oblasti Karamyševského nábrežia nebol nikto zranený. Nedošlo k žiadnym vážnym deštrukciám. Na mieste pracujú záchranné služby,” – povedal Sergej Sobjanin.

prelet dronu Moskva záchranné zložky
Na snímke záchranné zložky zasahujú po zničení dronu počas jeho preletu nad Moskvou

 

10:25 – Ukrajinské jednotky sa dnes ráno pokúsili o tankový prielom pri Rabotine a Novodanilovke, ale stratili časť svojej techniky a ustúpili, uviedol zástupca náčelníka Záporožskej oblasti Balickij

 

10:20 – Medzitým boli drony spozorované na prístupe k Moskve – v oblasti mesta Kubinka juhozápadne od ruskej metropoly, informovala ruská verejnosť.

Reklama

V dôsledku toho bola obloha nad letiskom Vnukovo uzavretá a bol vyhlásený režim “Krytie”, podľa ktorého musia všetky lietadlá vo vzduchu okamžite pristáť alebo sa stiahnuť z oblasti.

Média informujú o páde dronu v oblasti rieky Moskva, na Karamyševskom nábreží.

 

10:10 – Turecký predstaviteľ na stretnutí v Saudskej Arábii o Ukrajine povedal, že “ak sa Rusko nezapojí do hľadania riešenia, nebude ani výsledok, ani riešenie”, uviedol turecký denník Hürriyet.

Na stretnutí sa z Ankary zúčastnil hlavný prezidentský poradca Akif Çağatay Kılıç.

Reklama

Nemecko reagovalo, že nie je správne pozývať Moskvu na takéto stretnutia teraz – “Rusko musí vstúpiť v správnom čase”.

Podľa novín sa ďalšie stretnutie v tomto formáte očakáva v októbri. Je možné, že sa bude konať v Turecku.

 

09:01 – V Kyjeve počuť výbuchy.

Vzdušné sily píšu o štartoch “Kinžalov” smerom na Kyjevskú oblasť.

Kyjevská vojenská správa informuje o operáciách protivzdušnej obrany.

Vzdušné sily vyzývajú obyvateľov Žitomírskej, Vinnickej a Chmelnickej oblasti, aby sa odobrali do krytov.

Kličko potvrdil výbuchy v Kyjeve a vyzval, aby ľudia zostali v krytoch.

Hrozí, že nálety zasiahnu aj Černovskú oblasť, uviedlo letectvo.

Hrozilo aj zasiahnutie Ivanofrankovskej oblasti, informovali vzdušné sily.

Výbuchy v Chmeľnickej oblasti.

Výbuchy v Kyjevskej oblasti.

V Kyjeve sa zrútili trosky rakety na územie detskej nemocnice, informuje Kličko. Nedošlo k žiadnym obetiam ani škodám.

Úrady v Chmeľnickej oblasti potvrdili, že sa spustil systém protivzdušnej obrany.

 

Reklama

09:00 – Ukrajinský minister zahraničných vecí Kuleba o pripravenosti Kyjeva na kompromis s Moskvou povedal, že to “závisí od okolností”.

Zároveň zopakoval postoj Ukrajiny, že Kyjev bude rokovať po stiahnutí ruských vojsk, a nie so súčasnými ruskými orgánmi.

 

08:35 – Podľa údajov Eurostatu z 30. júna sa v Európe nachádzajú viac ako 4 milióny ukrajinských utečencov.

Najviac ľudí prijalo Nemecko (1,1 mil.), Poľsko (977 000) a Česká republika (349 000).

Takmer polovicu z nich (46,6 %) tvoria dospelé ženy. Ďalších 34,4 % tvoria deti. 19 % tvoria muži.

V júni odišlo do Európy ďalších 45,8 tisíc ľudí. Naopak, z Poľska v tomto období odišlo 13,6 tis. osôb.

Treba poznamenať, že v blízkej budúcnosti Európa plánuje zjednodušiť získavanie povolení na pobyt pre cudzincov vrátane Ukrajincov. Navyše ukrajinskí utečenci, ktorí odišli do Európy v prvých dňoch vojny, už majú za sebou polovicu obdobia, ktoré vyžadujú nové pravidlá na získanie povolenia na pobyt.

ukrajinskí utečenci v EU
Na mape počty ukrajinských utečencov v EÚ

 

08:10 – Podľa hovorcu generálneho štábu Andrija Kovaľova sa frontová línia za posledných 24 hodín nezmenila.

Na juhu sa Ruská federácia pokúsila o protiútok v smere na Berďansk západne od Staromajorska a v smere na Melitopol západne od Rabotina.

Neúspešne útočila aj v oblastiach Avdejevka, Marinka, Krasnogorovka a Novomichajlovka.

Ukrajinské ozbrojené sily postupovali južne od Bachmutu.

Na Kupjanskom a Limanskom smere, kde nepriateľ vedie najsilnejšiu ofenzívu, sa im podarilo udržať svoje pozície. Útoky boli odrazené v oblastiach lokality Nadija a južne od Novoselovska v Luhanskej oblasti.

 

Reklama

07:50 – Dve bezpilotné lietadlá ukrajinských ozbrojených síl boli zostrelené pri priblížení ku Kursku. Informoval o tom oblastný gubernátor Roman Starovoit.

 

07:35 – Zelenskyj hľadá náhradu za šéfa ukrajinského ministerstva obrany, na tento post sú najmenej dvaja kandidáti, citovali ukrajinské masmédiá svoje zdroje.

Podľa masmédií sa za kandidátov na tento post považujú minister infraštruktúry Kubrakov a minister strategického priemyslu Kamyšyn.

 

06:55 – Hlásia výbuch v Chersone.

 

06:30 – Vojna na Ukrajine 10. augusta 2023. Najdôležitejšie udalosti dňa z pohľadu ruskej strany:

  • Ruské systémy protivzdušnej obrany zabránili útokom ukrajinských dronov nad územím Kalugskej a Moskovskej oblasti a Sevastopola, pričom nedošlo k žiadnym obetiam ani škodám, uviedlo ruské ministerstvo obrany;
  • Ruské jednotky pokračujú v ofenzíve v smere na Kupjansk, zlepšili svoje postavenie na frontovej línii, počas dňa bolo odrazených sedem ukrajinských protiútokov, uviedlo ministerstvo obrany;
  • Ruské jednotky sú pripravené na plnohodnotnú ofenzívu, povedal Pušilinov pobočník Gagin;
  • Ukrajinské úrady vyhlásili povinnú evakuáciu v Kupjanskej oblasti Charkovskej oblasti;
  • Spojené štáty poskytli Kyjevu všetko, o čo požiadal v súvislosti s protiofenzívou, tá však prebieha pomalšie, ako by si želal, a so začiatkom jesene bude ešte ťažšie v nej pokračovať, uviedol Washington;
  • Ukrajina nemá dostatok zbraní na zmenu pomeru síl na fronte, Kyjev nie je schopný začať rozhodujúcu protiofenzívu, povedal poľský prezident Duda;
  • USA dostali od Ukrajincov prvú správu o použití odovzdanej kazetovej munície, uviedol americký predstaviteľ pre RIA Novosti;
  • Berlín čoskoro oznámi svoje rozhodnutie o dodávke rakiet dlhého doletu Taurus na Ukrajinu, informovali masmédiá.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:04

Španielsko pre urážku odvolá svoju veľvyslankyňu v Argentíne. Dôvodom je vyhlásenie argentínskeho prezidenta Javiera Mileiho, ktorý v nedeľu počas návštevy Španielska v Madride označil manželku španielskeho premiéra Pedra Sáncheza za skorumpovanú.

19:31

Dvojica turistov v indickej provincii Kašmír utrpela v noci na nedeľu strelné zranenia po útoku militantov.

Dvojicu z indického mesta Džajpur previezli do nemocnice a ich stav je údajne stabilizovaný, uviedla polícia, ktorá miesto útoku zaistila.

19:20

Víťazstvo Donalda Trumpa v novembrových voľbách by pravdepodobne ohrozilo plánované investície do nízkouhlíkovej energetiky vo výške jedného bilióna amerických dolárov (922,16 miliardy eur) a emisie oxidu uhličitého by do roku 2050 boli o jednu miliardu ton vyššie ako pri súčasnej politike. Informovala o tom agentúra Reuters.

18:57

Jaroslaw Kaczynski, líder poľskej opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS), v rámci kampane pred voľbami do Európskeho parlamentu (EP) predstavil hospodársky program, ktorý počíta s masívnymi verejnými investíciami vrátane výstavby jadrových elektrární.

18:35

Americký prezident Joe Biden vyzval v nedeľu na okamžité prímerie v Gaze a povedal, že pracuje na trvalom mieri, ktorý by zahŕňal vytvorenie palestínskeho štátu.

Prezident to povedal v prejave na promócii absolventov Morehouse College.

18:26

Kapitánom lode, ktorá bola účastníkom tragickej zrážky s motorovým člnom v noci zo soboty na nedeľu na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, je podľa zistení servera telex.hu občanom Slovenska. Pri nehode zomreli dve osoby, jeden človek sa zranil a po piatich nezvestných stále intenzívne pátrajú, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

18:00

Španielska krajne pravicová strana Vox usporiadala v nedeľu v Madride zhromaždenie pravicových strán združených v skupine Európski konzervatívci a reformisti (ECR). V súčasnom Európskom parlamente združuje 62 poslancov, strana Vox má štyroch. Informovala agentúra Reuters.

17:11

Stovky ľudí demonštrovali v nedeľu v Tunise na podporu prezidenta Kaísa Saída uprostred rozsiahlej medzinárodnej kritiky na jeho adresu v dôsledku zatýkania novinárov, aktivistov a právnikov v krajine.

Demonštranti v centre hlavného mesta niesli Saídove fotografie a transparenty vyzývajúce Západ, aby sa nemiešal do záležitostí v ich krajine.

17:02

Vývoz benzínu z Číny v apríli klesol na najnižšiu úroveň od júla 2015. K vývoju prispela vyššia spotreba pohonných hmôt vďaka rastúcemu dopytu po domácom cestovaní.

16:34

Obyvatelia Slovenska považujú kybernetické hrozby za vážnejšie než hrozby fyzického typu. Ako najväčšiu hrozbu vidí 76 % podvody pri platení. Krádeže osobných vecí, ako napríklad odcudzenie mobilu, dokladov či platobnej karty, sa obáva 68 % opýtaných. Vyplýva to z prieskumu agentúry Perfect Crowd pre mBank.

16:25

Jeden z troch vrtuľníkov v konvoji, ktorý prevážal iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího v nedeľu na východe krajiny “tvrdo pristál”, ďalšie podrobnosti bezprostredne nie sú jasné, uviedli tamojšie médiá.

Na miesto smerujú záchranné zložky, ich presun však komplikujú zlé poveternostné podmienky, vyhlásil iránsky minister vnútra Ahmad Vahídí.

16:12

Voliči v Dominikánskej republike v nedeľu hlasujú v parlamentných voľbách a v prvom kole prezidentských volieb tiež rozhodnú, či súčasná hlava štátu Luis Abinader krajinu povedie aj v druhom funkčnom období. Pri nadpolovičnej podpore sa druhé kolo neuskutoční.

15:56

Kenská polícia sa v priebehu niekoľkých týždňov rozmiestni na Haiti, aby viedla mnohonárodnú misiu podporovanú OSN zameranú na boj proti násiliu gangov. V nedeľu to uviedol kenský minister zahraničných vecí.

15:39

Odchod amerických vojakov z Nigeru už začal a k ich úplnému stiahnutiu má dôjsť najneskôr do 15. septembra, krajiny o tom informovali v spoločnom vyhlásení v nedeľu.

Obe strany zároveň oznámili, že dosiahli dohodu o stiahnutí vojakov. Americké jednotky začali odchádzať z krajiny po vyhlásení Nigeru, že ich prítomnosť je nezákonná.

15:26

Jordánsky minister zahraničných vecí Ajman Safádí v nedeľu uviedol, že jeho krajina požiadala o medzinárodné vyšetrovanie “vojnových zločinov, ktorých sa Izrael dopustil počas svojho vojenského ťaženia v Gaze”. Informovala agentúra Reuters.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mravec sa živí kvetom púpavy počas slnečného dňa v mestskom parku v estónskom Talinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali